A Magyar Nemzet kérdezte meg a budapesti főpolgármestert, hogy miért nem engedi a Lánchíd augusztus 20-ai fényfestését, miután ezzel sírte tele a kormánypárti médiát a fővárosi Fidesz. Karácsony egy fotóval válaszolt, amin az látható, hogy dolgoznak a munkások a Lánchídon.

Tavaly a világjárvány miatt elmaradt a legtöbb Szent István-napi ünneplés, ezért természetes vágya mindenkinek, hogy Magyarország születésnapját idén méltó módon megünnepeljük – jelentette ki Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője a Magyar Nemzetnek azzal a sajtóhírrel kapcsolatban, hogy Budapest vezetése úgy döntött, nem engedélyezi a Lánchíd fényfestését.

A Fidesz és a médiája szerint Karácsony nem engedi a Lánchíd fényfestését, a főpolgármester egy fotóval válaszolt

A Lánchíd, még bőven a felújítás előtt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A kormány tervei szerint biztonsággal megtarthatók az augusztus 20-i ünnepségek, és Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni, ami a dunai rakpartok több mint négy kilométeres szakaszán lesz látható a Petőfi hídtól a Margit hídig. A főváros hídjai is díszkivilágítást, fényfestést kapnak, de információk szerint a Lánchíd fényfestését a főváros nem engedélyezte – idézte a Magyar Nemzet a Ripostot.

Láng Zsolt ezzel kapcsolatban kijelentette: "Tegye fel a kezét, aki tud mondani egy olyan ügyet, amelyet Karácsony Gergely nem a kormánnyal való hadakozásra használt fel". Úgy fogalmazott: "már megszokhattuk a baloldaltól, hogy mostohán bánnak a nemzeti ünnepeinkkel". "Gondoljunk csak az idei március 15-re, amikor a legtöbb budapesti utcáról hiányoztak a nemzeti zászlók" – hangoztatta.

A Magyar Nemzet írásos kérdéssel fordult a fővároshoz a témában, ám Karácsony Gergelyéktől nem kapott választ.

Láng Zsolt kijelentette: "ha a főpolgármester úr nem szerencsétlenkedéssel töltött volna másfél évet", akkor a Lánchíd felújítása nemcsak olcsóbb lett volna, hanem már rég készen is lehetne, és akkor nem lenne semmi akadálya az augusztus 20-i tűzijátéknak sem.

Karácsony Gergely főpolgármester amúgy válaszolt a Magyar Nemzetnek a Facebook-oldalán. A lap kérdését ugyanis bemásolta, és egy képet is csatolt a bejegyzéshez, amin az látszik, hogy munkások dolgoznak a Lánchídon.

Forrás: mti.hu, facebook.com/Karácsony Gergely

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Pedig írhatta volna azt is Karácsony, hogy Boldog faszkAlaptörvény Ünnepét!

Láng pedig annak ellenére hazudja azt, hogy március 15.-én nem voltak fellobogózva a hidak, hogy Karácsony Gergely pont Orbán ünnepi videójával cáfolta a hazugságát!

hvg.hu/itthon/20210318_karacsony_gergely_nemzeti_lobogo_budapest_marcius_15_fidesz

Persze, a nyilvánvaló jobbos médiatúlsúllyal addig lehet az ilyen Láng-félék aljas hazugságait sulykolni, amíg a hívek elhiszik és már maguk terjesztik :(

Jaa..és Tarlós Pipinek 9 éve volt a Lánchíd felújítására - mit csinált, megafonba ̶m̶a̶s̶z̶t̶u̶ kiabált?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Pedig írhatta volna azt is Karácsony, hogy Boldog faszkAlaptörvény Ünnepét!

Láng pedig annak ellenére hazudja azt, hogy március 15.-én nem voltak fellobogózva a hidak, hogy Karácsony Gergely pont Orbán ünnepi videójával cáfolta a hazugságát!

hvg.hu/itthon/20210318_karacsony_gergely_nemzeti_lobogo_budapest_marcius_15_fidesz

Persze, a nyilvánvaló jobbos médiatúlsúllyal addig lehet az ilyen Láng-félék aljas hazugságait sulykolni, amíg a hívek elhiszik és már maguk terjesztik :(

Jaa..és Tarlós Pipinek 9 éve volt a Lánchíd felújítására - mit csinált, megafonba ̶m̶a̶s̶z̶t̶u̶ kiabált?!
Józsipapa
a fideSS és médiája egy genny-góc az ország testén !!!
láng észnélküli zsolt elhúzhat a pi...ba
mit összevergődik ez a seggnyalô csicska !!!
ómió
Pedig Kamugeri őfelsége mindent enged, csak dugót okozzon!
namihami
""...ezért természetes vágya mindenkinek, hogy Magyarország születésnapját idén méltó módon megünnepeljük – jelentette ki Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője...""
Hát, kéremszépen, nekem ez a természetes vágyaim sorrendjében a nagyon utolsó helyek egyikét foglalja el.
Kishazánkban ennek a pénznek, erre a százmilliókra rengeteg egyéb hely várna. Csupán azért, hogy egy haver megint tovább gazdagodjon és egy újabb csuhásünneppel hülyítsék a nagyérdeműt, felesleges százmilliókat elégetni a semmiért.
Nessy
Esetleg a fidesz média cikkírói néha gondolkozhatnának is, vagy az tilos? A Lánchíd munka terület. Már sok helyen fel van törve a beton. Haladniuk kell a felújítással, mert a fenemód tisztességes, szavahihető kormány, csak akkor adja oda a 6 milliárd forintot, ha határidőre befejeződik a felújítás. Aztán ha valamelyik Isten állatkája megsérülne az építési területen, akkor meg azért ordítanának.
ha Tarlós nem szerencsétlenkedik éveken keresztül, akkor is kész lenne! Mondja Láng Zsolt, az ismét hosszú időre lezárt M0-nál épült híd lezárása miatti dugók nem zavarják? Vagy nem szokott arra járni?
Emmersson71
@ómió: Muszáj Tarlós után dolgoznia, ha az rápihent a 9 évére!
Pokróc
Nem lesz fényfestés mert felújítás allatt van . Mit kell ezért ríni nem értem .
Odacsődíteni a Dunapartra 10 -100 000 ezer embert is elég merész mutatvány az elmúlt hónapok történéseinek tudatában.
:-(((((((((((
ómió
@Emmersson71: Tényleg! A 6 milliárdos "Lánchídfelárért" - szűkebb műszaki tartalom mellett - igencsak "megdolgozhatott"!
magyar1
A fényf@sztt, fénnyel próbálják már etetni az embereket? Megy a pazarlás amit évtizedek alatt megkerestünk most meg 35 ezer nyugdíjjal van pofájuk kiszúrni a szemünket?
Néro
és Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni, Hurrá ! Vagy nem. Vagy NEM.
Fitymák nékem doktor köll meg nem nyögdíj meg fizetés és nem egy rohadt hazug tolvaj banda. Dugjátok fel a seggetekbe az összes petárdát.
Aki Én
@ómió: Elmondták már sokszor, te fajankó.
Viszont csak a Puskás Aréna lett 50 milliárddal több az eredeti tervhez képest. De sorolhatnánk minden egyebet, amit a gazdád csinál. Miért csak a híddal foglalkozol?
Emmersson71
@ómió: hvg.hu/ingatlan/20210216_Felujitas_5_milliard_Lanchid

Az az A-Híd zrt nyerte el a felújítási munkát, amely erősen Fidesz közelinek mondható. A fenti cikkben ők indokolják, miért drágult a munka.
Qqberci
"Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát fogják megszervezni"

Úgy hiányzik, mint egy falat lówellness!...
Nessy
Panem et circenses! Kenyérre sokaknak nem telik, de majd nézhetik helyette a királyi tévén, a milliárdokba kerülő félórás tűzijátékot! Hozsanna!
Emmersson71
@ómió: Tarlós 2019-ben kezdte előkészíteni a Lánchíd felújításának pályáztatását. Abban az évben, amikor látható volt, hogy bukni fog! Előtte semmilyen lépést nem tett az ügyben. Vagyis tudatosan hagyott maga után több el sem kezdett vagy félkész (Biodóm) projektet, aminek támogatásához a korábban ígért kormányzati összegeket ultimátumokhoz kötötték. Vajon Tarlóssal is így tárgyaltak volna?!

- "A Miniszterelnökségi Sajtóiroda közlése szerint az összeget - 6 milliárd forintot - akkor utalja a kormány, ha a főváros vállalja, hogy a híd 18 hónapnál hosszabb ideig nem lesz lezárva, és ha a beruházás befejezéséhez már csak ez az összeg hiányzik.”

Az is nyilvánvaló, hogy Tarlós totojázott, a bukása előtt szűk egy évvel (10 hónappal) már el kellett volna kezdeni a felújítást!
A kivitelezés kezdési időpontja: 2018. év 12. hónap
A kivitelezés befejezésének tervezett időpontja: 2021. év 12. hónap

"A Lánchíd, a Széchenyi István téri villamos alagút, a Clark Ádám tér és a Váralagút felújítása nem húzódhat 3-3 és fél évnél tovább - jósolta Tarlós István múlt héten pénteken egy sajtótájékoztatón."

Vagyis nem 18 hónapra vállalta Tarlós a Lánchíd és a mellé bevállalt felújításokat, hanem 3-3 és fél évre! (emlékezzünk, Karácsonynak csak akkor fizetnek, ha 18 hónap alatt kész!)

www.napi.hu/ingatlan/lanchid-felujitasa-valaki-teved-vagy-nem-bontja-ki-az-igazsagot.657726.html

***

Tudom, így kicsit bonyolultabb, de Orbánnak pont ez a célja. A rövid, hangzatos hazugságokat csak hosszasan, tényekkel és adatokkal lehet cáfolni, melyet az átlagos Fidesz hívő nem olvas el, vagy meg sem ért.
Emmersson71
@Emmersson71: Jav.: 2017-ben kezdte előkészíteni...
...bár már akkor is bukóra állt ;)
Néro
@Qqberci: Két falat. Egyel nem érik be.
Gazella
Ezek a narancs seggesek mindig szembe köpik magukat a hazugságaikkal.
ómió
@Emmersson71: Tarlós kiírta a pályázatot és arra volt is érdemleges jelentkező, ám - műszaki ember lévén - Tarlós "ócsítani" szeretett volna rajta, ami - ha nem sikerül - változatlan formában indulhatott volna. Ezt viszont a választás kivette a kezéből. Jött Dugógeri, aki évekig nem is foglalkozott vele és a pályázat érvényét vesztette. Aztán végül újraindította és kapott egy szűkebb műszaki tartalomra vonatkozó új ajánlatot 6 milliárdért drágábban, amit el is fogadott és így indult meg a projekt! "Kivívta"! Itt tartunk most!
ómió
@Aki Én: Tudjuk, bolsi faszfej! Ti csak libalegelőn szeretitek játszani a focit! Na, jó, max. olyan stadionban, ami a fejetekre omlik! Az a "bolsiócsó"!
Emmersson71
@ómió: Fentebb a NER cimbora elmagyarázza, miért is drágult a buli. Ezen "tételek" közül nem sok van, amit Karácsony nyakába lehetne varrni!
2019. végén bukott meg Tarlós, szinte rögtön beköszönt a Covid járvány, majd a veszélyhelyzetre hivatkozással elindult az ellenzéki kerületek, települések és nemkülönben Budapest nyomorgatása.
Az acél drágulása (40%-kal) nem épp a főpolgármester hibája. A HUF-EUR árfolyamra pedig szintén nincsen hatással.Az a kormány sara!

De olvasd el..én most csak szemléztem neked :)
Emmersson71
@Csizmás Kond: Ha tartani akarják a 18 hónapos ultimátumot, akkor muszáj! Igaz, hogy Tarlós 3-3 és fél évre vállalta, de ő haver...
Ráadásul este 9-10 körül már nincsen 38-40 Celsius fok, csak 26-28.
Csizmás Kond
@Emmersson71: ja...de nagyonmessze lehetsz hogy fogalmad sincs arról hogy az munkaszüneti nap...
Nessy
@Csizmás Kond: Ha nem is dolgoznak, a felmart beton, az építéshez szükséges dolgok ott léte, nem épp biztonságos! Próbálja ezt az évet is túlélni a Lánchíd fényfestése nélkül az ünneplő tömeg. Van még pár híd a Dunán, ami ki lehet dekorálni! Az sem ördögtől való, hogy ahol megoldható ott este későig dolgoznak, és a legmelegebb órákat kihagyják. Gondolom,a szükséges, hétvégi, ünnepnapi munkáról is hallottál.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Te hol élsz? Egyrészt új a Munka Törvénykönyve, tehát úgy rendel be a főnököd, ahogyan nem szégyell; másrészt az alvállalkozó alvállalkozójának az alvállalkozóját ez qrvára nem érdekli :P
Csizmás Kond
@Nessy: A fényfestés ahogy én tudom távolról reflektorokkal történik...ahogy Jakecka csinálta a műsorát...tehát elvileg nem zavarna senkit csak látványnak volna valami, és azon a nap biztos nem fog dolgozni senki ott arra mérget vehet akárki...
Csizmás Kond
@Emmersson71: Felsültél kompetenske, ne erőltesd.
gina
Elég legyen már ebből a szemét fidesz és kormány undoritó vádaskodásaiból, ennyire félnek hogy elveszitik a hatalmat, olyan szánalmas ez a sok hazugság, de semmi baj, ezzel a sok mocskos akciójukkal csak az ellenzék javára hajtják a vizet, proli sötét banda ,élen Viktor cigánybáróval
Emmersson71
@Csizmás Kond: Te tényleg burokban élsz! Nem tudod, hányan dolgoznak munkaszüneti napon!
Csizmás Kond
@Emmersson71: Persze hogy ott, abban a burokban ahol minden évben kötelező ünnep volt csak a neve változott de attól egy ország ünnepe maradt...te meg itt űzöd az eszed...na húzz a búsba.
Emmersson71
@Csizmás Kond: 'gusztus húsz, 'kotmányunk ünnepe :P
Na, ne játszd az agyad, bozgor!
Nessy
@Csizmás Kond: Felőlem szépen megvilágíthatnak egy munkaterületet,hiszen nincs több híd Pest - Buda között.
Csizmás Kond
@Nessy: A lánchíd egy szimbólum, és mindig is azt világitották ki, és nem tudom mi igaz az egészből de ha tényleg a munkával takaróztak az biza szégyen.
Csizmás Kond
@Emmersson71: Hát ennyit a műveltségedről...
Nessy
@Csizmás Kond: Ahhoz képest, hogy szimbólum, kormányunk óriás összeggel, 6 milliárddal hozzájárul a felújításához, csak csődbe ne menjen tőle! . Természetesen először nem volt feltétele a kifizetésnek, most már az is van! Kár, hogy a hídon nem lehet focimeccset rendezni, mert akkor feltétel nélkül ennek az összegnek a többszörösét állná a kormány!
Csizmás Kond
@Nessy: Ez nem pont így van, de kampánycélra első osztályú. Az a pénz amivel felújítják, legyen az kormánypénz vagy fővárosi, ugyanabból a kútból van merítve, tehát hogy ki adja az édesmindegy...és szerintem fel lesz újítva csak aki újíttatja az többet szeretett volna kaszálni...na de nem szeretnék ebből most kampányt csinálni.
Emmersson71
@Csizmás Kond: Ezt megint benézted, ismét öngólt rúgtál :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.