Orbán Viktor javaslatára Sors Lászlót, a Pénzügyminisztérium államtitkárát, megbízatása 2021. július 6-ai hatállyal felmenti.

Orbán Viktor felmentett egy államtitkárt
Fotó: MTI/Mónus Márton

Két hete Sors Lászlót leváltották a Nemzeti Adó- és Vámhivatal éléről is. Akkor Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebookon köszönte meg Sors László munkáját – írta meg a 168 óra online kiadása.

Sors László 2018-ban lett a Pénzügyminisztérium Nemzeti Adó- és Vámhivatal vezetéséért felelős államtitkára. Karrierjét a Budapesti Rendőr-főkapitányságon járőrként kezdte. Dolgozott adónyomozóként, hivatalvezető is volt, de ügyvédként is tevékenykedett. 2011–2015 között a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál lett bűnügyi elnökhelyettes, majd a Nemzetgazdasági Minisztérium/Pénzügyminisztérium bűnüldözési és nyomozóhatósági feladatok ellátásáért felelős helyettes államtitkári pozíciót kapta meg.

„Vezetése alatt uniós szinten is példaértékű újításokat vezetett be az adóhivatal. Idén már 5,5 millió ember helyett készítették el az szja-bevallást, a gazdasági fehéredésében megelőztük Németországot és Ausztriát, erősödött a szolgáltató és ügyfélbarát működés”

– írta Varga Mihály Sors Lászlóról két hete.

Forrás: 168.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Biztos rálépett valamelyik csókos oligarcha tyúkszemére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@namihami: ma, 06:57 ♦ De nekem vagy egy S(c)handa gyanúm, ha valaki nem tetszik az Egyélő Istennek, az lapátra kerül.
kereső
"A vírusválság megerősítette a digitális átállás fontosságát, ezért tovább kell gyorsítani az adóhivatal informatikai fejlesztését. A gazdaság digitalizálásában az adóhivatalnak kulcsszerepet szán a kormány, ehhez új célok mentén kell tovább fejleszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt" - közölte a Pénzügyminisztérium annak kapcsán, hogy új vezetőt kapott a NAV Vágujhelyi Ferenc személyében. Ez alapján jelentős újításokra készülhet a kormány az adóhatóság feladataiban, ami elsősorban a digitalizáció, informatika területét érintheti. Ezzel függhet össze talán Vágujhelyi Ferenc kinevezése, ugyanis szakmai múltja alapján az informatika világából érkezik a NAV élére."

Aki nem mellesleg anno érintett volt az FBI által feltárt( Magyarországon a mai napig semmiféle következménnyel nem biró) Microsoft botránynak,( T. István nagykorú magyar állampolgár/ aki nem közszereplő/ testvérével együtt) mint a NAV informatikai elnökhelyettese.
ómió
Csak ennyi a ráhazudnivaló, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.