A Demokratikus Koalíció Orbán Viktor miniszterelnököt, Varga Mihály pénzügyminisztert és Matolcsy György jegybankelnököt teszi felelőssé az infláció mértékéért.

DK: Orbán, Varga és Matolcsy a felelősek a magas inflációért

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Varju László, a DK alelnöke csütörtöki, online sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy júniusban nyolc és fél éves csúcsra, 5,3 százalékra emelkedett az infláció, és nem lehet a helyzet javulására számítani.

A KSH adataira hivatkozva azt mondta, hogy egy év alatt az élelmiszerek ára több mint három százalékkal nőtt. Ezen belül az étolajért 26, a margarinért, a tojásért, a lisztért és a munkahelyi étkezésért pedig nyolc százalékkal kell többet fizetni – tette hozzá a költségvetési bizottság elnöke. Arra is kitért, hogy a szeszes italok és a dohányáruk átlagosan 12, a tartós fogyasztási cikkek pedig négy százalékkal drágultak. A benzin és a gázolaj ára 24 százalékkal lett magasabb, de drágább lett a sertés- és baromfihús, valamint az éttermi étkezés is – sorolta.

Miközben Matolcsy György jegybankelnök Orbán Viktort és Varga Mihályt bírálja a kormány rossz gazdaságpolitikájáért, ma már látható, hogy "ő is megbukott", hiszen az MNB elnökeként az infláció kezelése lenne a legfontosabb feladata – jelentette ki Varju László.

A gyenge forint és az áremelkedés miatt magyarok milliói lesznek egyre szegényebbek – összegezte véleményét. A DK alelnöke végül azt mondta, hogy egy kormányváltás után független, hozzáértő jegybankelnökre és felelős pénzügyi politikára lesz szükség.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Sajnos van igazsága. Matolcsinak jól jött az alacsonyan tartott kamatláb, a gyenge forint. Orbánnál a népszerűség hajhászása felülírta a józan észt! Varga meg csak néz, mint Rozi a moziban, és teszi, amit elvár tőle Orbán. Államadósság, árak a csillagokban, miközben az ország jó része a homofób torvényt csócsálja.
A hitelmoratórium résztvevői, az egyre többféle hitelt felvevők még nem érzik, mekkora medvecsapdába kerültek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
"...élelmiszerek ára több mint három százalékkal..." Van az 13% is csak nézz körül rendesen. Ma egy szűk bevásárlás 10 ezer ft (hús nélkül) és csak lötyög a bevásárló kocsi alján. Majd minden bevásárlás után átnézem a számlát, mert azt hiszem átvágtak.
tudode
Úgyx tűnik, hogy a birodalom visszavág, illetve visszanyal a fagyi, na nem a kaparjkurtáknak, hanem a nehezen dolgozó kisembereknek, és a nyuggereknek is!
.
Mit is kukorékolt az un. kedves vezető 2008-ban, nem is akármilyen orgánum tollából:
.
---- Orbán: Gyurcsány miatt gyenge a forint
www.origo.hu/itthon/20081021-orban-viktor-a-miniszterelnokcsere-a-megoldas-a-forintvalsagra.html
.
"""""Orbán Viktor szerint a miniszterelnök-csere oldaná meg a forintválságot. A Fidesz elnöke a Budapesti Értéktőzsde vezetőivel találkozott kedden. A találkozó után azt mondta, a jelenlegi bizalmi válság megoldására és 10 milliárd eurós növekedési programra van szükség.
.
"A forinttal nincsen nagyobb baj, a forinttal akkor lesz baj, hogy ha nem tudjuk a bizalmi válságot megoldani. A miniszterelnök-csere a megoldása a forintválságnak" - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki kedden a Budapesti Értéktőzsdére látogatott el. Mint mondta, a jelenlegi bizalmi helyzettel, amiben most a miniszterelnök és kormány van, nem lehet a forint esését megakadályozni. Szerinte a bizalmi válságot a rossz vezetés okozza, jobb vezetéssel viszont megoldható a bizalmi válság, megvédhető a forint is.""" (...)
-----------------------------
.
Hallgassuk meg mit is ketyegett a szakbarbár a saját hangján:
.
------ Orbán Viktor a Mokkában (2008. október 22.)
www.youtube.com/watch?v=7pb4D6bBtdc
--------------------------------
.
Akkor most is vezetési, bizalmi válság van, megfűszerezve lakhatási-, egészségügyi-, szegénységi válsággal!
.
Akkor most ki az oka annak a inflációnak?
.
Netán az atyaúristen!
mágnes
Mindenért ők felelnek ami az utóbbi 10 évben történt ,és van amiért ami még 1998-2002 között tőrtént .
Csak hogy ne légyen senki eltévede.
istván irén
Minket irigyel az átkos nyugat olyan jó itt minden infláció ugyan nem is igaz majd holnap át írják a statisztikát és kész
ómió
@Eladott Ország: Piac, az van, ám senkinek a valutájával nem "játszadoznak a haladó erők" (pl. Soros efftársatok) úgy, mint a miénkkel és senkinek az építőipari támogatásaival (talán, mert másutt nincsenek is(?) se próbálnak úgy visszaélni, ahogy nálunk teszik - hogy "csak" pár példát említsek. Mindazonáltal, amikor 96-ban pufajkás, ill. Bokros efftársadék inflációja a "haladó hazai piacon" elérte még a 25%-ot is, akkor, mintha csendben kusikáltál volna! Vagy efftársilag ekkora a különbség a "haladó" meg a "retro" infláció között?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.