A kormány a gazdasági élet újraindításán munkálkodik. Az operatív törzs hét javaslatot adott be szerdán, ebből kettőt maga Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter is örömmel üdvözölt. 

Kettős mérce: jó a külföldi, ha dolgozni jön az országba

Véleménye szerint ezek segítik a szakképzett munkaerő beáramlását az országba, egy a kis- és közepes vállalkozások költségeinek a csökkentését, egy módosítás pedig a nagyvállakozásokat segíti annak érdekében, hogy minél több beruházást tudjanak Magyarországra hozni. A fennmaradó három jogszabály finanszírozást fog biztosítani magyar vállalatok nemzetközi piacokon történő erőteljesebb pozíciójának kialakításához – idézi a HVG.hu.

A munkaerőbeáramlásról elmondta, ellenőrzött módon és szigorú feltételek mellett megteremtik a lehetőségét annak, hogy nem szomszédos, harmadik országbeli munkavállalók átmeneti időre idejöjjenek munkaerő-kölcsönzőkön keresztül is.

A munkahelyteremtő bértámogatásról is döntöttek, hogy a jövőben az ilyen típusú támogatást mindenfajta megkötés, egyéb bürokratikus kötelezettség nélkül igénybe vegyék a vállalkozások annak érdekében, hogy regisztrált álláskeresőket vehessenek fel.

További részleteket a HVG.hu cikkében olvashatnak! 

Forrás: HVG.hu 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A migráncs "atomtudósok" meg smafu?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.