Egyúttal pedig szolidaritást vállalt a megbüntetett könyvikiadó céggel, amellyel amúgy versenytársak a piacon.

A Media1 cikke szerint Simon Zsolt, a Book24 könyvkereskedői lánc vezetője a lap Facebook-oldalán szállt bele a Pest Megyei Kormányhivatalba és vállalt szolidaritást a Líra Csoporttal, amellyel amúgy versenytársak.

A TV2 volt tulajdonosa csúfot űzött a kormányhivatal mesekönyvért kirótt büntetéséből

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A kormányhivatal vezetője ugyanis a napokban jelentette be, hogy a Líra Csoporthoz tartozó egyik könyvforgalmazó céget megbüntették 250 ezer forintra egy mesekönyv miatt, mert hogy azon nem volt egyértelműen jelezve az olvasók felé, hogy szivárványcsaládokról szól. (Az ügyről bővebben ebben a cikkben számoltunk be.)

Simon Zsolt a következő kommentet fűzte az ügyhöz, amellyel egyben szolidaritásáról biztosította az amúgy üzletileg versenytársának tekinthető könyves céget:

"A határozat azért jelent veszélyt a könyves szakmára nézve, mert általánosságban mondja ki, hogy a kereskedő köteles tájékoztatni a vevőt, ha a könyvnek a hagyományostól eltér a tartalma. Például egy nyúl kockás fül segítségével tud repülni?! Mi teljes mellszélességgel szolidaritást vállalunk a Lírával, a könyves szakmáért..."

A kommenthez egy fotót is csatolt, melyen a következő olvasható: 

„47 ezer könyvünk közül számos a hagyományostól eltérő tartalommal bír. Ettől színes az irodalom.”

A Media1 a bejegyzés kapcsán megjegyezte, Simon Zsolt idén márciusban vette át a Book24 irányítását. Előtte 2010-től a TV2 Csoport vezérigazgatója, 2013-tól társtulajdonosa volt 2015-ig, amikor is ő és cégtársa, Yvonne Dederick Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe adták át a televíziós vállalkozást, amelyhez amúgy Siménék a Magyarországot elhagyó ProSieben.Sat1 csoportttól jutottak hozzá.

Forrás: media1.hu

Címlapkép (illusztráció): Pixabay.com CCO

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a meglátás helyes; s több is van benne: ahogy Mao-nál is a Virágozzék száz virág az őt éltető 100-at jelentette, Orbánnál ez még sokkal szűkebb!! =))
Nessy
A feljelentő nem is látta a könyvet szerintem! A könyves boltban az ember belelapoz a könyvbe, vagy elolvassa fülszöveget, esetleg megkérdez az eladókat, nem vakon szokott könyvet vásárolni! Aki meg ekkora marha, az magára vessen! Kalap le a hozzáállást tekintve!
vitriol
Nagy szarban vannak a kormány tagjai, ha büntetni akarnak a szivárványos mesekönyvek miatt, mert ismerniük kell a könyvek tartalmát, tehát akaratuk ellenére el kell olvasniuk!!!
human
@Nessy: Pont így látom én is. Hogy vesz az ember könyvet?
- ismeri az írót
- ismerős ajánlotta
- utánanézett a tartalmának és kedvet kapott hozzá
Ha pedig találomra veszek könyvet akkor senkit nem szidhatok miatta ha nem tetszik.
human
@Nessy: Pont így látom én is. Hogy vesz az ember könyvet?
- ismeri az írót
- ismerős ajánlotta
- utánanézett a tartalmának és kedvet kapott hozzá
Ha pedig találomra veszek könyvet akkor senkit nem szidhatok miatta ha nem tetszik.
ómió
Buzifan a buzifannal? Naná! Mindig is "szolidáris"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.