Hátha így már nem veszítjük el.

A Privátbankár cikke szerint Semjén Zsolt általános miniszterelnök-helyettes a csütörtök este megjelent Hivatalos Értesítőben olvasható utasítás szerint új miniszteri biztost nevezett ki dr. Hargitai János KDNP-s baranyai országgyűlési képviselő személyében. 

Már a mohácsi csatavesztés is miniszteri biztost kapott

Fotó: Facebook/dr. Hargitai János

Hargitai július 5-ei hatállyal a mohácsi csata 500. évfordulójáról történő megemlékezéssel összefüggő feladatok ellátásáért felel, és az utasítás szerint 

"ellátja a mohácsi csata mint a magyar nemzet és a keresztény Európa történelmének meghatározó eseménye 500. évfordulójával összefüggő történelmi, kulturális, nemzet- és külpolitikai, illetve térségfejlesztési szempontból kiemelkedő jelentőségű megemlékezés megszervezésével és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések koordinálásával kapcsolatos feladatokat".

A miniszteri biztost egyfős titkárság segíti a munkában, a helyettes államtitkárokéval megegyező (havi másfél millió forint körüli) fizetést fog kapni.

A cikk szerint Hargitai 1998 óta országgyűlési képviselő, a KDNP ügyvezető főtitkára, végzettsége szerint pedig történelem szakos tanár, jogi doktor, Európa-jogi szakjogász. 

A mohácsi csatavesztés 1526. augusztus 29-én történt, vagyis az 500. évfordulóig még 5 év van hátra. A csatában a magyar sereg kikapott a túlerőben lévő oszmán haderőtől, és II. Lajos király, számos egyházi vezető és nemes, valamint közel 15 ezer magyar katona veszett oda.

Forrás: privatbankar.hu

Címlapkép: Facebook/dr. Hargitai János

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Öt év múlva. Addig meg csak nyelné a pénzt, mint kacsa a nokedlit. Jővőre ezt is lapátra. Itt most fideszvész van, nem mohácsi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
Megnyugodtam. Szóval mégis megnyertük a csatát.
namihami
A múlt héten elzavartak egy államtitkárt. Az őrült hiányt gyorsan pótolni kellett.
Eladott Ország
Mi már Mohácsnál is győztünk, a második világháborúban meg pláne, mert nekünk megint egy Mohács kell.
Eladott Ország
"Mire az Unió megtalálja a migrációs válság kezelésének módját, addigra a nagyon megvédett magyar ember még földönfutó sem lehet, mert nem lesz min futni. Mészáros Lőrinc birtokáról egyenesen Lévai Anikó földjére lépve csak idegen földön járhatunk. De mi nem foglalkozunk ezzel, mert jó szokásunk szerint nem törődünk a mával, nem tekintünk a holnapba, csak hátrafelé lesünk. Most maradt el a kanyarban Mohács, még látjuk Trianont, érezzük a nyakunkban az ellenség lihegését és gyötrődünk a hálátlan Európa aljasságán. Ki törődik azzal, hogy elég egy szerencsétlen lépés és már zuhanunk is, csakhogy zuhanás közben kirántották a talpunk alól a földet? Nem a migránsok. Takarodik is elég sok ember, nagyon küldeni sem kell őket. Aki marad és igyekszik élhetővé tenni ezt az országot, az egy végtelenül aljas, mohó, populista és egészen szélsőséges kormány, vagy a végtelenül balfasz ellenzéki pártok között választhat. Mivel a számok alapján a többség sem az egyik, sem a másik verziót nem kéri, maradna egy új, alulról szerveződő (nem a most létező pártok roncsaiból összelegózott) párt felbukkanása. Ha szerencsénk van, lesz ilyen. Ha nincs szerencsénk, akkor úgy jártunk. Akkor csak remélhetjük, hogy az új bárók és grófok gondolnak a nincstelenekre és a jó (nekik jó) áron megszerzett földekből kihasítanak egy-egy darabot. Köztemetőnek."
ómió
Csak nem a proletár internácizmusnak kellett volna?
drrotf
Milyen magas beosztást kapott volna ez az ember , ha Mohácsnál nyerünk 1526-ban?Lehet hogy megkapná a nagy Mohácsi Törökverő címet a lófarkakkal cicomázott FŐISPÁNi tisztségét az összes valagrenddel együtt!Akkor nem négy évvel előbb nevezik ki a biztos urat, hanem már 40 évvel ez előtt, mert ugye a jó munkához idő kell, a lassúhoz ,meg az ilyen "jelentőség teljes" nemzetünk szempontjából fontos ügyekben pedig még több kell ,és így eléldegélhetne Hargitai úr ebből a kis javadalmazásból, amely természetesen közel nem áll aranyban a végzett munkával.A kapott pénz csak alamizsna, amely jól kiegészíti a képviselő úr filléres képviselői díját!De hát vesztettünk , így csak négy évig tengeti sekélyes életét az állam pénzén ez a úri ember!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.