Haszonállatok tereléséhez kérte kölcsön a férfi a kutyát, de látva annak játékos természetét, nem vitte vissza a tulajdonosának, hanem inkább egy bálamadzaggal felakasztotta a szegény párát.

Állatkínzás miatt jogerősen negyven nap elzárásra ítélte a Siklósi Járásbíróság azt a baranyai férfit, aki bálamadzaggal felakasztott egy kutyát 2020 januárjában – tájékoztatta a Pécsi Törvényszék pénteken az MTI-t.

Játékos volt a kutya, ezért bálamadzaggal akasztotta fel a baranyai férfi – Mindössze 40 napnyi elzárást kapott szörnyű tettéért

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A közlés szerint a vádlott haszonállatok tereléséhez kérte el az egyéves nőstény keverék kutyát egy baranyai településen élő ismerősétől. A kutya nyakára bálamadzagot tekert póráz gyanánt, azzal vezette hazafelé. Útközben azonban úgy látta, hogy a kutya a játékos viselkedése miatt mégsem lesz megfelelő a feladatra, ezért elhatározta, hogy elpusztítja.

A férfi egy szántó melletti akácosba vitte az állatot, majd a madzaggal felakasztotta egy fára, a halálát okozva ezzel.

A vádlott a tetemet a néhány száz méterrel arrébb található fás területre húzta, majd távozott.

A rendőrség korábban azt közölte az MTI-vel, hogy a Baranya megye déli részén található Cún község határában találták meg az állattetemet, a bejelentés után kezdték el a nyomozást, és rövid időn belül kézre is kerítették az akkor 62 éves gyanúsítottat.

Forrás: mti.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ha az én kutyámmal csinálta volna, nem kellett volna rendőrség...
ila51
@Pálinkás Pál: csak egy jó kis bálamadzag
134.bátor
Amíg ez a kormány van hatalmon ,más îtèlet nem is születhet. Mindenki tudja,hogy gyűlölik a termèszetet,az állatokat. Ja,ès az embereket is. Ez tartja èletben őket. A gyűlölet..
Pokróc
@134.bátor: Aki megszelidített állatot képes ölni az vsz embert is . Ez régen köztudott . Én 4 évet adnék 1 ilyenért . Semmi cécó .
Had gondolkodjon . Xabadulás után 10 év pártfogói felügyelet ,Életmódkövetés , életmódtanácsadás . Simán .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.