A virológus a Magyar Nemzetnek adott interjújában beszélt arról, már most biztos a negyedik hullám beköszönte Magyarországon.

Jakab Ferenc szerint ekkor jön a 4. hullám – „Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy ezt a járványt leküzdöttük”
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Borítékolható az őszi negyedik hullám Magyarországon, jelentette ki Jakab Ferenc virológus a Magyar Nemzetnek adott interjúban – írja a 444.hu. A koronavírus-kutatási akciócsoport vezetője elmondta: ez az elsőnél erősebb, a harmadiknál gyengébb lesz, „de biztos, hogy meg fogjuk érezni”.

Senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy ezt a járványt leküzdöttük, maximum most fellélegezhetünk egy kicsit. Magyarországon valóban magas az átoltottság aránya, de vannak, akiknek még semmiféle védettsége nincsen. Ők elég jelentős százalékát teszik ki az ország lakosságának ahhoz, hogy a járvány negyedik hullámát elindítsák

– nyilatkozta. Jakab szerint a koronavírus következő hullámát a delta variáns okozza majd és az eddigieknél jobban fogja érinteni a fiatalabbakat, mert köztük alacsonyabb az átoltottság.

Forrás: 444.hu, Magyar Nemzet
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
az ilyen riogató szarokat fel kéne kötni!!! persze hogy nem tűnik el a covid, ahogy az influenza sem tűnt el évszázadok óta...semmivel nem veszélyesebb ez,mint a másik,sőt ,nem is olyan fertőző...180 millió fertőzött másfél év alatt, az az éves flu fertőzések egyharmada!!! és bizony tudomásul kéne venni, az öreg ,meg a beteg emberekre minden veszélyes...csak talán nem kéne miattuk szívatni a többieket... nekem senki ne dumáljon irtózatos pandémiáról ,amikor a halottak átlag életkora 76 év felett, és többségük súlyos beteg!!! igen ,járvány van...de bajt a politikusok, meg az ilyen jakab féle marhák csináltak belőle!!!
sokanvagyunk
Ilyen borítékolható jóslatokhoz még kártyát sem kell vetni...
Nessy
@sokanvagyunk: Az Eucharisztikus kongresszus végéig biztos nem fog támadni a vírus!
ómió
Bizony, nálunk is van pár milla "túlokos", akik "kivívják" nekünk!
Nessy
@Pálinkás Pál: Aztán márciusban több év átlagát tekintve 60% felett volt az összes elhunyt száma. (KSH). Ezzel nem lehet vitázni! Ennyien meghaltak! ( Népesség nyilvántartás) Egyébként imádom a gerontofób véleményedet! Ha nem dobod föl időben a talpadat, még talán te is lehetsz öreg, és beteg!
Pálinkás Pál
@Nessy: kamu...linkeld ide...nem az újságcikket, hanem a KSH oldalt...tavaly is összességében 4 %-al haltak meg többen ,ami nem jelez semmiféle járványt!! arról nem is beszélve ...hogy a 30 ezer áldozatból 100 olyat nem tudsz mutatni aki vagy nem öreg,vagy beteg volt...ismételten mondom, mutass 100 aktív korú, egyébként egészséges embert, aki covidban meghalt itthon...utána tárgyalhatunk!!
jesz
és azokkal mijalófasz lesz, akik "át vannak oltva", de szart sem ért, nem alakult ki védelem a szervezetükben?
Miért nem engednek egy harmadik"ráoltást"?
Miért nincs ingyenes teszt "államilag"?
he?
Rockxy
merkelbéla azt mondta, hogy nem lesz néki negyedik hullája.
ehhöz tartscsátok magatokat ha jót akartok.
Nessy
@jesz: A teszt pénzbe kerül, a Sinofarm esetében egy harmadik oltás felér egy vallomással. Miszerint értelmetlenül költöttek milliárdokat egy hatástalan vakcinára.
Giovanni Alba
Emlékeim szerint (lehet, hogy tévedek) a tavaszi nagy lelkendezés idején az itt kommentelők kb. 85%-a tette közzé fenntartásait, valamint a felvázolt lehetséges forgatókönyvek szerint egyetértettek abban, hogy a nagy fellélegzés a foci miatt van, meg az eucharisztikus világtalálkozó miatt, tehát iskolakezdésre jönnek a szigorítások, vészhelyzeti felhatalmazás meg ilyenek. Tiltva az ötszáz főnél nagyobb rendezvények (vajon ha a villámellenőrzés 501 főt számol, akkor mindenkit lecsuknak?), tehát az ellenzéki nagygyűlések, kampányrendezvények.
Ebből a szempontból érthető, ha a fiatalok oltása -finoman szólva is- akadozva halad. Ha és amennyiben tavasszal, a lazítások előtt kicsivel nekifogtak volna a tömeges oltásnak, augusztus végére minden diák kétszer lenne beoltva, de úgy tűnik, nem ez a cél.
Véleményem szerint ez aljas cinizmus, és jó lenne, ha megfogadnák a saját tanácsukat, ne használják a járványhelyzetet politikai haszonszerzésre.
Egy ideje már megy a hol finomabb, hol durvább bűnbakkijelölés a negyedik hullám belobbanása, kitörése (nem kívánt törlendő) miatt.
Valamint még mindig leragadtam ott, hogy az első kettő támadást hős vezérünk fél kézzel (de kemény harcban) legyűrte, és akkor éppen hányan is voltak beoltva? Mármint "a tízparancsolat adta védettség"-től eltekintve.
Ezidáig azt hittem, a védőoltás nem gyógyít, hanem megelőzi a megbetegedést, viszont akkor egy tünetmentes hordozónál éppen olyan hatékony, mint a szenteltvíz. Márpedig -mint tudjuk ugye- a teszt drága, ezért nem tesztelünk, tehát sejtésünk sincsen a fertőzöttek számáról.
Nessy
@Giovanni Alba: Amiről nem tudunk, az nincs! Nem tudunk fertőzöttekről, nem tudjuk hányan vannak beoltva, de nem védettek, nincs kontakt keresés, ergo nincs vírus veszély, csak a politikában, meghosszabbítva Orbán teljhatalmát az idők végezetéig. Aki megbetegszik, az önhibájából teszi, mint ahogy ha meghal, az is a beteg hibája! Itt már nincs korhatár, krónikus betegségek. A delta variáns egy nagyon goromba mutáció. Mindenkit megtámad, korra, nemre, pártállásra, vallásra tekintet nélkül. Lehet megúszni enyhébb tünetekkel, de a szövődmények nem válogatnak.
cikicakk55
@Pálinkás Pál: tegnap 09:19
A kormány 30.000 halottat vallott be,de szerintem mindenki tudja,hogy ez nem igaz. Igaz,közvetve,de jóval több volt a halottak száma. Gondolj az első hullámnál a 30.000 rehabilitációs ágy felszabadítására. Csupa olyan idős embert dobtak ki,vontak ki az ápolás alól,akiknek lehet,hogy még éveik voltak hátra,csak a demencia, vagy az Altz -Heimer kor miatt már önálló életre alkalmatlanok voltak. A 30.000-ből vajon mennyien vannak ma életben? Az elmaradt egy napos műtétek miatt hány embernek lett szepszise vajon? Az akkor még csak egy napos műtét vajon milyen komplikációkat okoztak? Gondolj a szakorvosi ellátás hónapokig tartó szüneteltetésére. Akik nagyon súlyos betegek voltak,mehettek a sürgősségire, ott ülhettek,feküdhettek órákig és talán egy részük be is került kórházba,de nagyon kevés volt rá az esély. Ráadásul a járvány alatt kórházba kerülni nem volt életbiztosítás. Attól,mert a kormány erről nem beszél,a halottak száma bizony rendesen megugrott az első hullámtól a harmadik hullám végéig.
cikicakk55
@Nessy: tegnap 22:41
Remélem a 4. hullám már lesújt a sok doktorrá avanzsált Szíjjártóra. a dr. kolostormalacra és a többi nagyon okos ,tudálékos fa... fejre.
Pálinkás Pál
@cikicakk55: igazad van..csak azok az emberek nem a covid miatt haltak meg,hanem a köré épített hiszti miatt...egy ágyat sem kellett volna kiüríteni...,emlékezz, tavaly megmondtam, annyira belemerülnek a kamu dumába,hogy évekig " hullámozni " fognak,mert nem tudnak jól kijönni belőle...akkor be kéne ismerni hogy a rendelkezések 90 %-a csak parasztvakítás volt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.