A Bloomberg című lap adta hírül, hogy a magyar kormány a héten ajánlatott tett a Budapest Airportra – írja a 444.hu.

A Bloomberg szerint a magyar kormány ajánlatot tett a Budapest Airportra – Nem volt túl nagylelkű
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap információit egyelőre sem a kormányzat, sem a budapesti repülőteret üzemeltető cég többségi tulajdonosa, az AviAliance nem kommentálta. A Bloomberg értesülései szerint Palkovics Lászlóék a piaci ár alatti összeggel próbálkoztak be – írja a 444.hu.

A hírügynökség szerint az összehasonlítható repterek esetében a piaci ár a járvány előtti bruttó éves eredmény (ebitda) hússzorosa fölött lehet. A budapesti repülőtér esetében ez az összeg 2019-ben 38 millió euró volt.

A kormány egyébként május végén állt elő nyilvánosan azzal, hogy újraállamosítaná a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret. Palkovics László erről korábban azt mondta, hogy

a legjobb az lenne, ha az állam nemcsak szabályozóként, a fejlesztési források gazdájaként, stratégiaalkotóként, hanem tulajdonosként dolgozhatna a szolgáltatási színvonal emelésén. Ennek érdekében mi tennénk egy méltányos ajánlatot a reptér megvásárlására. Ha ez ebben a formában nem lehetséges, akkor a Magyar Állam többségi tulajdonát szeretnénk valamilyen módon visszaállítani.

Az innovációs miniszter azt nem részletezte, mit ért „valamilyen módon” alatt. 

Forrás: 444.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
Egyszóval már kész a törvény a kiemelt státuszról ami alapján mindenkinek kuss van, és a magánalapítvány is már fel van töltve fidess tagokkal.
ómió
Hát, ha már az efftársak azt is eltapsolták...!
sokanvagyunk
...aztán meg 35 évre koncesszióba adná Rogán.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.