Az Európai Bizottság hivatalosan is fellép az LMBTQ-közösséget is kirekesztő új magyar törvény ellen.

Brüsszel a jövő héten levelet intéz Orbánhoz – Ez lesz benne
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A napi.hu adta hírül, hogy az Európai Bizottság a jövő héten elküldi a magyar kormánynak a kötelezettségszegési eljárás előszeleként tekinthető felszólító levelet.

A portál a Bloombergre hivatkozva azt írja, hogy az Európai Bizottság a jövő héten a melegellenes törvény miatt küldi ki a felszólítólevelet a magyar kormánynak. A hírügynökség forrásai szerint ez lesz az utolsó lépés, mielőtt a Bizottság az Európai Bíróságon pert indítana Magyarországgal szemben.

Az Európai Bizottságon emellett két másik eljárásnak az előkészítése is folyik: az egyik a magyar menedékpolitikához, a másik pedig a lengyel szexuális kisebbséggel szembeni fellépések miatt – mondta egy brüsszeli forrás a Bloombergnek.

Az Európai Bizottság illetékes szóvivője a Bloomberg szerint egyelőre nem kommentálta az értesülést.

Forrás: napi.hu, Bloomberg.com
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Oszt hol érdekli a cigánybárót az hogy mit üzen Brüsszel? :) Szankciók úgysem lesznek a buzik is jól járnak,mert van miért sírniuk/ persze jogtalanul/ És a nagy beruházásokról is terelődik a téma/ Orbán villa ,Fudan, Belgrád vasút, választási csalások előkészítése stb! Orbán 100% ban jól járt ezzel a lépéssel és még Magyarországon lévő szavazókat sem veszített!Okos nagyon okos lépés!!!
RonaGyuri
falra hányt borsó! - amit Orbán throwing up a wall peas -ként fordítana, pedig valójában: like water off a duck's back
verőce21
Ma a világon nincsen olyan géniusz politikus több, mint Orbán!
Orbán1Géniusz!
Peller Anikó
A buzik miatt lépnének fel ellene? Hát ez mindennek a teteje. Igaza van @róker:nek, Orbán villa, Fudan, Pakas, Belgrád vasút, választási és pályáztatási csalások is mafu, de a buzik verik egymás biztosítékát.
Nessy
@verőce21: Már volt egy! Igaz, az csak a Kárpátok géniusza volt, ha jól emlékszem! A világegyetemet ne feledd!
verőce21
@Nessy: A nagyvilágon ebelül... :)
Ne légy szeles..., mert munkádon más keres...!
Nessy
Nyugalom! Dalolva, önként leszünk az oroszoknak, kínaiaknak, meg még ki tudja kitől vett fel milliárdos hiteleket O.V., a nyújtott hitel fejébe a lekötelezettje,kiszolgáltatottja. Generációk fizethetik a pocsék kondíciókkal felvett hiteleket, kamatos, kamattal.
justhpeter
Ameddig a pénz Brüsszelben van addig lehet tárgyalni Orbánnal, de ha már átutalták, akkor Orbán pottyant egyet az Unióra.
csak úgy....
@verőce21: idézlek! :)
"Kis sértett járja be Európát...!

Viktor király, magyar király toporgott és feszengve az egyik lábáról a másikra állt a birodalmi fővárosban, Brüsszelben, mintha parázson álldigálna.

Több mint ötven éve érzett ilyet először, amikor a felcsúti óvoda középső csoportjában (Kakukktojás csoport) a többi gyerek nem vette be a játékba. Akkor még a későbbi barát, a Mészárosék kis Lölője sem engedte oda a műanyag játék gáztűzhelyhez, amivel állandóan játszadozott. "A spajhelt nem gyejekjáték!" – mondogatta neki mindig a kis Lölő. " :)
csak úgy....
@Shikari: ha egyszer (véletlenül) rádöbbensz arra,hogy mennyire buta vagy tibim,akkor a kést,kötelet,löfegyvert rakd el a közeledböl!
vacsi
@Horizont: Hogy tájékozatlan lennék, azt nem hiszem. Sőt. úgy tűnik, rengeteg itt a tájékozatlan hozzászóló - bár én ezeket sem nevezem butának.
Ami meg a "sok ezer milliárd eurót" illeti: nem minden a pénz! A boldogságot, lelki nyugalmat, egészséget - és még sok-sok mást nem tudod pénzért megvenni. Ha meg a pénz azzal jár, hogy cserébe ránk akarnak erőszakolni olyan dolgokat, ami tőlünk, magyaroktól idegen - esetleg nagyon is ismerős a magyar történelemből - akkor kenjék a fejükre! És akkor még finom voltam!
csak úgy....
@vacsi: ami töletek magyaroktól idegen! :) ez tetszett ! bezzeg a habsbur,török,ruszki év századokig eröltethette,-közben kussoltatok ti büszke magyarok! nektek lúfaß való de rögtön kettö ! az eggyik a a se..etekbe a másik a kezetekbe,hogy tudjátok mi van a se..etekbe!
ti az utobbi 1000 évet az eu.-n akarjátok leverni? inkább legyetek ismét kinai vagy ruszki gyarmat de az eu. nak kuss? ti tudjátok,sok szerencsét..
Pipás
@vacsi: Semmit nem akarnak ránkerőszakolni. Gőzöd sincs, hogy miképpen működik az EU.
vacsi
@bakcsubakka: Talán már elfelejtetted, hogy Gyurcsány már volt egyszer "miniszterelnök úr", és bizonyította a teljes alkalmatlanságát. Nem is töltötte ki az idejét, ha jól emlékszem, libás Bajnai váltotta fel - aztán ő is lecsengett...
csak úgy....
@vacsi: orbánnak hány évíg kell még bizonygatnia az alkalmatlanságát mire nektek is leesik a tantusz?
csak úgy....
@Horizont: ök a múltban lézengö orbáni zombik akik a jelent zabálják el a fiatalok elöl!
surdilloFUJT
@vacsi: Napihülye az agyrágóbogár éhen halna a fejedben!!Nem kell hirdetned folyton,hogy 1 bites tájékozatlan fidessnyalonc csicska vagy!!!
surdilloFUJT
@Horizont: Ez a torzszülött még azt sem tudja,hogy Bajnai minden pert megnyert a FIDESSES BIRÓSÁGOKON ,és a rágalmazók rengeteg kártérítést fizettek!!!Ebből is látszik,hogy 1 bites fidessnyalonc,csicska!!!
koszpeko
@verőce21: Volt már egy politikus akit a Kárpátok géniuszának és a nemzet világító tornyának hívtak.
Tudod ki volt?
Nicolae Ceaușescu
tudode
Banális az, hogy egy olyan embernek látszó tárgy vezethet egy országot, amelynek a családja leképezi azt az országot, ahol egyszemélyben lehet országvezető, és párttitkár!!!
.
Arról nem is szólva, hogy párttitkárként az a törekvése, hogy ugyanolyan birkamódon fogadja el az ország a szirénhangját, mint áttételesen az az ország vámszedői, és az a réteg, akik még mindig nem látnak át a szitáján, mert
.
----Lezáruló tisztogatás a Fideszben: így lett egyeduralkodó Orbán.
magyarnarancs.hu/narancs30/lezarulo-tisztogatas-a-fideszben-igy-lett-egyeduralkodo-orban-125192
-----------------------------
.
Nincs könnyű helyzetben a 12. év után felébredő összefogás, mivel
.
--- Kommunikációs szakértő: "cinizmusban lehetetlen legyőzni a Fideszt"
.
www.szabadeuropa.hu/a/ruff-balint-kommunikacio-valasztas-ellenzek-fidesz-orban/31307482.html
------------------------
.
Verheti az ellenzékkel együtt az ország is a falba a fejét amiatt, mert nem akkor kergette el ezt, a csak falKÁBAN erős figurát, amikor mindenféle konzultáció nélkül megíratta a ereszcsatorna virtuózzal, a szakácskönyvnek is gyenge irományát, kihagyva a fűszert, a vérrel áztatott alapjogokat!
---------------
.
Még nem dőlt el az, hogy hasonlóan az ország, és a pártja ledegralása közben/után az EU képes-e megbírkózni ezzel az elszabadúlt többlötvetű pasival!
ómió
És honnét vannak "kirekesztve" aberráltjaink? A beteggé "nevelésből"? Hát, onnét legyenek is!
Namely
@Horizont: "a sok ezer milliárd euró ami onnan jön."
Az EU ÉVES költségvetése 1073 milliárd eur. :)
Namely
Az EU halálra van ítélve. Nem Orbán miatt.
Ezt egy gazdasági szövetségnek tervezték, a keletiek a pénz miatt léptek be, a nyugatiak pedig szintén a pénz miatt vették be őket. Nézzük csak milyen érveket hoznak fel mellette itt az ún "haladók": pénz, pénz, pénz.
Hivatkoznak nyugaton a közös értékekre, de ezeket senki nem fektette le, ami pedig le van írva, azt ők is megszegik. Amikor pedig valaki hivatkozik valóban európai értékekre, az már kapja is a bélyeget: "náci-náci-náci".
A nyugat persze szelektálva szegi meg saját szabályait: a buziknál nem, a pride-maffia agymenéseinél sem, de ott sincsen szólásszabadság, gyülekezési szabadság, jogbiztonság, stb.
Ez így nem működik.
Amíg a gazdaság megy, amíg az egyes államok "pluszban vannak" eldöcög, utána be fog dőlni.
Namely
@Horizont: elnézést, hogy szólni mertem :D
De akkor számoljunk: az éves költségvetés kb 20.000 milliárd HUF. Tehát éves kb +5-10% az EU-s juttatás (felfelé kerekítettem, mivel emelkedett az évek folyamán azt hiszem).
Tehát ez az összeg éppen annyi, hogy jó anyagi zsarolási potenciál legyen, és nagyon kontraproduktív (lásd fent, hogy milyen érvek vannak az EU mellett: pénz). Ezt nem a felzárkóztatásra adják, hanem arra, hogy:
1. A helyi elit csíphessen belőle.
2. A magországok cégei kaphassanak megrendeléseket.
3. És a periféria országai megszokják a könnyű pénzt, hozzászokjanak, és lehessen az az illúzió, hogy "az EU nélkül itt sivatag lenne". (a tagságnak egyszer vettük eddig komolyan hasznát, amikor 2008-ban becsődöltünk volna, ha nem kapunk EU-s hitelt, garanciát (és IMF-hitelt), de csak meg kell nézni a görög esetet, hogy lássuk, milyen, ha valaki csődöl és tag).

Na a kettes pontba piszkított bele Orbán, mert a saját cimboráinak adja a zsét. De mivel az egyéb területeken kaszálnak a multik, ezért soha nem lesznek ellene szankciók, de csak addig, amíg a német multik pluszban vannak. :D kéz kezet mos.

Az EU maga egy nagyon jó ötlet, de sajnos a lobbik megszállták és foglyul ejtették. A tagállamok pedig tétlenül nézték, nézik ezt, mivel az alapító atyákkal ellentétben a mai szemlélet, hogy minden belpolitikai kudarcot az EU-ra kennek. Talán azért is, mert minden bukott politikust Brüsszelbe ejtőernyőztetnek.
Namely
@Horizont: "De azt azért mégse lehet, hogy mindenben szembe menjünk velük. orbán pedig ezt teszi. "
Itt tévedsz. Nézd meg, érdemes, hogy a voksolások hány százalékánál szavaznak együtt az EP mainstream-mel, ami valami 95%+. :D van néhány ügy, aminél Orbán tudja a közvéleménykutatások alapján, hogy a magyarok nagy része milyen véleménnyel van (migráció, lmbtq, család, stb) ráadásul politikai oldaltól függetlenül, és ezeket a kártyákat játssza ki ott jó hangosan, mert ezekkel egyben tud tartani egy tábort, plusz európai szövetségeseket is tud szerezni. :) egyet fizet 3-at kap!
"nem csak a haveroknak ment pénz. Csak azt összeraknánk már jobban állnánk. "
Nem sokkal. Az alrendszerekből (eü, oktatás, k+f) hiányzik kb 5000 milliárd. Eközben az éves közbeszerzés kb 2000, amiből mintegy 100 megy el a korrupció által (a budapesti korrupciókutatási intézet becslése). Gondold el, Mészáros 400 milliárdja /9 év mennyi jön ki.
"Mert amit most csinálnak az több mint undorító. "
Erre van igény. Tehát nem ők a rosszak, vagy inkább ők azért rosszak, mert ők is azok a kisemberek voltak, akik mondják, hogy "szemét mészáros", de simán bliccelnek, ügyeskednek, intéznek el mindent "okosságokkal", tekintenek hősként arra, aki nem fizette be az adóját, mennek át a piroson, és még anyáznak is hozzá, stb.
Orbán is ilyen volt. Kicsiben is lopott, és most nagyban csinálja.
Ezért én azt mondom, hogy bárki lehetne választani, ugyanez lenne a vége.
A 2010-es választáson volt látható, hogy mennyi ember kíváncsi a normális jogállamra, amikor is össze lehet adni, mennyi szavazatot kapott Schiffer (nem összetévesztendő a mai lmp-vel!) és Bokros.
Fel kellene nőni egy késő 80-as évekbeli német mentalitás szintjére (demokrácia, szabad piac, tisztelet, jogállam). Nézd meg a House of Commons közvetítéseit. Az parlament. De azokkal, akik szerint politikai teljesítmény a "lemegyek majomba és hazudozok", vagy "a saját majmom lopásainál félrenézek" nem fog menni.
Namely
@Horizont: "csak elítélni tudom minden tettéért"
pedig a lényege lenne, hogy ha valamit jól csinál(t), igaza volt, akkor azt el kellene ismerni, ez lenne a konstruktív ellenzékiség lényege. Pl a Kormányablakok kitűnően működnek, az egykulcsos adó is, az alanyi jogon járó juttatások szinten tartása, lefaragása, kerítés. MNB teljesítménye.
És ott volt a temérdek hiba (korrupció, k+f, oktatás, ipari stratégia, bár ezek korábban is ilyenek voltak, de azért 2/3 birtokában kellett volna valamit kezdeni).
" Ez az orosz és kínai barátság kiakasztó."
Ez ellenzékben mindenkinek gázos, kormányon annyira már nem (Kínát én is kivágnám, de az orosz piacra szükségünk lenne). Az igaz, hogy az EU emiatt dühös(nek tetteti magát), de mit is csinál Angela Merkel Putyinnal? Gázvezetéket épít, ami az EU által "támogatott" Ukrajnát hatalmas bevételtől fosztja meg. Meg nem tesznek semmit a kínai dömping ellen.
"orbánnak mindenki miniszterelnökének kéne lenni."
milyen idealista vagy :) ilyen nemhogy itt, de sehol nincsen, csak szavak szintjén.
"Én még úgy nevelkedtem, hogy lopni bűn "
Mindenki így nevelkedett, de a bliccelés, az adó be nem fizetése, az "okosságok" már nem azok a legtöbb ember szerint. Hát "másképp nem lehet itt megélni". Kérdezd körbe az ismerősök között, de csak úgy mellékesen. Meg fogsz lepődni. :(
Biztos ismered, a Monarchia idejéből béresek mondása volt: "Ha nem figyelnek, állj meg, ha megálltál, miért nem ülsz le?, ha ülsz, miért nem fekszel?, ha fekszel, miért nem alszol?".

"Szóval jó szar minden."
Egyelőre, de hosszú távon meg tud változni, főként ha az emberek tapasztalatokat szereznek, hogy milyen az egészséges politikai diskurzus. Akkor talán nem fognak már másodjára sem szavazni olyanokra, akik egyszer meglopták őket, nem csináltak semmit, hazudoztak (dk, maszop, fidesz, jobbik, lmp, momentum).
Sajnos az ellenzék is eléggé. "
Persze, ők is pont ilyenek. :D
Namely
@Horizont: Nagyon helyes! Ha mindenki ilyen lenne, akkor nem lenne szavazója egyik általam felsorolt pártnak sem, és végre kiürülne a rossz vér.
ómió
Diszlexiás, vagy szövegértő képességének hiányát jelzi majd?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.