Vasárnap reggeli világmegfejtés az igazságügyi minisztertől.

Az Európai Bizottság (EB), az Európai Parlament (EP) támogatásával, azt akarja, hogy Magyarország engedje be az LMBTQ-aktivistákat és -szervezeteket az óvodákba és az iskolákba – mondta az igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Varga Judit szerint az Európai Bizottság LMBTQ-aktiviták óvodába és iskolába engedésére akarja rábírni a kormányt

Fotó: Facebook/Varga Judit

Varga Judit leszögezte: Magyarország ezt nem akarja. "Itt eltaláltunk egy ideget", és noha semmiféle európai normát nem sért a gyermekvédelmi törvény, ez fáj az EB-nek és az EP-nek – tette hozzá.

A törvény kapcsán van "egy nagy európai agresszió" a magyar kormány és Magyarország ellen – mondta.

A miniszter közölte, túl vannak az első, igen udvariatlan megkeresésen. Az EB általában két hónapos határidővel szokta a tagállamokat megkeresni, amikor úgy gondolja, hogy valamelyik jogszabálya nincs összhangban az uniós sztenderdekkel, ebben az esetben egyhetes határidőt kaptak. A június 23-i levélre 30-ig kellett válaszolni, ez meg is történt – tette hozzá.

Varga Judit azt mondta, "elvi éllel" elutasítják, hogy az EB vagy bármilyen más európai testület írja elő, hogy Magyarországon ki hogyan éljen, hogyan gondolkodjon és a magyar szülők hogyan neveljék a gyermeküket. A válaszuk fő tartalmi gerince ez – közölte.

A miniszter megjegyezte, a kormány nagyon konstruktív és építő párbeszédre törekedett az uniós szervekkel.

Varga Judit elmondta, az EB levelében szinte minden uniós normát megsérteni vél a gyermekvédelmi törvény kapcsán. A magyar kormány visszautasítja ezeket a jogi álláspontokat. Ez nyílt tagállami hatáskör, az Európai Unió Alapjogi Chartája mondja ki, hogy a szülőknek van egyedül joga arra, hogy a gyermek nevelését meghatározza – közölte.

A miniszter szerint látni, milyen politikailag felfokozott környezetben dolgozik az EB, tehát egyértelmű, hogy ezt nem fogják kielégítőnek találni.

Varga Judit szólt arról is, nagyon konstruktív párbeszéd zajlik hónapok óta a helyreállítási tervekről, és az uniós szabályoknak megfelelve állítják össze a magyar helyreállítási csomagot. Ugyanakkor a gyermekvédelmi törvény óta lettek újabb igényei a bizottságnak – mondta, hozzáfűzve: ezt a két dolgot nem lehet összekapcsolni, hiszen a kettőnek semmi köze egymáshoz.

A magyar embereknek járó pénzeket nem lehet ideológiai feltételekhez kötni. Ezt egyértelműen kimondta az állam és kormányfők múlt decemberi megállapodása is – mutatott rá a miniszter.

Forrás: mti.hu

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Drága (i)gazságügyi miniszter asszony! Jelenleg pont a fideszes potentátok használják biodíszletnek az óvódásokat. Mikulás, karácsony készülnek a cuki fotók az édesség osztásról, és a kicsik műsoráról! Árulja már el, hogy a valamikor jól működő iskolaorvos, védőnő, gyerekpszichológus rendszer helyett az iskola rendőrség tud segíteni a gyerekek mentális problémáin?
Valóban, mondjuk egy pedofil apuka több felvilágosítást tud adni, miután gyakorlati oktatásban is részesíti a gyereket, aki aztán sehol nem tud segítséget kérni!
Eddig is szakembereket kértek föl az iskolák előadásokra, foglalkozásokra. Mint ahogy a közlekedési szabályokról is rendőrök szoktak előadást tartani!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
FL4K
Imádok kegyetlenül őszinte lenni.
Így jártál.
FL4K
Pofán tudnám baszni a magyar igazságügyi minisztert egy szívlapáttal?
SIMÁN !!!
Éreznék utána valamit?
Biztos, hogy nem!

Ha rám bíznák az eltüntetését, savban oldanám fel, aztán a Dunában végezné ez a hülye paraszt náci kurva!
FL4K
De mielőtt kivégzem ezt a paraszt kurvát, úgy megkínzom, hogy végül könyörögni fog a halálért.

Engem kétszer is megkínoztak - mindent tudok a kínzásról!

Úgy megkínzom a halála előtt ezt a paraszt kurvát, hogy könyörögni fog a halálért!
FL4K
Egy rozsdás vascsővel baszom pofán a magyar igazságügyi minisztert - mert megérdemli!
FL4K
Minden idegszálammal undorodom Varga Judittól !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.