A magyarok kétharmada támogatja az euró bevezetését, 33 százalék szerint mielőbb csatlakozni kéne az eurózónához - derült ki egy friss felmérésből. A válaszadók 60 százaléka szerint Magyarországra is jó hatással lenne, ha bevezetnénk a közös európai fizetőeszközt. 41 százalék szerint az euró árstabilitást hozhatna hazánkba, és a döntő többség attól sem tart, hogy a közös fizetőeszköz miatt az ország elveszíti a kontrollt a gazdasága felett. Az euró bevezetését széles körben támogatja azon tagállamok a lakossága, amelyek még nem tértek át a közös uniós valutára - derült ki az Eurobarometer friss felméréséből. Az összes megkérdezett 57 százaléka mondta azt, hogy támogatná az euró bevezetését, 40 százalék ellene van. A magyarok 69 százaléka is azt mondta, hogy támogatja az euró bevezetését, ami tavalyhoz képest 3 százalékos növekedés. Ennél is nagyobb mértékben csökkent az eurót ellenző magyarok aránya egy év alatt, 31-ről 26 százalékra.

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy kicsit sem meglepő tény

a várhatósága egyezik azzal, hogy Gulyás nem mond igazat

A napi.hu számol be az Eurobarométer legfrissebb felmérése, amiben a még nem eurózónatag uniós országokban kérdezték meg, hogy mit szólnának a közös pénz bevezetéséhez.
Bár a cikk címe szerint: „A magyar euró ügyében váratlan eredmény született”, de azt kell mondjam, hogy nincs ebben semmi meglepő. Azt mérték, hogy: „a magyarok 60 százaléka szerint jót tenne az országnak az euró bevezetése, 33 százalékuk amint lehet, be is vezetné, de csak negyedük érzi késznek az országot a csatlakozásra”. Legfeljebb azon lehetne meglepődni, hogy ez ilyen világos a számukra. Bár az igazat megvallva sokat dob a latba az az elgondolkodtató tény, hogy „az euró bevezetését támogatók aránya Romániában és Magyarországon a legmagasabb”!! =))
Főleg belegondolva abba, hogy ebben a két országban tradicionálisan mindig is magas volt a korrupció!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.