Görögországba ugrott ki legutóbb. Amikor rájött, hogy lefotózták, letiltatta a gépet a radaroldalakról, de azt állítja, nincs semmilyen légi jármű a birtokában.

A 24.hu cikke szerint Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám is szeret magánrepülővel utazgatni, legutóbb Görögországba utazáshoz használt egy Bombardier magánrepülőt.

A cikk szerint a T7-MNG lajstromjelű Challenger 601 típusú gép korábban a Klambt Medien Holding német médiacsoport tulajdonában volt, ám tavaly több felújítás után eladósorba került, áprilisban pedig Magyarországra tették át az állomáshelyét.

Matolcsy György fia magánrepülővel jár Görögországba

Egy hasonló Bombardier Challenger, svájci színekben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A szóban forgó gép esetében nehéz kideríteni, hogy ki is a tulajdonosa (ugyanez a helyzet a Mészáros Lőrinc által sokszor, Orbán Viktor miniszterelnök által néhányszor már igénybe vett osztrák lajstromú magánrepülővel, mert az osztrák üzemeltető pont olyan szolgáltatásokat árul, amivel a luxusjárműveket nem nagyon lehet a nevükhöz kötni hivatalosan). A San Marino-i lajstrommal repült gép Budapstre érkezése után azonnal átkerült az International Jet Management GmbH. üzemeltetésébe. 

A 24.hu több hónapig figyelte cikkük állítása szerint, hogy ki használja sűrűn ezt a gépet, mert több forrásból is olyan jelzést kaptak, hogy Matolcsy György jegybankelnök fia, Matolcsy Ádám és ismerősei szoktak rendre feltűnni a gép körül. Ezt a több hónapos megfigyelés be is bizonyította.

A cikk szerint bár Matolcsy Ádám nincs rajta a leggazdagabb magyarok listáján, azért így is elérik a milliárdok, "nem függetlenül az édesapja által irányított Magyar Nemzeti Bank tevékenységétől." Az utóbbi években egyre inkább kilőttek az érdekeltségébe sorolható cégek.

Matolcsy Ádám a 24.hu megkeresésére azt írta válaszában, hogy 

semmilyen fajta konstrukcióban nincs a tulajdonában légi jármű,

viszont azt nem tagadta, hogy ne szokott volna haszálni ilyen járműveket. Magánjellegű útjairól azonban nem akart beszámolni, mert azok magánjellegűek.

A cikk szerint április óta a gép többször járt Olaszországban, Franciaországban, de leggyakrabban Görögország felé vette az irányt. Több esetben Matolcsy Ádám barátnőjének Instagram-fotói is illusztrálták azt, hogy merre jár épp a gép: az elmúlt hónapok legtöbbször visszatérő úticélja Míkonosz volt. A cikk szerint június közepén, miután a ferihegyi kisgépes terminálnál lefotózták Matolcsy Ádám és barátnője hazaérkezését, a tulajdonos letiltatta a repülőgépet az internetes radaroldalakról.

Májusban Matolcsy egyik barátja, Száraz István (akihez korábban többek között a vs.hu portál is tartozott) is igénybe vette a 24.hu szerint a gépet, a francia élelmiszerek importjával is foglalkozó férfi Párizsba repült a Bombardierrel.

A cikk szerint a 90-es évek elején gyártott busniess kategóriának megfelelő felszereltségű repülőgépen 9 személy számára van hely. A worldjettrading.com bejegyzése szerint az előző német tulaj több mint 1,1 millió dollárt, azaz mintegy 330 milliót költött a gép fejlesztésére. Az eladási ár nincs közzétéve, de a hasonló gépek árai alapján állapottól függően 1 és 3 millió dollár közötti vételárral lehet számolni a 24.hu szerint.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
mit keresett ott? a döntő Angliában volt! :(
RonaGyuri
Nem értem, hogy mi a gond? Ártunk és qurmányunk lépten nyomon hirdeti: CSALÁDBARÁTOK!!! =))
operett-törzs
Semmi érdekes ! Egy turul-fatty mégsem járhat villamossal...
balos
@operett-törzs: Azért a forró szurók gyorsabb járásra ösztönzi,ha a papa netán leadja a kulcsot!
Nessy
Elfoglalt ember! Nem közlekedhet menetrend szerinti géppel!
ómió
Miért? Erre a jog csak efftársaknak van fenntartva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.