A NER hatalma ugyanis egyenlő Orbán hatalmával. Ha az meggyengül, a NER-en is repedések keletkeznek és ha elég nagy a repedés, jöhet az összeomlás.

A hvg360-on jelent meg egy interjú – melyet a Népszava szemlézett -Török Gábor politológussal, aki szerint a homofóbra formált pedofiltörvénnyel a kormány úgy számolt, hogy az szavazatokat hozhat a Fidesznek a hazai környezetben, úgyhogy szerinte ezzel kapcsolatban nem állítaná, hogy "mellényúltak". A politológus ugyanakkor azt nem vitatta, hogy a nemzetközi környezete ennek a törvénynek már más kérdés, ott sok kellemetlenség származik a jogszabályból, de egyelőre még nem lehet megállapítani, hogy a kormány hogyan is gondolkodik a törvényről, mert még a kampány felfelé csavarását végzik.

Török Gábor: a NER összedőlése csak Orbánon múlik

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

Török szerint azt láthatják, hogy a nekik fontos szavazói csoportokban pozitív a visszajelzés a törvényre, az pedig vélekedése szerint mindig is érdektelen volt a Fidesz számára, hogy a megcélzott, 2,5-3 milliós szavazóközönségen kívül ki mit gondol.

A politológus úgy látja, ez a téma is odakerül a brüsszeli bürokraták, Soros György, a migráció, a rezsicsökkentés ügye és a "bohócellenzék" mellé: vagyis hogy egyik oldalon van a Fidesz, a másik oldalon mindenki más ellenség. 

Török Gábor szerint ez egy veszélyes játék, ezt nem is vitatja, de van egy olyan meggyőződése, hogy a hatalomgyár emberei magánemberként egyáltalán nem így gondolkodnak. Szerinte ugyanakkor ez egyszerű matek: egyes ügyekben a társadalmi többséget kell megcélozni és ha sikerül szembe állítani egy jól körülhatárolt kisebbséggel, akkor a politika addig sikeres lesz, ameddig van a szavazótáborban erre fogadókészség.

A politológus úgy látja, a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) egyenlő Orbán Viktorral, a mostani hatalom leginkább személyi hatalmat jelent személyi függőségi rendszerrel és irányítással. A NER megdöntése Orbán hatalmi helyzetének, ennek a függőségi rendszernek a lebontásával indulhat meg, mert a NER hatalma annyi, amennyi Orbán hatalma. Ha ebből veszít, az repedést okozhat, ha nagyon meggyöngül, akkor a NER is összedőlhet, ez a tétje a 2022-es választásnak Török Gábor szerint.

Forrás: hvg.hu/360, nepszava.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
orbánnak őrült szerencséje van, hogy ennyi becstelen és ostoba ember van itt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
Nah ostobák lehet menni szavazni ha nem kértek a cigóból ne csak a fotelban legyen nagy pofátok!
Eladott Ország
@Toller Béla: Verhofstadt belga politikus: " Mi fizetünk mindent, de Magyarország népének kell a demokrácia gátolóját, a Karmelita kolostorból a börtönbe küldeni!"
olkt.net/wp-content/uploads/2020/11/inbound7189895738697411349.jpg
Az istállót a magyaroknak kell kitakarítani, az EU ezt nem teszi meg helyettünk. A gonosz és az önkény uralkodik Magyarországon!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/154976266_1062142030932370_4869816315530297839_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=DUV3uOyXTd0AX-pKG5G&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=7967846b4c1e179de7b153fa22f19505&oe=60F05E70
Gauntlet
Orbána fő efftárs, akit annyira megbízhatónak tartottak (mert köpött már a seregben is) hogy kiengedték Angliába (ahol semmi se lett, mert hazajött politizálni!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.