A Magyar Nemzet egy iparági forrásra hivatkozva azt írja, hogy a tulajdonosok most már nem zárkóznak el az eladástól – írja a hvg.hu.Hirtelen eladó lett a Budapest Airport, miután a kormány múlt héten ajánlatot tett rá
Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

Múlt pénteken a Bloombergben jelent meg, hogy a magyar kormány ajánlatot tett a a Budapest Airport Zrt.-re – ezt a Magyar Nemzet már tényként kezeli. A lap úgy tudja, hogy az ajánlatot, amelyet a repülőtér tulajdonosai egyelőre nem utasították vissza, mint korábban, de a piaci érték alattinak ítélték meg. Hozzátették: már nem zárkóznak el a Budapest Airport értékesítésétől – írja a hvg.hu.

A Magyar Nemzet tudomása szerint a tulajdonosok azt is „belátták”, hogy a zajterheléssel kapcsolatos problémákat nem tudják megoldani. Az ajánlatról kérdezték Palkovics László innovációs minisztert is, aki azt mondta, folyamatban lévő ügyről nem kíván nyilatkozni.

Palkovics júniusban arról beszélt, hogy méltányos ajánlatot készülnek tenni a reptér megvásárlására, és ha nem eladó, akkor a kormány „valamilyen módon” visszaállítja a többségi állami tulajdont. A Budapest Airport tulajdonosai június végén még közleményben utaltak rá, hogy nem akarják eladni a Zrt.-t, de korábban az is kiderült, hogy azt tapasztalják, a kormány ki akarja kényszeríteni az üzletet.

Forrás: hvg.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Balaton József

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A végén még visszakerül a bolsik által eltapsolt nemzeti vagyonnak ez a szeletkéje is?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.