Idén eddig 3,6 százalékkal emelte a nyugdíjakat a kormány, és most Varga Mihály nyilatkozata alapján úgy tűnik, nem itt lesz a növekedés vége. 

Választási év: újabb nyugdíjemelésre készül a kormány
Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

Varga Mihály pénzügyminiszter az Origónak nyilatkozott, amely során a lap arról kérdezte, hogy az elszálló infláció miatt számíthatnak-e extra juttatásra az év végén a nyugdíjasok – írja a hvg.hu. Varga válasza így szólt:

Ha az éves infláció magasabb lesz 3,6 százaléknál, és jelenleg ez a legfrissebb számítások szerint igen valószínűnek tűnik, akkor novemberben újabb nyugdíjemelés és visszamenőleges kifizetés következik.

A miniszter az interjúban aztán persze felsorolta, hogy mennyit emelt eddig a kormány 2021-ben: év elején háromszázalékos nyugdíjemelés volt, majd júniusban 0,6 százalékos, amit az év elejére visszamenőleg egy összegben kifizettek. És ez még nem minden: novemberben lenne esedékes a nyugdíjprémium is, amit akkor folyósít az állam, ha a gazdasági növekedés túllépi a 3,5 százalékot. Varga szerint erre 50 milliárd forintot tettek félre az idei költségvetésből.

Orbán Viktor, miután bejelentette, hogy az 5,5 százalékos gazdasági növekedés elérésétől függően visszakaphatják a családosok az idén befizetett szja-t, többször is elmondta, hogy ez egy nagyon nehezen elérhető cél, komoly siker lesz a teljesülése. Ezt Varga lényegében cáfolta, hiszen állítása szerint a legújabb adatok arra engednek következtetni, hogy a második negyedévben 14 százaléknál is nagyobb lehet a magyar gazdaság növekedése, egész évben pedig 6,5 százalékkal bővülhet a GDP. 

Forrás: hvg.hu
Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Azért a HVG!- másként is cimezhetne. A kormány, amennyiben korrigálja!!! a nyugdijakat- nem emelés(az egy egészen más dolog), csak a törvényben előirtakat teljesiti. Miért kell ezt megtapsolni?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Pegero: Hogy én kire bíznám a sorsomat, ahhoz nem tőled kérek tanácsot!
Nessy
@Pegero:Miután én is nyugdíjas vagyok, így érintett lennék a témában.
Nessy
@Pegero: Gratulálok! Ön nyert! :-)))
ómió
Megnyugtató, hogy nem egy Böszme-féle nyugdíjlenyulásra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.