Mostanáig elsősorban Spanyolországból importált görögdinnyét kínáltak a boltokban, azonban a múlt héten a kínálatban megjelent a hazai dinnye is – adta hírül a nepszava.hu.

Késett a szezon, de elkezdődött: végre hazai dinnyét is vehetünk a boltokban, ha meg tudjuk fizetni
Fotó: MTI/Komka Péter

A nepszava.hu a budapesti Lehel téri piacon dolgozó árusoktól érdeklődött az idén későn beköszöntő görögdinnyezonról. Az egyikük így nyilatkozott a lapnak:

Ezen a héten már tömegesen érkezhet a hazai görögdinnye, de nem hiszem, hogy az ára kilónként 200 forint alá megy. Az időjárás miatt eleve vagy másfél-két hetet késett a szezon, de én az első eresztésből amúgy sem szoktam vásárolni, mert az még nem az igazi, mert még éretlenül szedik le, hogy minél előbb piacra vihessék.

Az ártáblákon szinte minden asztalon az olvasható: görögdinnye kilója 298 forint. A legtöbb helyen jókora cikkekre vágva kínálják a 10-15 kilós dinnyéket. Egy-két helyen megjelent a magyar dinnye felirat is, alatta az ár: 398 forint kilója. 

Emellett négy élelmiszerláncban is megnézték a görögdinnyeárakat és viszonylag jelentős eltéréseket tapasztaltak. A Sparban a dinnye kilóját 239-ért mérték, az Aldiban 219, a Lidlben a magszegény mini görögdinnye 399, a Tescóban 265 forint volt.

Ledó Ferenc a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) zöldség alosztályának elnöke is nyilatkozott a nepszava.hu-nak. Arról beszélt, hogy a hideg április és május miatt nagyon nehezen indult a dinnyeszezon, mert a tavaszi fagy nehezítette a gyökérképzést. A tömeges dinnyeérés nagyjából két hetet késett a megszokotthoz képest.

Forrás: nepszava.hu
Fotó: MTI/Komka Péter

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

madlaci66
Az első kettőből kettő ment a kukába. Ehetetlen.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.