A mai nappal megkezdődött a Blaha Lujza tér felújítása. Ennek alkalmából sajtótájékoztatót tartottak, amelyen természetesen Karácsony Gergely is felszólalt.

„Most mondok egy meglepőt” – Karácsony végre meg tudott köszönni valamit a kormánynak
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Végre elindult a Blaha megújítása, így a főpolgármester és a többi, érintett kerület ellenzéki polgármestere már a munkagépek körül tartotta a tájékoztatót – írja a telex.hu.

Egy nagyon-nagyon régóta várt nap ez a mai

– kezdte a főpolgármester, Karácsony Gergely.

Még június elején írta alá a BKK a szerződést az STR Mély- és Magasépítő Kft-vel, a bruttó 3,47 milliárd forint értékű felújítás forrását a Fővárosi Önkormányzat és a magyar kormány biztosítja. Igaz, a kormány által biztosított 1 milliárd forintos részt csak 2021 végéig lehet felhasználni, így várhatóan még idén decemberben átadhatják a tér egyes részeit, a teljes felújítás pedig 2022 végére zárulhat le. 

Nagyon sok politikus itt állt már ezen a téren, és elmondta, hogy mikor fog ez a tér megújulni – legutóbb éppen az előző városvezetés datálta 2019-re a tér átadásának időpontját. Büszkék vagyunk arra, hogy pandémia ide vagy oda, kormányzati megszorítások ide vagy oda, el tudjuk kezdeni ennek a térnek a megújítását

– mondta Karácsony, majd felhívta a figyelmet a kellemetlenségekre is

Körülbelül 10-12 hétig kell azzal számolnia az itt közlekedőknek, hogy a felújítás tőlük is áldozatokat vár.

Ezzel párhuzamosan viszont könnyítenek az eddigi forgalomcsillapító intézkedéseken – például teljesen átjárható lesz majd a következő hetekben a Wesselényi és a Dohány utca is.

Szeretném megköszönni mindenkinek a közreműködését azzal kapcsolatosan, hogy most itt lehetünk, (…) és – most mondok egy talán meglepőt, de – szeretném megköszönni a magyar kormánynak, hogy a beruházás áfaköltségét biztosították a városnak

– emelte ki a főpolgármester. Majd azért hozzátette: „Arra kérem a politikai ellenfeleinket, hogy ne hergeljék a budapestieket Budapest fejlődésével szemben. Minden beruházás megköveteli azt a türelmet a budapestiektől, amivel a beruházások átmeneti kellemetlenségei járnak, de nincsen beruházás ilyen típusú kellemetlenségek nélkül. Arra kérem a tisztelt sajtó képviselőit és a politikai ellenfeleinket, hogy örüljenek annak, hogy Budapest fejlődik.”

Forrás: telex.hu
Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
És ezentúl "méhlegelő" lesz a Blahán...?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
A beruházás áfaköltségét biztosítja a kúúúrmány. Azért nem árt megnézni az apróbetűs részt, mert lehet, hogy csak akkor, ha már csak az az összeg hiányzik hozzá, és ha jövő hét végére be lesz fejezve, és ha Kari Geri összébb megy 20 centivel.
tudode
Ezek szerint a főpolgármester sincs tudatában annak, hogy a mindenkori kormány feladata az ország működőképességének a biztosítása, méghozzá GDP arányosan elosztva az adófizetőktől, és az EU-tól befolyt klf. kereteket!
.
Ezen kívül a mindenkori korány feladatkörébe tartozik az is, hogy az esetleges rendkívülő helyzetekre, amely eltér a renddes működéstől, mindenféle céltartalékot képezzen, hasonlóan egy egyszerű háztartáshoz ahhoz, hogy minél kevesebb kölcsönt kelljen guberálni klf. nációktól!
,
Min pl. a jelenlegi nemzetvezető átmenve lazába, már eladósítva még a jelenlegi nemzedék unokáit is, Kína "Egy övezet, egy az út", vagy micsoda programjával,amit tudni lehet a Vuhanról, és a Budapest-Belgrád selyemút, amelyekről Rodolfó módjára ország, világ előtt elterelték a figyelmet a homo izé irományukkal:
.
----- -Orbán: Ha az EU nem ad pénzt, majd kérünk Kínától
444.hu/2018/01/10/orban-ha-az-eu-nem-ad-penzt-majd-kerunk-kinatol
-----------------------
.
A Blaha Lujza tér szalagátvágásánál kellett volna hálálkodni annak, akitől szinte minden függ, a jóakarat SS!
.
Ki tudja mi a feltétele ennek a nagyleküségnek ahhoz képest, amikor megépült a Skála áruház, ahol volt stadion, és egyebek?
.
----- Skála Budapest Nagyáruház
hu.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%A1la_Budapest_Nagy%C3%A1ruh%C3%A1z
-------------------------------

Bárrmely köztér felújítása annyi, mint egy háztartást korszerűsíteni legalább 5-10 évente, összevetve hatvanpusztával:
.
----- Las Vegas-i mintára készült Orbán Győző meghökkentő méretű magánkönyvtára a titkos hatvanpusztai birtokon
444.hu/2021/07/01/las-vegas-i-mintara-keszult-orban-gyozo-meghokkento-meretu-magankonyvtara-a-titkos-hatvanpusztai-birtokon
---------------------
.
Na ugye, arra nem méltatva az adófizetőket, hogy bekebelezhette a zorbán család többek között Hatvanpusztát is, miközben milliók nélkülözésre kényszerűlnek a rég nem volt infláció következtében!
jesz
áfaköltség?..hmm...az hova lesz befizetve? Illetve kié is?

Naugye.
human
A Kossuth rádió ma kis utca embere vélemény csokorral kedveskedett Karácsony Gergelynek a zöld reformok kapcsán.

egyik utca embere:
"Minek ide méh legelő. Nem hogy inkább házat építenének oda a fiataloknak."

Ezzel csak két gond van. Nem kellene a maradék zöld felületet is lebetonozni. A másik, hogy megkérdeztem volna a hölgyetm, a Fudan egyetem is zavarja-e, mert a kormány a magyar egyetemisták olcsó albérleti megoldását áldozza fel a kínai elit egyetem diákjai javára.
verőce21
És ezentúl "méhlegelő" lesz a Blahán...?
kereső
Te még az ATM-nek iis megköszönöd, hha pénzt ad? Egyébként a magyar kormánynak (egyetlen kormánynnak/államnak sincs/nincs pénze. A magyar adófizetők biztositják azt a nagy kegyes egy milliárdot Gergely. Kezet azért nem kell csókolni.
Nessy
@verőce21: Majd Garancsi épít egy legalább 20 emeletes luxus szállót,uniós pénzből dupla áron, amit "megvesz" Tiborcz.
Aki Én
@verőce21: @ómió: Ti ketten, fejlődésképtelen ostoba tuskók fejlődésellenesek vagytok a városban is?
Két ilyen fejletlen balfaszt, mint ti ketten. Olyan buták vagytok, vagyis jó fidesz-propaganda alanyok, hogy arra nincsenek szavak.
De hogy még büszkék is vagytok rá...
verőce21
Feri, te egyszerűen csak bunkó vagy mint a tégla. -) @Aki Én:
adrenalink
@bakcsubakka: Mire teccik gondolni? Klárika min. elnök, Feri köztársasági elnök? Donék egy hátast:-)))))
verőce21
@bakcsubakka: Neked továbbra is kuss van!
ómió
@Aki Én: De, bolsiék fajkreténje, legalább elélveztél már Dugógeri efftársad dugóitól ott az elmeosztályon, ahol vagy!?
Aki Én
@ómió: Nem balfasz, nem élveztem el. Nem érint, mert Tarlós állandósult dugói óta elkerülöm a belvárost, te bolsi csicska!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.