Az ország teljes területén a hőség uralkodik, a középső és déli megyék egy részén harmadfokú figyelmeztető előrejelzs van érvényben, ott a napi középhőmérséklet is 29 °C felett lesz valószínűleg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden derült vagy gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül, késő délutántól már fátyolfelhők sodródnak be a Dunántúl fölé. Napközben sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon több helyen megerősödik a déli, délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 39 fok között várható. 

Durva hőség lesz kedden, 39 fok is lehet

Fotó: met.hu

A hőség miatt a meteorológiai szolgálat az ország teljes területére figyelmeztető előrejelzést adott ki, több fokozatban. Harmadfokú a figyelmeztetés Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyékben; másodfokú Komárom-Esztergom, Pest, Veszprém, Zala, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben; elsőfokú Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Győr-Moson-Sopron és Vas megyékben.

Kedd éjjel a Dunántúlon fátyol- és gomolyfelhők lesznek az égen, ott az éjszaka második felében helyenként zápor, zivatar is lehet. Ettől keletebbre túlnyomóan derült idő várható. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet késő este 24, 29, hajnalban 14, 24 fok között alakul.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett keleten sok, de nyugaton is többórás napsütés várható. Nyugaton és északon szórványosan, az Alföldön kisebb eséllyel valószínű zápor, zivatar. Megélénkül, több helyen megerősödik a déli, délnyugati szél. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A maximum-hőmérséklet 30 és 39 fok között várható, északnyugaton, nyugaton mérhetik az alacsonyabb, a délkeleti, keleti vidékeken a legmagasabb értékeket.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.