A gyerek nagyapja lett megbízva a kisfiú felügyeletével, de a nagyapának addig fel sem tűnt, hogy eltűnt a gyerek, amíg a rendőrök által értesített édesanya föl nem hívta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint egy járókelőnek tűnt fel július 9-én délelőtt egy meztelenül sétáló kisfiú Dunakeszi egyik utcájában. Mivel a fiú vele nem állt szóba, hívta a rendőröket. A kiérkező járőr már egy kölcsönpólóban, a környéken összesereglő felnőttek gyűrűjében találta az ijedt kisgyereket.

Meztelenül kóborolt a kisfiú Dunakeszin, rendőrök vitték haza

Fotó: Illusztráció/police.hu

A járőrpár női tagja, aki egy 4 és egy 3 éves kisgyerek anyja, bemutatkozott a kisfiúnak és elmondta, ők rendőrök, nyugodtan megbízhat bennük. A gyerek elárulta a keresztnevét és az életkorát is, bár utóbb kiderült, hogy nem 4, csak 3 éves. Azt is elárulta, hogy bölcsődés, de arra nem tudott válaszolni, hogy hol, és a szülei nevét sem tudta elárulni, csak azt, hogy "anya" és "apa".

A járőr a közeli ügyeletes bölcsődébe hajtott a gyerekkel, de ott nem ismerte senki. Amíg a rendőrnő a gyerekkel játszott kint az udvaron, addig a társa az intézményvezetővel próbálta kideríteni a gyerek személyazonosságát és lakcímét. Végül sikerrel jártak, a rendőr fölvette a kapcsolatot a gyerek anyjával, eközben pedig a rendőrnőnek az udvaron a köré sereglő kíváncsi gyerekek kérdéseire kellett válaszolnia, hogy ami rajta van felszerelés, az micsoda.

A rendőrök a gyerek anyjától megtudták, a kisfiú felügyeletét a nagyapára bízták, aki a lánya telefonhívásáig nem is tudta, hogy unokája eltűnt, ő ugyanis tévét nézett.

A gyereket a rendőrök hazavitték, a 66 éves nagypapa esetleges büntetőjogi felelősségét a Dunakeszi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Forrás: police.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
@Horizont: valószínű, hogy a nagypapában már nincs meg az a rutin, ami egy kisgyerek barátságos ellátásához kell...
...hatvan év korkülönbség...azért az nem kevés(de nem mentség semmire)
percsi
Lehetséges, hogy a pici a szobájában aludt, a nagypapi nyugodt volt, és tv-t nézett. A gyermek hamar felébredt, és némán kiosont a házból. Sokszor volt már hasonló eset, megoldás talán az lehet, hogy kulccsal bezárjuk a bejárati ajtót, és a kulcsot kivesszük a zárból.
vacsi
Nem biztos, hogy a nagypapa a hibás. Az én nagyapám egy végtelenül aranyos ember volt, de a felügyeletünkre nem lett volna alkalmas. Nem is bíztak rá soha!
namihami
@Horizont: 14.17:. Nem szoktam ilyen jelzőket használni (aki olvas, az /talán/ tudja), de ha én 65 évesen így járnék az unokámmal (3,5 éves), hóttbiztos, hogy a tökömnél (bocs) akasztanám magam a saját kerítésemre

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.