Furcsa halálesetekről suttognak az óbudai lakótelep környékén. 

Megdöbbentő figyelmeztető plakátok jelentek meg Óbudán, a Vörösvári úti panelházakban, írja a Ripost7 keddi száma. A terjedő pletykák szerint több, a helyiek által is ismert egyedülálló, idős ember halt meg gyanús körülmények között, miután eltartási szerződést kötött vagy lakottan eladta a lakását.

Sokkoló! Eltartási szerződést kötnek az idősekkel, akik néhány héten belül gyanús körülmények között elhunynak

Fotó: Keller Mátyás

Az óbudai tömb lépcsőházában már az illetékes helyi lakásszövetkezet által lepecsételt kiírás is megjelent, ami arra figyelmeztet, hogy legyenek óvatosak a lakók, ha eltartási szerződést akarnak velük kötni. Egyelőre nem bizonyított, hogy az eltartóknak közük lenne a halálesetekhez, bár már a rendőrség is vizsgálódik, a gyanúba keveredett, a helyiek által ismert emberek pedig ügyvédet fogadtak. Újraéled a lakásmaffia? – írja a Ripost.hu. 

Az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke, Tilly László azt mondja, 360 tagjuk van, az igazgatóságnak pedig kötelessége megvédeni őket.

„Valóban mi ragasztottunk ki figyelmeztetést a liftben, de mi nem gyanúsítottunk meg senkit, nem írtunk ki nevet sem, így aki magára veszi, annak vaj van a füle mögött” – mondja a 7-nek az elnök. „Én három éve vagyok elnök, és tudomásom van arról, hogy az elmúlt 5 évben több olyan eset is történt, amikor idős, egyedülálló személlyel eltartási szerződést kötöttek, majd ők a szerződéskötést követően hamarosan elhaláloztak. Nem mindig ugyanazok a személyek kötötték a szerződéseket, de egy csoporthoz tartoznak, úgy tudom.”

További részletek a Ripost.hu cikkében olvashatóak. 

Forrás: Ripost.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Borsó
Könyörgöm, ne vegyetek már át Ripost “cikkeket”. Nevek, tények és bizonyítékok nélküli bulvárszart akartok ránk önteni?
Nessy
Most Óbuda van műsoron? Bizonyíték? Valaki mesélte, valakinek?
balos
Amikor ilyen itéleteket szülnek,akkor minden elképzelhető!Lásd,az oltásokkal történt "panama"!Amire nem volt engedély azon keresték a legtöbbet a maffiuk!Nem volt érdekükben,hogy ne titkosítják a lenyúlt pénz mennyiségét!
Rockxy
hát mer az olasz maffia.
vagy ukrán, vagy talán a magyar?
jesz
Annyit nem árt tudni, hogy baromi drága a temetés. Az egyedül élő, rokon nélküli beteg ember ezt jól tudja. Legalább egy rendes temetésre jólenne, ha futná.

Na, ezt a vágyat használják ki.
mágnes
Mindenesetre ha felvetődik ilyen gyanú akkor haladéktalanúl vizsgálja ki a rendőrség ,és ha van eredmény azonnal tegye közzé .Ha nincsen és alaptalan akkor azt is .
MPPVCS
Emmersson71
FEKETE AUTÓ NEM CIRKÁLT A KÖRNYÉKEN KISGYEREKERE VADÁSZVA?
simmering73
Kistarcsán is volt egy ilyen eset. Igaz a bácsi elég sokáig húzta, kb egy évig, de teljesen váratlanul ő is meghalt. Azok sem a napon barnultak.
Eladott Ország
@simmering73: Réti négerek , pigmenthiányosak voltak.
gina
OV szuper országa,, jól elintézte ...
csagyi
Mint tudjuk volt már erre szakosodott maffia csoport. Nem lehetetlen a feltételezés,hogy újra rákattantak a mai lakás árakat ismerve. Ha az unokás zsarolás működik,(mert igen!) akkor ez sem lehet légből kapott infó. Nem "óbuda van műsoron" sajnos ez bárhol megtörténhet és nem árt ha ezzel kapcsolatos figyelmeztetések megjelennek.
ESCOBAR
@Mirabilis: Nem ez a lényeg! Kötnek, főleg vidéken! Van olyan, akinek 11 örege van, mos rájuk, takarít, főz...
Lepényleső
...azt ugyan számon kérték-e közülük aki bizonyíthatóan 1 600 milliót elsíbolt (amit a kormány adófizetői pénzből kipótolt)?
Mégis mit vár a társadalom,ha ilyen kiváltságok vannak csupán etnikai,politikainak mondott hovatartozás alapon?
ESCOBAR
@Mirabilis: Budapesten nincs cigány?! Meg annak zsidó ügyvédje?! A lakásmaffia országos szintű! Politikától független! Engem nem tudnak kijátszani!
Ja, nem fogom jelenteni, nem vagyok hülye, hogy aztán bosszút álljanak rajtam, avagy a családomon!
Amúgy néhány éve Csongrád megyében ráment erre egy közjegyző!!! Akkor volt napi 200e tiszta bevétele + a fekete lóvé! Megérte??? Most a lánya viszi tovább a közjegyzői irodát! Ő legalább talpig becsületes!
szaboria1
Érdekes régen az eltartási szerződés csal 1 év után léphetet életbe, ha az eltartott előbb hunyt el akkor nem lehetett a lakás a szerződött félé. Igaz itt felvetődik a trükk, hogy haszonélvezettel meg veszik a lakást.
Nessy
@Pálinkás Pál:A Kuruc infonál valami autentikusabb forrás? Lakásvásárlási cetliket naponta dobnak a levélládába sok éve.Nem kötelező komolyan venni. Nem vitatom, hogy az adott eset megtörtént. Ugyanis arról szólt a piaci hírharang. De többet még ők sem tudtak felsorolni.Igaz most meg van egy időre a napi téma.
Pálinkás Pál
@Nessy: megnézted a videót?...nem a kuruc a lényeg, hanem a filmecske..
Nessy
@Pálinkás Pál: Ezt a cikk is megírta. Nem tudom, hol beszéltek a hölggyel, de lehet hogy igaza van, hogy nem tehet a az idős férfi haláláról. Sajnos nem ő az egyetlen idős, egyedül élő ember, aki ebben a hőségben nem iszik kiszárad, vagy elesik, esetleg a szíve föladja. Ilyenkor sajnos ők vannak elsősorban veszélyben. Erről a mentők többet tudnak.
Pálinkás Pál
@Nessy: naaaa...meg az sem tesz jót az egészségnek ha cigánnyal üzletelsz!
Nessy
@Pálinkás Pál: Kötelező? Nem!
Az állami nyugdíjemelés sem igazán! Az állami idős ellátás meg végképp teljes csőd!
Pálinkás Pál
@Nessy: te cigó vagy...vagy valami jogvédő forma?...miért nem ismered el hogy a cigó egy parazita népség!
Nessy
@Pálinkás Pál: Nem vagyok "cigó", nem vagyok jogvédő. Csak részben több mint 70 éve Óbudán élek! Amikor még a kórházban dolgoztam, de az ismerősök körében is amikor kitört a káníkula, megnőtt a kiszáradásos betegek száma. Ha idejében észrevették, és hívták a mentőket. Pedig akkoriban még a töredéke volt a "forró napok" száma a mostaninak, és ez egyre rosszabb lesz.
Pálinkás Pál
nem tudom értelmezted-e...nem egyedi esetről van szó..és érdekes módon akik a cigókkal üzletelnek,nagyon hamar meghalnak..
sokanvagyunk
Végül is az "eltartás" megvalósul... csak fordítva. :(
ESCOBAR
@Mirabilis: A cikkben igen, Óbudáról van szó! Ott már úgy látszik léptek az ügyben! Komoly tacepao került ki a lépcsőházakba! Azonban ez országos jelenség! Még máshol az országban nem jelent meg tacepao! Mindenesetre intelligens utalás: "A környéken jól ismert személyek..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.