A tizenhárom éve változatlan 28 500 forintos nyugdíjminimum 70 ezer forintra történő emelésére tett ígéretet kedden az MSZP társelnöke, frakcióvezetője, aki közölte azt is, a pártja honlapján található kalkulátorral mindenki kiszámolhatja, hogyan emelkedne a nyugdíja az Orbán-kormány leváltása után.

Tóth Bertalan az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, korszakváltásra van szükség a nyugdíjak kiszámításában és elosztásában.

"Ideje, hogy véget vessünk annak, hogy a Fidesz kifosztja szüleinket, nagyszüleinket"

- fogalmazott.

Az ellenzéki politikus közölte, azt is biztosítják, hogy a megemelt nyugdíjminimum elérje az adómentessé tett minimálbér nettó értékének 50 százalékát.

Az MSZP hetvenezer forintra emelné a nyugdíjminimumot

Csányi Lászlóné jánoshidai hagyományőrző a Jászsági aratónap és birkapörköltfőző verseny aratóversenyén Jászapáti határában június 26-án. Fotó: MTI/Mészáros János

Tóth Bertalan a nyugdíjemelés meghatározásánál az infláció mellett a keresetek emelkedésének figyelembe vételét, azaz a svájci indexálás bevezetését javasolta.

Kifejtette: az infláció mértékével mindenkinek a nyugdíját megemelnék, a bérnövekedés alapján fennmaradó részt pedig minden nyugdíjas azonos összegben kapná meg, így elérhető, hogy az alacsony nyugdíjak gyorsabban emelkedjenek, mint a magas nyugdíjak.

Rögzítette azt is, folytatják a 13 havi nyugdíj visszaépítését.

Az MSZP frakcióvezetője példaként említette: ha a nyugdíj 70 ezer forint, akkor a Fidesz inflációkövető nyugdíjemelési módszerével havonta 2100 forintot jelent a nyugdíjemelés, az MSZP javaslata szerint viszont 5723 forinttal emelkedne egyhavi nyugdíj.

A 150 ezer forintos átlagnyugdíj esetén egy nyugdíjas a Fidesz rendszerében 4500 forintot kapna emelésként, a szocialisták javaslata szerint azonban 8123 forinttal emelkedne a nyugdíja – részletezte.

A társelnök szerint ma a nyugdíjasok nagy többsége nehezen él meg a nyugdíjából, a relatív elszegényedés tömeges méreteket öltött az elmúlt tíz évben. A 65 év felettiek szegénységi aránya 11 év alatt több mint háromszorosára nőtt – jegyezte meg.

Elmondta, igazságtalannak tartják, hogy az átlagnyugdíjak egyre jobban leszakadnak az átlagos nettó bérektől, miközben a boltokban, a csekkeken ugyanazt az árat kell kifizetnie idősnek és fiatalnak, nyugdíjasnak és dolgozónak.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
MSZP kormányzása idején mennyi volt???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rokker33
@Eladott Ország: Tudom és nem azt mondom hogy Orbán maradjon mert ő sem jobb, de emberek ne legyünk már ostobák. Most az MSZP Gyurcsány, Karácsony, Dobrev, Fekete Győr Jakab meg a többiek, még a csillagos eget is leígérik nekünk, csak szavazzunk rájuk.Ezt már ismerős ezt csinálta a Fidesz is 2010 előtt! Komolyan mikor lesz 70.000 a min nyugdíj? Soha majd esetleg 2040 re! Majd figyeld meg hogy ha az ellenzék nyer mekkora pofára esés lesz ez mindenkinek. Lehet még Orbánt is vissza fogják követelni...
FLETÓ
@Eladott Ország: 2002-2010 ki volt? Ezt kérdeztem, GENYÓ!
jesz
@Eladott Ország: 16.22 ...na neee..

Ez a nő a kiflis szenátor? Mert ha igen, akkor ez az arc több millióba került...mondjuk jönnek a választások, erősen szükség lesz a meggyőző, szép pofikára...
tudode
Az ellenzéki összefogásnak nem kellene hiú ábrándot kelteni, hogy ez, az annyi lesz meg amannyi, mivel, több időbe telhet az állam alrendszereinek gatyába rázása, mint bárki gondolná, amiatt is, mert kis hatékonysággal
.
------ Az Eurostat szerint Európa legdrágábban működő kormánya a magyar
hvg.hu/gazdasag/20210322_eurostat_burokracia_magyar_kormany
-----------------------
.
Ez lett az ócso államából, még amikor kívül volt
.
----- Orbán kisebb és olcsóbb államot ígért, na de mi a valóság?
tenytar.blog.hu/2015/03/06/orban_kisebb_es_olcsobb_allamot_igert_na_de_mi_a_valosag
------------------------
.
Előfordulhat az is, hogy a miniszterelnök, miniszteri, ki tudja még milyen tanácsadók nincsenek is benne a brancsban, úgy átpolitizálva az államot, amelyre nem volt példa talán az államigazgatás történetében!
.
Azzal kezdte 1998-ban, hogy minden tárcának volt politikai államtitKÁRA, aztán ma már a lejárt lemezű frakcióvezetők, orb BÁNhoz hűségeSSek nyomják ezerrel a sódert!, azaz azt, hogy
.
• Ha valaki hazudik, tucatnyian szajkózzák, mintha igazság lenne.
.
Azaz mondd el százszor, hogy a Mai nénihez is eljusson a kispadra!
-----------------------
.
Ezt a katyvaszt éne leváltania az ellenzékieknek, ami seb/perc alatt egyedül nem megy:
.
www.youtube.com/watch?v=Uxvajec2VSE
.
???
ómió
Mielőtt, vagy miután újra lenyulhatná?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.