A fővárosi ingyenes antitestszint-vizsgálat első eredményei szerint a Sinopharm-vakcinával oltott 60 év felettiek mintegy 24 százalékánál nem találtak elegendő, koronavírus ellen termelődő antitest – tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-t.

Fővárosi antitest teszt: a Sinopharmmal oltott 60 év felettiek mintegy 24 százalékánál nem volt elég antitest

Fotó: Jesus VARGAS / AFP

A tesztelés meghirdetésekor közölték: az önkormányzat az oltóanyagok hatásosságának mértékével kapcsolatos, széles körben nyilvánosságot kapott aggodalmak miatt tartja fontosnak a fővárosi idősek védettségének, a szervezetükben megjelenő antitestek szintjének megismerését.

A fővárosi önkormányzat – az arra jelentkező kerületi önkormányzatokkal együttműködésben – az elmúlt hét elejétől biztosított ingyenes lehetőséget 60 év feletti budapesti lakosok számára antitest-tesztelésre – emlékeztettek a közleményben.

Mint írták, a tesztelésre jelentkezők önkéntesen adhatták meg az oltottságukra vonatkozó adatokat, amely alapján az 1798 vizsgálatból 1760 esetben értékelhető ki részletesen az eredmény.

A tesztelés első hetének eredményei szerint a Sinopharm-vakcina esetében a tesztelésben részt vevő, az oltásukról nyilatkozó 60 év felettiek esetében 23,90 százalékos mértékben volt tapasztalható az IgG típusú neutralizáló antitestek elégtelen mennyiségének jelenléte a vérkeringésben. Az 1760 értékelhető vizsgálatból 1230 esetben voltak Sinopharmmal oltottak. Közülük 294 esetben nem termelődött elegendő antitest.

A többi oltóanyag esetében a megfelelő antitestszinttel nem rendelkezők aránya lényegesen alacsonyabb – közölték.

AstraZeneca oltással 90, Janssennel 4, Modernával 42 vizsgálat volt értékelhető, mindegyik esetében megfelelő antitestszintet mértek. A Pfizer-Biontech-vakcinával oltottak közül 266 értékelhető vizsgálatból kettőnél, Szputnyiknál 128-ból hétnél nem termelődött elegendő antitest.

A Főpolgármesteri Hivatal azt írta, az 1760 értékelhető vizsgálat – a résztvevők véletlenszerű kiválasztása, illetve a súlyozás hiányában – ugyan nem képvisel a 60 év feletti budapestiek vonatkozásában reprezentatív mintát, "azonban az önkéntesen tett nyilatkozatok és adatszolgáltatások alapján elvégzett adatok értékelése és bemutatása is tanulságokkal szolgál".

A közlemény szerint a tesztelés során vénás vérből vett mintából, az ABBOT diagnosztikumokat gyártó cég által forgalmazott SARS-CoV-2 IgG II Quant Assay tesztmódszer alkalmazásával, szerződött külső laboratórium végezte el a vizsgálatokat.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Majd jön az ország fő virológusa, az engedélyezések szakértője a Peti gyerek és elmagyarázza, hogy igaz, hogy rohadt drága volt, de legalább rossz az anyag.
Aljas, mocskos szemét maffia! Dögöljetek meg Covidban mindahányan részt vettetek ebben az aljasságban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Majd jön az ország fő virológusa, az engedélyezések szakértője a Peti gyerek és elmagyarázza, hogy igaz, hogy rohadt drága volt, de legalább rossz az anyag.
Aljas, mocskos szemét maffia! Dögöljetek meg Covidban mindahányan részt vettetek ebben az aljasságban.
Málna
Azért ez egyáltalán nem rossz eredmény. Valószínűleg sok ember meg lett mentve a Sinopharmmal.
nezelodo
Megvan már a magyarázat a vitatható hatásosságra, a Soros! Ne zavarja az elsőszámú dakotát, a független labor vizsgálata, az meg pláne ne, hogy a kormány nem hajlandó ilyen vizsgálatot végeztetni! Pedig milyen egyszerű lenne a saját vizsgálatukkal cáfolni, egy ugyanolyan független laborral bevizsgálva, hogy a kamugeri vizsgálata hamis. Na vajon miért nem vizsgáltatják?
GeoCravker
Már csak azonos prediszpozíciós és korosztályi eloszlással reprezentatív mintázott kontrollcsoportok kellenének minden vakcinára.
Ja, hogy ilyen a főpolgármesteri hivatal szerint sincs?
Innen szép a manipuláció.
human
@Mirabilis: Kapaszkodj meg!!! Most hallottam a Kossuth rádióban, hogy a magyar vakcinagyár esetén nem lesz elsődleges szempont a megtérülés!!! Ez komoly. Vissza lehet hallgatni, majd az archívumból.
human
@GeoCravker: Külön neked benne van a cikkben, hogy ők sem nevezik reprezentatívnak a tesztet. Viszont az eredményt mégis elég aggasztónak találják ahhoz, hogy a kormányzat foglalkozzon a jelenséggel.
GeoCravker
@human: Ugy van. A főpolgármesteri hivatal sem tekinti reprezentatívnak. De ez mit sem gátolja a megfőtt-agyú politikai aktivistákat, incl. Karácsony, hogy politikai kampánytémát manipuláljon egy alapvetően biológiai kérdésben.
Emmersson71
@Málna: "Azért ez egyáltalán nem rossz eredmény."

Most viccelsz, ugye? Nem elegáns...de csak ezt tudom elképzelni, talán ennyire nem vagy elvakult Fidesz hívő!
Egy gyógyszer (vakcina) 4 emberből 1 esetében hatástalan. Ez nagyon rossz eredmény, ezt nem lett volna szabad forgalomba hozni...24% esély arra, hogy megfertőződsz és nem véd, az borzalmasan gagyi oltóanyag!
Málna
@Emmersson71: Egy vakcina, ami 4 emberből 3-nál hatásos. A nullával szemben 76% esély arra, hogy megvédi a súlyos megbetegedéstől vagy haláltól.
Málna
@sgl: 08:30 Hogy te milyen egy sunyi, gyáva alak vagy...Nem mersz kiállni vitázni, csak a másik háta mögött kötözködsz. Büszke lehetsz magadra...
ómió
Na, ugye! Újabb "érv" az "efftársi oltáspártiság" mellett!
Emmersson71
@ómió: Te, csak úgy egymás közt, halkan súgd már meg, hogy KI A LÓFASZ TILTJA, hogy bárki, akármilyen oltást felvegyen?!
Mert februárban Orbán fenyegetőzött, amikor a nyugdíjasoknak adták a Mao könnyét, hogy "Ha nem fogadja el valaki az éppen elérhető vakcinát, elmegy a sor végére!", aztán majd ki tudja, mikor kaphat oltást!

Emlékeztetőül: 24.hu/belfold/2021/02/05/koronavirus-orban-viktor-vakcina-oltasi-terv/
human
@GeoCravker: Erről az egészről az jutott eszembe mikor Karácsony többször kérte a kormányt, hogy tesztelje az embereket. Erre az a buta válasz jött, hogy a teszt nem véd a vírustól. Aztán pont ezt a választ adó fideszes politikust fél éve egy fizetett hirdetésben láttam viszont amint azzal büszkélkedik, hogy tömegesen tesztelnek a körzetében.
Normális országban ha az ellenzéknek építő javaslata van, azt elfogadja a kormány és megvalósítja. Itt pedig alapból tagadják, hogy értelme lenne, várnak kicsit míg a választó felejt és utána bevezetik az eredeti javaslatot, de már saját nagyságukat reklámozva.
ómió
@Emmersson71: A 3T (tiltja, tűri, támogatja) opciójával már rég le kellett állnotok - szóval, senki! De az "elbizonytalanítja"-ba beleálltatok "kötésig"! Erre a "petíciótoktól" kezdve az egészségügyi korifeusaitokon át a parlamenti "határozati javaslataitokig" ott a példa! Amit meg Orbán mondott, az a "mi várható" kategóriája, ha..., még, ha fenyegetőzésnek hazudnád akkor is!
Emmersson71
@ómió: Az "elbizonytalanítja"-ba a kormány állt bele azzal, hogy olyan megbízhatatlan vakcinákat vásárolt dupla-tripla áron, melyeknek még mindig nincsen EU-s engedélye, ráadásul sorra derülnek ki olyan országokban a vele kapcsolatos problémák, ahol Mao könnyét oltották!
Igen, EZ elbizonytalanítja az embert.

A "sor végére állsz" fenyegetőzés.
human
@sgl: A másik gond az olyan programok szétverése amik nem tudnak csak több kormányon átívelve megvalósulni. Ilyen például a cigány kisebbség felemelését célzó programok. Az egyik elindítja, az új kormány szétveri és gyakorlatilag megy a kukába az egész addigi munka és pénz, mert nincs ideje a programnak beérni. Ezért nem halad sehova ez az ország. Itt csak a térkövezés megy, mert azt pár hónap alatt le lehet rakni, lehet belőle lopni és át lehet adni. Aztán ezt még egy tucatszor meg lehet ismételni egy cikluson belül. Szociális program? Az nem jó. Annak csak a kidolgozása 1 év, 1 év a bevezetése, 10 év mire eredményt hoz. Na ebbe már sajnálják a pénzt tolni, mert nem lehet vele kampányolni és a sikert is valaki más fogja learatni. Így csúszik folyamatosan le a lejtőn ez az ország.
ómió
@Emmersson71: Igen, ezeket az általad most is idehazudott "megbízhatatlan vakcinákat" vizsgálat után a Semmelweis Egyetem épp a minap nyilvánította ugyanolyan megfelelőnek, mint a többi! De azért csak hazudozz nyugodtan - nehogy "elüss" az efftársaidtól!
Emmersson71
@ómió: 60 felett vagy alatt - nagyon nem mindegy!
ómió
@Emmersson71: Nézz utána az egyetem nyilatkozatának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.