Kormánybiztossá nevezték ki Gyutai Csabát, az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. vezérigazgatóját, az ő feladata lesz az építőanyaghiány enyhítése és az utóbbi időben elszálló árak megfékezése – derül ki a Magyar Közlönyből. Az „építésgazdasági intézkedések összehangolásáért” felelős kormánybiztos kinevezése július 15-től hatályos.

Kormánybiztossá nevezték ki a Miniszterelnökség titkos átvilágításán megbukott cégvezért

Fotó: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Gyutai Csaba korábban Zalaegerszeg fideszes polgármestere volt, majd a Budai Várbeli beruházásokat menedzselő miniszterelnökségi cégnél dolgozott, amelynél egy átvilágítás komoly szabálytalanságokat tárt fel – írja a Telex.

Gyutai korábban a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft.-t, valamint a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft.-t vezette. 2017-ben a Miniszterelnökség titkos átvilágítást készíttetett a vári cégek működéséről, amely súlyos szabálytalanságokat tárt fel – írtuk meg akkor az Indexen. A jelentést később az Átlátszó kiperelte és közzétette.

Kiderült például, hogy Gyutai beköltözött a Várgondnokság Kft. lakásába, éveken át nem fizetett sem bérleti díjat, sem rezsit, fillérekért osztott ki lakást családtagjainak is. Ezt elvileg az akkor Lázár János által vezetett Miniszterelnökség engedélyével tette, de erről nem készültek dokumentumok és szerződések. Gyutai azt nyilatkozta, hogy juttatásairól korábbi főnöke, L. Simon László tudott, és tőle sem szóban, sem írásban fegyelmit nem kapott. Az ügyben annak idején egymásra mutogatott Lázár Jánosés L. Simon László.

A kormány 2018-ban a két rossz hírű céget egy új cégben egyesítette. 2018-től Gyutai a Várkert Bazár igazgatója volt.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
Ezek között nincs egyetlen bizalomgerjesztő, becsületes ember.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Biztos, nem a "titkos átvilágítási szempontok" lesznek a feladatai!
Nessy
Már "bizonyított"! Lesz itt olyan satufék az építőanyag árakban, hogy csak nézzük! Mármint a semmit!
namihami
Na ugye, hogy fideszéknél valóban (majdnem)senkit nem hagynak az út szélén. Csak a feltétel, hogy (majdnem)senki legyen az.
lusta
Megoldja a hiányt. Részben. Neki áll valyogot vetni?
nezelodo
Átvilágítás... Hehe.. Ez csak egy sima lopás, hűtlen kezelés stb, simán elmegy ott, ahol a vezérnek sincs még egy mezítlábas Nemzetbiztonsági átvilágítása sem.
ómió
@fideszes gyökér: Minden félkegyelmű annak néz már? Ajjaj! Csalni? Ahogy ti tettétek még 2006.ban? Böszme főnökötök mondta! Meghagyjuk nektek a "módit"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.