Hétfőn és kedden botrányt robbantott az a pályázat, ami a 2021-2027-es ciklusban először adott lehetőséget a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások számára, hogy uniós forráshoz jussanak fejlesztéseikhez – számol be róla a 444.hu.

Kapkodva korrigál a kormány miután botrányba fulladt a KKV pályázat ügyében
Kép:Pixabay

Reggel nyolckor nyitották meg a lehetőséget, hogy a bekészített pályázatokat élesíteni lehessen az EPTK-rendszer honlapján, de az nehezen bírta a terhelést. Aztán kiderült, hogy kattintási versennyé alakult a pályázat.

14 perccel később már fel is függesztették a kiírást, mert a beérkezett igények elérték a 100 milliárdos keret 130 százalékát. Később kiderült, hogy nem is 14, hanem már 4,5 perc után sem lehetett érvényes pályázatot beadni.

A nagy érdeklődésre lehetett számítani, mert – ahogy egy pályázó fogalmazott – a koronavírus-járvány ellenére lényegében nem igazán volt elérhető forrás KKV-k számára, némi bértámogatástól eltekintve.

Ezért sokan ebből a pályázatból akartak „előre menekülni”, új fejlesztéseket, beruházásokat megvalósítani, hogy megtarthassák versenyképességüket és az alkalmazottaikat.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára csütörtök reggel Facebook-videóban jelentette be, hogy

minden pályázatot befogadnak

a második (október) és a harmadik (jövő január) körre félretett további 100 milliárdot előre hozzák, így 200 milliárdot osztanak már most szét

és nem versenyfutást rendeznek, vagyis nem a gyorsaság dönt, hanem kiértékelik a pályázatokat

Forrás: 444.hu
Címlpakép: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
A megpályázható alapösszeg többszörösére emelése efftársilag már "kapkodás"? Efftársilag valamiféle "higgadt lehazudás" kívánkozott volna ide?
Qqberci
@ómió: Féltek, hogy esetleg valahogy nem jut belőle Lölőnek vagy malackának...
Nessy
Majd "értékelik"kinek jár, kinek járna, de nem jut!
ómió
@Qqberci: "Lölő", vagy "malacka" mióta mikrovállalkozó? Hazudd már meg nekünk, bolsiék fajidiótája! Húzzál bele!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.