A harmadik oltástól nem kell félni, ezért a kormány augusztustól lehetővé teszi felvételét – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán: Eddig is voltak olyan oltások, amelyek nélkül valaki nem dolgozhatott, ez a lista most egyel bővülni fog

Fotó: Facebook

Megoszlanak a vélemények, hogy kell-e harmadik oltás vagy sem, a WHO is közzétett ezzel kapcsolatos, szkeptikus állásfoglalást. Félni azonban nem kell ettől, ezért a kormány lehetővé teszi a harmadik oltás felvételét, de azt ajánlják, hogy a második oltás után teljen el négy hónap és a háziorvosok szükség esetén ettől eltérhessenek – közölte Orbán Viktor, akit a közpénzekből üzemeltett hirado.hu idézett.

Az időseket személyesen keresik fel az orvosok

Oltási rend nem lesz, mert minél kevesebb adminisztrációval akarják terhelni az egészségügyet – tette hozzá a kormányfő. A szükséges mennyiségű vakcina rendelkezésre áll, az orvosok döntik majd el, hogy milyen típusú vakcinával oltsák az adott egyént. A harmadik oltás felvételének lehetősége augusztus 1-től áll majd rendelkezésre – mondta Orbán Viktor.

Az átoltottság tekintetben Magyarország a második helyen áll. A második oltást sokkal többen kapták meg hazánkban, mint más európai országokban.

Orbán Viktor elmondta, hogy az oltás kötelezővé tételnek nem a hívei, viszont tettek egy kivételt,

az egészségügyi dolgozóknak fel kell vennie a koronavírus elleni oltást.

Már eddig is voltak olyan oltások, amelyek nélkül valaki nem dolgozhatott az egészségügyben. Ez a lista most egyel bővülni fog. Ők embereket gyógyítanak, így nem kockáztathatjuk, hogy nincsenek beoltva – hangsúlyozta.

Csak akkor tudjuk megmenteni az embereket, ha ők is akarják, hogy megmentsük őket, vagyis felveszik az oltást. Az idősek 15 százaléka nem vette fel még a koronavírus elleni védőoltást – húzta alá. Ők veszélyben vannak, főleg, hogy a megjelent a delta variáns, amely sokkal fertőzőbb, mint az eddigi mutációk. Éppen ezét, azokat az időseket, akik még nem oltatták be magukat,

személyesen fogják felkeresni a háziorvosok, rezidensek.

De még így sem lesz kötelező az időseknek a vakcina felvétele. Ők döntenek, a kormány csak mindent meg akar tenni, amit csak tud – emelte ki Orbán Viktor.

Szeptemberben, az iskolakezdés előtt, az összes iskolában oltási akciót fognak szervezni, ahol majd minden gyerek, szülő és pedagógus felveheti az oltást, azok közül akik addig nem teszik meg.

Utazásra vonatkozó korlátozásokat nem hozott a kormány, viszont arra kéri az állampolgárokat, hogy csak azok utazzanak külföldre, akik megkapták a második oltásukat is. Erre azért van szükség, hogy ne hozzák be a vírus egy újabb variánsát.

A kormányfő hangsúlyozta, minden olyan vélemény, amely bizonytalanságot kelt, bajt okoz. Ez igaz bármilyen krízishelyzetben. Egy ilyen szituációban arra van szükség, hogy a nemzet összefogjon, és egy célért küzdjön. Egy vírushelyzetben pedig ez még fontosabb, hiszen ilyen esetben minden bizonytalanságot keltő álinformációval az emberek életét kockáztatják, veszélyeztetik.

Orbán jogi huliganizmusról beszél

Az oktatás és a gyerekjog az nemzeti hatáskörbe tartozik, ebbe az uniónak semmi beleszólása nem lehet. Az Európai Biztosság hozzáállása szégyenteljes, hiszen arra akarják kényszeríteni Magyarországot, hogy beengedje az oktatásba, az iskolákba az LMBTQ lobbit. Figyelmen kívül hagyják azt, hogy a szülő joga, hogy szexuálisan felvilágosítsa gyermekét. Az iskolákban is lehet ilyen tevékenységet szervezni, de csak abban az esetben, ha ebbe beleegyezik a szülő is.

Ha Litvániának sikerült megvédenie saját álláspontját az unióval szemben egy hasonló helyzetben, akkor Magyarországnak miért ne sikerülne? Véres csata lesz, de mindent meg fogunk tenni, hogy megvédjük a magyar szülőket és a gyereket – tette hozzá a miniszterelnök.

A kettős mérce itt is jelen van, hiszen hasonló esetek voltak Romániában és Olaszországban is, de azok el vannak felejtve. Csak a magyar és lengyel ügyet hangsúlyozták. Csak Lengyelországot és Magyarországot fenyegetik azzal, hogy nem kapnak részt az európai helyreállítási alapból.

A vita nyelvezete jogi, míg lényege politikai. Brüsszel visszaél a jogaival, és ránk akarja kényszeríteni az akaratát. Itt azonban fontos kérdésről van szó, a gyerekeink védelméről. Magyarországon a gyerek szent, így

nem engedhetjük, hogy az LMBTQ lobbisták befolyásolják a gyerekeket az iskolákban vagy óvodákban.

De nem engedhetjük azt sem, hogy a szülő véletlenül, a kellő információ hiányában

olyan könyvet vásároljon meg, amely úgy befolyásolja gyermeke fejlődését, ahogyan azt ő szeretné

– mondta Orbán Viktor.

Magyarországon nem állhat elő az a helyzet, ami már a nyugati világban előfordul, hogy egy tizenéves gyerek eldönti, hogy nemváltó műtét akar, annak ellenére, hogy a szülei ellenzik azt – emelte ki.

Az uniós pénztől függetlenül elindulnak a helyreállítási programok

A kettős mérce megnyilvánulása volt az Európa-bajnokságon is. A magyarokat szinte a semmiért ítélték el. Ha nem lenne kettős mérce, akkor le kéne bontani az angol nemzeti stadiont, a Wembleyt – fogalmazott a miniszterelnök.

Bármilyen jogvita összekötése a pénzügyi kifizetésekkel, az teljesen elfogadhatatlan.

A helyreállítási alap jár nekünk, és meg fogjuk kapni ezt a pénzt – fejtette ki, majd közölte, hogy azokat a programokat, amelyekről a kormány a gazdaság újraindítása érdekében határozott, azokat elindítja, akkor is, ha nem érkezik meg Brüsszelből a pénz.

Forrás: hirado.hu

Címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Általános iskola 2. osztály, magyar nyelvtan.
A magyar helyesírás szabályai szerint így írjuk helyesen ezt a szót: eggyel több."
Pálinkás Pál
te mocskos buzeráns...az oltott ugyanúgy hordozhatja a vírust, ezért kamu ez az igazolvány duma...
Gauntlet
eddig a létét is tagadták a harmadik oltásnak !
Az egészségügyi dolgozókat meg úgy kényszerítették hogy addig tesztelték őket míg nem mentek oltani !
szép társulat !
namihami
És az legyen a kínai. A legdrágább, a leghaszontalanabb, viszont a Szijjártó-team a legtöbbet tudja kaszálni vele.
És, mivel a legkevésbé hatékony, annyiszor lehet előíratni a beadatását, ahányszor akarják.
A raktárkészlet folyamatosan fogy, viszont az új beszerzés által a bankszámla viszont gyarapszik. És a barátok raktárára is állandó szükség fog mutatkozni.
ómió
Azért azt nem ártana tudni, hogy meddig hat az első kettő!
Macskaszem
A Csutkány szerint még mindig túl sok az egészségügyi dolgozó.
Lepényleső
Vélt esetben jogi huliganizmust vehet-e szájára ki meglévő törvényekre hág,s jogot alkot mindenre mire vágy?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.