Rendkívüli sajtótájékoztatóján a főpolgármester kijelentette, hogy „szívesen szerepel Orbán Viktorral egy plakáton” azért, hogy a kormány az ellenzékkel közösen népszerűsíthesse a harmadik oltás felvételét – írja az ATV.hu.

Karácsony szívesen szerepelne Orbánnal közös plakáton kéz a kézben – hogy népszerűsíthessék a harmadik oltás felvételét
Fotó:MTI/Mónus Márton

Helyes, de nem elégséges

- így reagált Karácsony a harmadik oltás lehetővé tételére.

Hozzátette:

Tegyük világossá, a harmadik oltás nem lehet kínai Sinopharm

- fogalmazott a főpolgármester, aki szerint harmadik oltásra jelenleg kizárólag a Sinopharmmal oltott idős embereknél van szükség, de ott nagy szükség van. Karácsony szerint a kormány nagy hibát követett el, amikor a 60 év fölöttieknél engedélyezte az oltást a Sinopharm-vakcinával, mert jelentős részük ma nem védett – írja a Telex.hu.

Karácsony szerint nem a háziorvosokra kellene hárítani a felelősséget ebben az esetben, hanem

a kormánynak kellene hivatalosan megszerveznie a harmadik oltást a Sinopharmmal oltottak esetében.

A főpolgármester emellett ingyenes állami antitest-vizsgálatot követelt a 60 éven felülieknek, illetve arról is beszélt, hogy – ahogy a szlovák kormány az orosz vakcinával – a magyar kormány

kezdjen tárgyalásokat a kínai féllel a fel nem használt kínai vakcinák visszavásárlásáról.

Karácsony azt is elmondta az eseményen

Nincs olyan szakmai vélemény, amelyik szerint nem szükséges a harmadik oltás

Karácsony hozzátette, fel kell tenni majd azt a kérdést is, hogy kik, mennyit kerestek ezen az üzleten, amiben a legdrágább, de legkevésbé hatékony vakcinát vásárolta az ország.

Forrás:ATV.hu, Telex.hu
Címlapkép:MTI/Mónus Márton

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

FLETÓ
Kezdünk mögüle kihátrálni! Mint Sándor Mária + Nagy Blanka mögül... Cserben hagyunk mi bárkit, amikor már nyűgös a szitu!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
FLETÓ
Kezdünk mögüle kihátrálni! Mint Sándor Mária + Nagy Blanka mögül... Cserben hagyunk mi bárkit, amikor már nyűgös a szitu!
Clavigo
@Shikari: Ja..." Mao lábvize " kibaszott sikeres vétel volt...Szarnak jó szar,,,,de legalább jó drága volt. Hülye vagy ,mint a rosseb.
Pálinkás Pál
te mocskos állat..közös lámpavasra kéne felhúzni titeket...
Rockxy
közös hazaárulás.
tudtuk, hogy nincsenek oldalak, nem is voltak, csak az érdek.
verőce21
Egyszerűbb, ha azok a 60+ felettiek akik Sinofarm-ot kaptak elsétálnak ingyenes kontrollra, és ha a 18% "védtelenbe" esnek kapnak mást, vagy 3.-at!
verőce21
Nincsenek véletlenek! Csak emberi hülyeség van. Bárki mondhatta volna, hogy nem kéri a "Mao könnyét" és nem kapja...

Ilyen pofon egyszerű a dolog! Mindig mást hibáztatni saját hülyeségükért!
Eladott Ország
@sgl: Kínában csak 59 éves korig adják a vakcinát. Orbán a 65 feletti krónikus magyar betegeket oltatná be, illetve oltatta be! Ha egy buszsofőr úgy vezetné a buszát, mint a felcsúti felcser az országot már régen bevonták volna a jogosítványát. Tanuljuk meg élvezni a szerencsejátékot, a legjobb magyar kuruzslók duruzsolása közepette! Ez a magyar rulett, vagy hat vagy nem hat, és b@szahattad!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/139600673_1710183929159530_9123736671471983884_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=DRsBGIRbnPoAX_TwRrR&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=0a28122f2e6c3b2e4ab3c163ee00627a&oe=60F6CC10
A kínai vakcina dokumentációja ha érdekel valakit... tolmácsot kérek
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/151776693_2918876751677670_523085453531196339_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=_Om2qWnvH38AX8D3MtW&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=fe2064c1c84e12e96d45d7ea1dd83b18&oe=60F706FF
Orbán: Peti mennyiért adják a kínaiak a vakcinát? ...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/151755596_1932312176908937_4395181601430667522_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=cAcF904frHUAX_RctVm&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=bcc3d484a5a90b178191b71e357bf3b9&oe=60F78F1A
Peller Anikó
"fel kell tenni majd azt a kérdést is, hogy kik, mennyit kerestek ezen az üzleten, amiben a legdrágább, de legkevésbé hatékony vakcinát vásárolta az ország."

Majd? Miazhogy majd? Már karácsonykor is késésben lettél volna. A geci kezét meg ne fogdossad, nem kell jópofizni, mert abból nem jöhetsz ki jól.
balos
A karácsony úrral közlöm,hogy majd magára keni a balhét,ahogy mindig is teszi!Mindenhez ért,de úgy csinál ,mint hitler,minidig más a felelős a rossz döntéseiért!A vége az lesz,hogy a szavazói nem akartak harakirit elkövetni,hogy rá szavaztak!
Eladott Ország
@Peller Anikó:ma, 17:19 ♦ Így igaz! Lehet hogy még dolgozik benne a régi beidegződés, ma nekem, holnap neked. Úgy tűnik, hogy ezek ugyanazok. Ez így, ahogy van, a rendszerváltás utáni egységes és oszthatatlan, ideológiák által el nem határolható politikai osztály. A maga hamisan fénylő valójában és erkölcstelenségében. Az természetesen maga lenne a szentségtörés, hogy egy politikus személyiségi jogai sérüljenek, hogy felelősségre vonható legyen, hát mégis hogy képzeljük mi ezt? Elszámoltatás? Ugyan már, ott sem voltunk. És ez teljesen független attól, hogy 59 milliárdot kell behajtani az adófizetőkön vagy 3000 milliárdot. Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más. Ez megint az, aminek tűnik. Ez a rongyosra cincált, örök érvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is ugyanaz. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára.
kereső
Gergely, miért kell "pucsitanod" orbánnak?Miért nem azt követeled, hogy a 60+ korosztályból aki felveszi a harmadik oltást, az kizárólag a Pfizert, vagy Modernát kaphassa! Mert arról nem szól a fáma, hogy a "MEGENGEDETT" harmadik oltás milyen vakcinával történik(orvos dönt: sinopharm, vagy sinopharm- mert majd csak azt kap). Hogy lehetsz ilyen töketlen?

És ami azt illeti, fázis késében vagy, akkor kellett volna ezt nap-,mint nap szóvá tenni, amikor megszületett a kormányrendelet, hogy szijjártó engedélyezheti a vakcinákat. Akkor hallgattál, mert "oltás ellenes baloldal" ,ugyi- nem lett volna népszerú dolog.
Csizmás Kond
...kéz a kézben...ez így üzenget vagy mi ?
vacsi
@Horizont: Már hogy lenne csalódás? Mindig is tudtuk, hogy ilyen, csak sokan hajlamosak voltak elfelejteni!
NKF
Hagyjuk már Kamu Gerit!Azt sem tudja mikor mit mondott?A tudás már összezavarodott benne!
FLETÓ
@Eladott Ország: Ti románok?! Akkor te vagy DURBINCS is?! Úúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú!
FLETÓ
@Eladott Ország: Sok a feszkó nálad! 400 V?! Elég a 380...
verőce21
Későn érő gyerek ez a karcsú tirpák. Ráadásul hosszas megfontolás után mindig rosszul is dönt.
Mire a 40 rabló tanácsadón végigfut egy döntési folyamat, még lehet, hogy ellenkezője is lesz az eredeti szándék... :)
ómió
Kéz a kézben? Egyben buzipromónak is szánná? Akkor, valaki mást keressen!
NKF
Akkor sem állnék melléd ha egymilliót fizetnél,tetű!20 milliónál gondolkodóba esnék!
Clavigo
@Pegero: Ez itt a faterod ,,fénykorában ?
karma1
@Peller Anikó: Milyen igazad van! Karacsony egyik hibat koveti el a masik utan!Bar gyulolom orbant, mert a makacssagaval inkabb megol szazezreket, de ragaszkodik a baromsagaihoz - azt viszont el kell ismerni, hogy a kampanytanacsadojanak mindent elhisz. Az pedig nagy valoszinuseggel azt mondta neki, (amit MINDEN jeloltnek kovetnie kellene az ellenzek oldalan is!), hogy egyszeriu, vilagos es ismetelgetheto modon hasznalja a plakatokat is, az uzeneteket is - ezert van az, hogy orban meg tevedesbol sem fog ilyen ajanlatot tenni ellenzekinek, mert nagyon jol tudja, hogy a szavazoikat csak egyszeru, vilagos jelszavakkal tudjak a maguk oldalan tartani. Hat Karacsony most ezt benezte, de nagyon. Most mit higgyen a Mari neni Alsoborozgen, hiszen eddig ugy tudta, hogy a Karacsony az ellenzeki szinekben indul, most akkor miert is szorongatja a mi miniszterelnokurunk kezet? Raadasul pontosan azokat az embereket kellene megszolitaniuk, akiket mar kellokeppen meghulyitett es elvaditott nyunyoka neni a naponta cserelodo uzenetekkel. Hat ezzel nem fogjak nepszerusiteni, de az ellenzeki osszefogasnak pont olyan sokat art, mint amennyit Jakab a homofob torveny megszavazasaval a fidesz oldalan.
Csak Dobrev. Nincs mas alternativa!
Pálinkás Pál
karácsonyban láthatjuk azt a személyt, akin megbukik az összefogás..
Peller Anikó
@karma1: Követünk el hibákat, de a legnagyobb hiba ha képtelenek egymással kijönni.

Csak együtt lehetnek eredményesek, szükség van egymás segítésére. Az előttünk álló problémák kezelésében nem a buzik a legdontosabb tényező, mondhatnám inkább az utolsó.

Többeknek itt is elvárásaik vannak, de csak egyetlen elvárás lehet: ellenőrzést kell szerezni a választások felett és együtt le kell gyűrni a rákot.
verőce21
A neobolsevikeknek az első vad rohamait, a jogállamisági feltételek beépítését az EU költségvetésébe, eddig sikeresen hárította Magyarország és Lengyelország.

E téren brüsszeli támogatást már nem tudnak kapni hazai bolsevikék! Rögtön meg is látszódott a törés közöttük, mert már egymás marcangolásának kezdtek...

Én pedig kérek egy kávét...!
karma1
@Peller Anikó: Nem mindig egyezik a velemenyunk - egyre ritkabban nem - de most sajnos nagyon nem...:( En nem tudom elkepzelni, hogy orban most hamut szor a fejere, es kez a kezben leallitja a Karacsony basztatasat, es majd sirva atengedi neki a felugyeletet a valasztasi internet-kezeleshez. A tuzet a vizzel eleg nehez osszehozni - mindig a viz gyoz...Ha meg az ellenzeki osszefogas, - ahol szinte mindegyikuk egyetlen vagya orban levaltasa - meg ok sem tudnak egymassal megallapodni, egyutt erezni ugyanaszon a hofokon, akkor hogyan varjuk el, hogy ezek ketten BARMIT is egyutt fognak tenni? orbannak oriasi pr fogas lenne ez, karacsonynak viszont oriasi hitelvesztes. Ez most nem ugyanaz a helyzet, mint amikor Heller Agnes mondta azt az ellenzekieknek, hogy a Jobbikkal fogjanak ossze, kulonben nem tudjak legyozni orbant. Akkor nem is fogtak ossze - el is vesztettek a valasztasokat. De ha meg tudsz gyozni priviben, kerlek, tedd meg! En nem sok eselyt latok ebben a kezfogasban. orbannak azt sem hiszem el, amit kerdez

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.