Pénzért juttatott védettségi igazolványhoz egy háziorvos és segítője olyan embereket, akik nem akarták beoltatni magukat. Mindkettőjüket elfogták – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n pénteken.

Lecsaptak a rendőrök egy háziorvosra, aki pénzért adott védettségi igazolványokat – videó
Fotó: police.hu

A nyomozás adatai szerint az 54 éves háziorvos 25 éves segítője toborozta az igazolványra igényt tartó jelentkezőket, akiket az orvos a rendelőjében fogadott. Ott beoltottként rögzítette őket az egészségügyi adatbázisban, és így jogosulttá váltak a védettségi igazolványra.

Az orvos és segítője ezért személyenként ötvenezer forintot kért, a pénzt elosztották.

A gyanúsítottakat a nyomozók csütörtökön az orvosi rendelőben fogták el. Mindkét férfit vesztegetés és védettségi igazolással visszaélés elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték a letartóztatásukat – írták a rendőrségi honlapon.

Hozzátették: ha a bíróság megállapítja bűnösségüket, akár tizenkét év szabadságvesztéssel is büntethetők.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
12 év??? Inkább verte volna agyon az anyósát erős felindulásból, olcsóbban megúszta volna.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
a yardon nagyhirtelen elajándékozott néhány száz igazolást, és mehetett haza ebédelni...
Pipás
@Horizont: Az elmúlt 30 évben nem volt ilyen morális mélységben az ország mint most. Nekem a kádári rendszerre hasonlit a szituáció -> ott is lopott mindenki, aki tehette. Persze nem is lehet ezen csodálkozni, mivel ezt látják intézményesítve a politikai/gazdasági elittől is.
Pipás
@Horizont: Én azt láttam a kádári rendszerbe, hogy a közvagyon szabadpréda. Azt hiszem Hofi kabaré volt az amelyben a humor tárgya az volt, hogy ki miből építette a nyaralóját (a vasgyári dolgozó vasból, a láda gyárban dolgozó ládából,stb) Az elmúlt időszakban több állami cégnél dolgoztam és azt kell, hogy mondjam a lopás, a felelőtlenség, a hanyagság elfogadott hozzáállás, ha lojális vagy a fideSS által kinevezett vezetőhöz. Ha továbbra is ezen az úton megy az ország, akkor abból soha nem lesz felzárkózás a "rothadó" nyugathoz, amely már a kádári rendszerben állítólag "rohadt".
kereső
A rendőrség mikor csap le a 300 milliárdos lélegeztetőgép üzletre. a kinai és orosz vakcinával üzletelőkre? Istenem 50 ezer Ft, és megy a TEK, emezért meg kitüntetés- és nem melleslleg milliárdok a zsebben. A lélegeztető gépes cég tulaja 15,7 milliárdot vágott zsebre osztalékként. No, rendőrség ! mikor???
Csizmás Kond
A törvény lazasága az oka, mert ahol nincs macska ott az asztalon táncolnak az egerek...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.