Budapest főpolgármestere megnézte az időjárás-előrejelzést, és felhívást intézett a lakossághoz.

Jön a vihar, Karácsony Gergely riasztást adott ki
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A meteorológiai előrejelzések szerint órákon belül Budapestet is eléri a vihar, nagyobb felhőszakadás várható. Remélem, hogy csak enyhülést és felfrissülést hoz, de sajnos nem zárható ki, hogy vihart kísérő széllökések és a hirtelen lezúduló eső rombolást is végezhetnek. Kérem, fokozottan figyeljenek testi épségükre, a vihar elől húzódjanak biztonságos helyre, figyeljenek oda az ablakokra, a pincékre, az erkélyen, kertben hagyott tárgyakra!

- írta Facebook-oldalán Karácsony Gergely.

Mi várható a következő órákban?

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az esti órákban dél, délkelet felől kiterjedt zivatarzóna érkezik, amely fokozatosan északnyugat felé terjedve áthalad az országon. A legintenzívebb cellákhoz a délutánihoz hasonló veszélyes időjárási jelenségek társulhatnak. A zivatartevékenység szombat reggelig kitart és fokozatosan a Dunántúlra helyeződik át. A Dunántúl nyugati, délnyugati tájain nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van.

Szombaton az elvonuló csapadékrendszer mögött továbbra is többfelé kell zivatarok kialakulására számítani (legkisebb valószínűséggel az északkeleti országrészben). A legintenzívebb gócokat a maihoz hasonló veszélyes időjárási jelenségek kísérhetik. A zivatartevékenység a vasárnapra virradó éjszakára fokozatosan mérséklődik.

Forrás: met.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ilyen még nem volt, hogy a főváros első embere figyelmeztesse a lakosságot az érkező viharról.
.
Köszönet.
.
Ma egy óra körül elzárkóz, nyilászárókat bezér, dörgésre szunya!
ómió
A saját balekságára már 2 éve kiadhatta volna!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.