Díszpolgárrá avatták Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét pénteken a szlovákiai Ipolyhídvégen. A településen kívül Budapest, Nyírmeggyes, Révfülöp, Sárvár, Nagypáli és Vas megye avatta díszpolgárának a minisztert – teszi hozzá a 444.hu.

Kásler migránsozott egyet, és megkapta hetedik díszpolgári címét
Fotó: MTI/Komka Péter

A helyi kultúrházban mondott köszönőbeszédében a miniszter kiemelte, hogy a közép-európai régiót ezeregyszáz éves történelme nyomán millió szál köti össze.

Kásler Miklós hangsúlyozta, hogy a jelenlegi világban azt tapasztaljuk, mintha az euroatlanti világban "köztes állapot" – interregnum – lenne, amikor az emberek nem tudnak, vagy nem akarnak már úgy élni, mint az őseik.

Felvállalhatatlannak nevezte, hogy a migráció során olyan embertömegek kerüljenek a térségbe, akiknek más a történelme, más az életszemlélete, más az életmódja, de céljaik is eltérőek, és nem sikerül őket integrálni.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy keletre tekintve ősi kultúrák emelkednek fel, prosperálnak gazdaságilag és veszik át a gazdasági hatalmat. Mint mondta, ezeknek a kultúráknak nincs identitászavaruk, tudják, hogy ők kik, tudják, hogy mit csinálnak, illetve hogy mit akarnak csinálni. Hozzátette, hogy náluk nincs demográfiai krízis, sem ideológiai probléma.

Ebben a helyzetben mit tehet Közép-Európa? – tette fel a kérdést Kásler Miklós. Rámutatott arra, hogy a közös történelmünkre lehet támaszkodni, arra az életszemléletre, ahogy a világot látjuk, ami – mint hangsúlyozta – a Kárpát-medencében rendkívül hasonló.

"A jövő az én megközelítésemben az, hogy minden itt élő nemzet érezze ezt a régiót a saját hazájának"

- jelentette ki Kásler Miklós. Mint mondta, a régió addig virágzott, amíg egységes volt. Mióta szétdarabolták az egységet minden területen, gazdaságilag, közlekedésben, ideológiailag, sorsunk megbicsaklott – tette hozzá.

Forrás: MTI, 444.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Kásler, ha már ősi kultúra, bizony sok muszlim ország, ha más néven is, de régebbi, mint kis hazánk! Ami azt illeti mi is határozottan nomádok voltunk, más történelemmel, más kultúrával, amikor át jöttünk a Vereckei hágón. Az meg természetes, hogy ahogy változik a világ, fejlődik a technika, a tudomány, úgy változik minden és mindenki. Senki nem óhajt 100 évvel ezelőtt élt őseink módján élni. Igen, ma bizony sok mindent mi szülők, a gyerekeinktől, néha már az unokáktól tanulunk meg.
Emerich
A Miniszter úr csak a valóságot mondta, diszkréten célzott rá, hogy valamikor a jelenlegi Szlovákia területe is hozzánk tartozott, de egy sóval sem említette, hogy lemondtunk volna róla, és ez így van jól. A migráció pillanatnyilag az egyik legnagyobb gondja a régiónknak, Az EU. ránk akar erőszakolni olyat amit mi nem akarunk, Ez előbb utóbb szakadáshoz vezethet, Nem hagyjuk magunkat, hogy selejt, más erőszakosan terjeszkedő vallású emberekkel árasszanak el bennünket. Nem akarjuk azt ami most Nyugat Európában van.
Néro
@fideszes gyökér: Én tudnék. De rubelért nem.
vacsi
"Felvállalhatatlannak nevezte, hogy a migráció során olyan embertömegek kerüljenek a térségbe, akiknek más a történelme, más az életszemlélete, más az életmódja, de céljaik is eltérőek, és nem sikerül őket integrálni."

Bár Kásler nem a kedvencem, de ezzel nagyon egyetértek! Tökéletesen igaza van! Már csak ezért is megérdemelte a díszpolgárságot!
ómió
"Migráncsozott"? Nahát! Pedig velük a Böszme "még jól is járna"! Ő mondta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.