Megtámadott egy budapesti lakást három férfi, miután azt látták, hogy kitettek egy LMBTQ-zászlót az erkélyre – vette észre a hvg.hu a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene Facebook-oldalon.

Megtámadtak egy lakást Budapesten, mert szivárványos zászló volt az erkélyen
Fotó: Facebook/Nem tehetsz róla, tehetsz ellene

A posztot író Tamás arról számolt be, hogy kedd este 11-körül

„ütni-verni és rugdosni kezdte a bejárati ajtót 3 felnőtt férfi, majd a zárat kezdték bütykölni annak reményében, hogy bejuthatnak az ingatlanba”.

Mindezt azért mert kiszúrták, hogy LMBTQ-zászló van az erkélyen.

A lakásban a posztot írón kívül a lakótársa volt a párjával és annak 2 éves fiával. 

Tamás szerint a rendőrök nagyon normálisak voltak, de azért csalódott is, mert azt tanácsolták nekik, hogy saját biztonságuk érdekében szedjék be a zászlót.

A rendőrség a hvg.hu kérdésére azt felelte, , hivatalból eljárást indítottak garázdaság szabálysértés miatt ismeretlen tettes ellen.

Forrás: hvg.hu

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Sikerült egy újabb gyűlölet hullámot indítani. Persze, ha gyereket erőszakolt volna meg, akkor nem foglalkoznak vele. Ez lett egy jól indult törvényből a módosításokkal. Verje meg a Sors a módosítókat, és az elfogadókat!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro
Nekem pölö a Fityma zászló undorító és főleg az amit képvisel. Akkor most mi legyen ha meglátom valahol ?
tudode
Valószínű az egyik szomszéd fejtette ki nemtetszését, a jelek szerint eddig senki sem tudhatta, hogy milyen identitásű lakótársra ront rá.
.
Emiatt is megérne egy misét a elkapni a frakkját annak aki 12. éve rémképeivel elköveti -- többek között --
.
Btk. 332. Közösség elleni uszítás (köznyugalom elleni bcs.)
Közösség elleni uszítás (köznyugalom elleni bcs.)

332. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy

c) lakosság egyes csoportjai ellen-kül. fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel-

gyűlöletre uszít, bűntett: 3 év.
---------------------------
.
Csaj a köznyugalom megzavarásáért annyiszor három évet érdemelne, amennyi élete emberi számítás szerint nem adatott meg annak aki konfrontáció nélkül képtelen ellátni még a hzivatalát sem!
vacsi
Bárkinek bármi is a véleménye, de zászlót kitenni - ez persze, hogy sokak szemében szálka! Az ilyen ember magára vessen!
Pipás
@vacsi: Persze, ha nem tetszik a függöny az ablakodon, akkor is megverhetlek, zaklathatom a családod.
vacsi
@Pipás: Azért a két dolog messze nem azonos!
És sajnos, ma már minden indok nélkül is bárkit meg lehet verni, méghozzá büntetlenül...
Pipás
@vacsi: Ha belegondolsz nem áll messze az egyik a másiktól. A második mondatoddal teljesen egyetértek.
Jozefina
Ez orbán politikájának köszönhető!!!
Yoda69
Ide juttatta orban az orszagot. Magyar magyarnak lett legnagyobb ellensége.
O1G tokeletesen gyakorolja az "Oszd meg es uralkodj" strategiat.
human
@vacsi: Kitett egy színes zászlót kiállva egy másokra ártalmatlan kisebbség mellett és te nem azt ítéled el aki ezért rájuk akarja törni az ajtót??? Mi a franc bajotok van nektek fejben?!
Giovanni Alba
Akkor most a rendőrség illetékes megmondóemberénél érdeklődjek, hogy milyen ingben mehetek nyilvános helyre, sőt, akár a saját erkélyemre is? Van aki a vörös ingre, van aki a zöldre, barnára, rózsaszínre gerjed, és még én leszek a bűnbak, minek provokálok?
A rendőrségnek nem az a dolga, hogy megvédje az állampolgárokat egymástól? Az önbíráskodás nem büntetendő? Az érthető indulat csak enyhítő körülmény lehet, és nem felmentés.
Ha az utcán, tehát közterületen a járdára vízzel lemosható festékkel felfestett véleményt rongálás miatt vizsgálta a rendőrség, akkor a lakásajtóra applikált matrica micsoda?
Mi várható még? Erőszakos közösülésre tett kísérlet esetén a rendőrségi szakértő centivel ellenőrzi a szoknya hosszát, mert a frissen kiadott iránymutatás szerint a túl rövid alj valójában provokáció?
Ha két testvér, amennyiben azonos neműek, hosszú idő után találkoznak a vonatnál, és egymás nyakába borulva örvendeznek egymásnak, hogy de régen láttalak, annyira örülök neked, már nagyon hiányoztál, akkor egy önjelölt erkölcsvédő már lecsaphat felháborodása baseball ütőjével? És még a testvérek lesznek a hibásak, mert félreérthetőek voltak, minek provokáltak?
Van véleményem de nem írom le, mert még a névelők is szalonképtelenek benne.
Nessy
Sikerült egy újabb gyűlölet hullámot indítani. Persze, ha gyereket erőszakolt volna meg, akkor nem foglalkoznak vele. Ez lett egy jól indult törvényből a módosításokkal. Verje meg a Sors a módosítókat, és az elfogadókat!
solidedge
A rendőrség annyit árult el, hogy az üggyel kapcsolatban házkutatást rendeltek el Orbán Viktor lakásán.
human
Kitett egy szivárványos zászlót? Törjük rá az ajtót!
Ellopott 500 milliárdot? Éjen soká Viktor!
vacsi
@human: Már megbocsáss, de én pl. magyar vagyok, de még soha életemben nem tettem ki a magyar zászlót az ablakomba! No persze, mielőtt megkérdeznéd: a vöröset sem! Én azt gondolom, ez nem tartozik a nagyvilágra!
Egyébként a támadást én sem helyeslem, de a bajt kiprovokálták!
dr. prédikátor
AKKOR MOST MI KÖVETKEZIK???MEGTÁMADJÁK A SZÁJERT, KALETÁT??? MEG A TÖBBI FITYMASZOS PEDOFILT ÉS BUZIT!!!
human
@vacsi: Tehát bármilyen zászlót kitenni provokáció szerinted. Ezért nem teszel ki magyar zászlót sem. De miért lenne provokáció a magyar zászló ha ki van téve?
vacsi
@human: Éppen azok miatt, akik szintén itt élnek, de nem magyarok. Talán mégis én védem a kisebbségeket?
NKF
Nagyon helyeslem a rohadt buzik ne provokáljanak senkit!A Kamu Gernyót is ki kellett volna baszni az ablakon amikor kitűzte a városházára a buznyák zászlót!Állandóan provokálnak ezek a rohadt tetvek!
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 11:13
Karácsonykor teszel ki díszeket az ablakba? Betlehemi csillag, kereszt, Szent Miklós püspök? Mi lesz a más vallásúakkal, akiket ilyeténképpen provokálsz? Adventi naptár a Gerbaud ablakaiban, húsvéti bárány, körmenetek? De hiszen ez szerinted nyílt provokáció a nagy nyilvánosság előtt!!
Namely
:D
Aki az ellenség zászlajával megy a harctérre, ne csodálkozzon, ha lőnek rá.
A harcos hippi kiteszi a buzizászlót, jelezvén, hogy az ő véleménye közügy.
Várja a reakciókat.
A többség persze tesz rá (pedig szinte látom magam előtt, hogy nézhet ki, mindent megtesz azért, hogy végre vegyék észre), de óhatatlanul jön majd valaki, aki hozzá hasonló, és VÉGRE reagál rá.
Erre már értelmet nyert az élete, és posztot írhat, megjelenhet a sztorija a neten. Ő már egy 5 perces valaki lett.

A legújabb kor, ahol szánalmas proli hős lehet, csak várni kell, míg a szándékos provokációja célba ér.

Ráfordítás: néhány szánalmas hippi ruha, turbán, miegymás, köcsögzászló.
Jutalom: poszt, like, cikkek.

next i
gina
Elérte ez a büdös cigány a célját, csak gyülöletet szit, hitler nem volt ennyire aljas mind ez az elmebeteg sÖtét OV
gina
@NKF: TE ROHADÉK SZEMÉT, ROSSZABB VAGY MINT EGY BUZI TE SZÖRÖSTALPU PANELPROLI, MENJ VISSZA A BÜDÖS KOCSMÁDBA TE EMBERI MARADVÁNY
Namely
@gina: Azért ilyen fröcsögő gyűlölettel, mint ami a kommentjeidből árad, nem kellene a gyűlölet ELLEN felszólalnod.
:D
Béla333
Ez már az agymosottak fasizmusa? Vagy még nem?
Namely
Ami még kimaradt a 11:49-es kommentemből, hogy a sztori 100% kamu.
:D gyerekesen átlátszó.
vacsi
@Giovanni Alba: Természetesen karácsonykor sem teszek ki semmiféle díszt sehova, betlehemi csillag, kereszt, stb. nálunk szóba sem jön, karácsonyfát ugyan állítunk, de csak a gyerekek miatt, de nem tesszük közszemlére. Az adventi naptárról csak mostanában hallottam, a körmenetről ma sem tudom, mi az - de ettől még természetesen keresztény vagyok, hiszen születésemkor megkereszteltek, és azóta nem tértem ki az egyházból, és elfogadom a keresztény értékeket - de nem hírdetem - és nem szidom a többi Istent, bármelyik is az.
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 12:11
Megmosolyogtattál, azt akarod elhitetni, hogy a világtól elzárva üvegbúra alatt élsz, semmiről nem tudsz semmit, de lelkesen osztod az észt? Nem tudod mi az a körmenet és még csak az adventi naptárról sem hallottál eddig?
Hát ez így meglehetősen durva, bár mondhatnám azt is, hogy hihetetlen.
vacsi
@Giovanni Alba: A vallásról valóban nagyon keveset tudok, de a véleményemet azért elmondhatom, nem?
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 13:06
A véleményedet természetesen szabadon elmondhatod, viszont én is szabadon kiröhöghetlek amikor nyilvánvaló marhaságot írsz. Nem tudod mi a körmenet, tehát nem nézel TV-t, nem hallgatsz rádiót, nem olvasol újságot, sőt, még interneted sincs ... vagy várjunk csak, valami kell legyen, ha éppen üzengetünk egymásnak.
Azért ez a körmenet dolog nagyon szíven ütött. Megírja az újság, bemondja a rádió és a TV, hogy merrefelé lesz forgalomkorlátozás a körmenet idején, sőt, még helyszíni közvetítés is akad, de te nem tudod, mi is az.
Biztosan így van, hiszen mondod. De ne várd hogy komolyan vegyelek.
magyarutca.org/nyeomszsz/orszavak/pdf/06_3Kormenet.pdf
vacsi
Nyugodtan kiröhöghetsz, nem zavar. De ha már így belemerültünk: nem vagyok vallásos, tehát nem is tudom, mi az a körmenet. TV-nk nincs, rádiót sem hallgatok, és ma már újságot sem veszünk - bár az "átkos"-ban 2 napilapot is járattunk, és végig kiolvastuk. És a forgalomkorlátozás sem érdekel, mert nem autóval közlekedünk - gyalog meg bárhova eljuthatok. De miért pont a körmenet ütött ki?
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 15:32
Olvasd el a link alatti leírást és megvilágosodsz.
"TV-nk nincs, rádiót sem hallgatok, és ma már újságot sem veszünk"
Akkor honnan tájékozódsz, mitől vagy ennyire magabiztos? A hangok mondják a fejedben, vagy a szomszédasszony híradó? Leveszed a friss híreket a levegőből?
Hagyjuk, ez már kezd kabarévá fajulni.
Pálinkás Pál
@Nessy: nincs igazad...az a zászló provokatív céllal lett kitéve...kutya sem foglalkozott a buzeránssokkal, amíg nem estek túlzásba..az biztos, ha most lenne kisgyerekem...és egy ilyen selejt megkörnyékezné, nem tudna rendőrt hívni..
vacsi
@Giovanni Alba: Pl. itt is, és a többi hírforrásnál is elolvasom a híreket - újság helyett. Egyáltalán nem vagyok magabiztos, a véleményemet mondom - akár jó, akár rossz.
Giovanni Alba
@vacsi: ma, 16:33
Akkor ez a tavalyi hír minden bizonnyal elkerülte a figyelmedet.
propeller.hu/itthon/3562149-zartkoru-lesz-iden-augusztus-20-ai-szentmise
"Megtartják a szentmisét augusztus 20-án a budapesti Szent István-bazilikában; a Szent Jobb-körmenet helyett ereklyés áldást kapnak a hívek"
Jó, most már tényleg leszállok a témáról (kiszállok a körhintából)
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: ma, 16:06
Nagyon kevered a dolgokat. Mi van akkor, ha kiteszik a strand vagy fürdőlepedőt az erkély korlátjára száradni/szellőzni, és ez éppenséggel -mint oly gyakori- színes csíkos. Akkor már bármely vadbarom feljogosítva érezheti magát, hogy feljöjjön egy jó kis ajtórugdosásra?
Honnan szeded, hogy ártatlan kisdedeket környékeztek volna meg?
Honnan szeded, hogy szándékosan, provokatív céllal tették ki azt a szivárványos textilt?
Szembejön a Nagykörúton Sir Elton John a szokásos szerelésében, rámosolyog a gyerekedre, te meg letéped a fejét?
Szerinted ez a normális viselkedés?
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: nos..visszakérdezek...szerinted normális hogy a csapból is buzipropaganda folyik? már légitársaságoknál sem lehet mondani hogy hölgyeim,uraim...mert ezeknek az aberrált selejteknek bántja a lelki világát?
simmering73
"A történelemből ismerjük az ilyen gyűlöletkampányok lefolyását. A verbális erőszakot követi a fizikai erőszak, jönnek az újabb törvényi korlátozások, megbélyegzések, hivatali zaklatások. Követelik majd a határozottabb fellépést, a homoszexuálisok megjelölését (lehetne esetleg a sárgacsillag, az egyszer már jól bevált), elkülönítését, kitelepítését, majd deportálását. A "nagyon emberségesen és szakszerűen" eljáró rendőrök nemcsak javasolják a szivárvány zászló eltüntetését, hanem ők maguk tépik le, esetleg ők lesznek azok, akik dörömbölnak a lakás ajtaján és próbálnak betörni."
nepszava.us/beert-orban-vetese-a-szivarvanyos-zaszlokat-ugy-uldozik-pesten-mint-egykor-a-zsidokat/
vacsi
@Giovanni Alba: Valóban, ez a hír elkerülte a figyelmemet. Talán azért, mert én református vagyok. Azért azt még elárulhatnád, mi az az "ereklyés áldás"? Nem heccelni akarlak, komolyan kérdem, még erről sem hallottam.
vacsi
@simmering73: Valóban, volt ilyen szégyenfoltja a magyar történelemnek, csak volt egy jelentős különbség: a zsidók nem önszántukból varrták fel a sárga csillagot...
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: tegnap, 17:23
Nézd, vannak dolgok amelyekben egyetértünk, vannak amelyekben nem. Így kerek a világ. Az, hogy egyes légitársaságok inkább a semleges megszólítást használják (Tisztelt utasaink) a saját, belső ügyük. Akinek ez nem tetszik, ne utazzon velük. Majd ha központilag, az állam akarja ezt szabályozni, akkor kell felháborodni, addig csak üzletpolitika. Nem az LMBTQ mozgalom követelte ezt a fajta megszólítást, nem vonultak a légitársaságok irodái elé, nem törtek-zúztak, nem hirdettek bojkottot. Vagy te tudsz ilyesmiről?
És ha megkérhetlek, ne nevezd aberrált selejtnek például Gobbi Hildát. Ha kívánod, megkeresem a listát a másságukat megvalló magyar művészekről.
Pálinkás Pál
@Giovanni Alba: keresheted nyugodtan...ja...nem emlékszem hogy Gobbi Hilda szivárványos zászlóval vonult volna..
Giovanni Alba
@vacsi: tegnap, 19:22
Vallási és a szertartásokkal összefüggő kérdésekkel kérem, forduljon lelkészéhez, vagy akár a közeli katolikus templom papjához.
Giovanni Alba
@Pálinkás Pál: ma, 09:56
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_LMBT_szem%C3%A9lyek_list%C3%A1ja
Jól emlékszel, hogy nem emlékszel, hogy szivárványos zászló alatt vonult volna Gobbi Hilda, hiszen ennek a zászlónak a története 1978-ban indult, és elég sokára ért el hozzánk.
Szerintem itt és most abbahagyhatnánk.
vacsi
@Giovanni Alba: Attól félek, kiröhögne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.