Az OMSZ zivatarokra, széllökésekre és jégesőre is figyelmeztet. Meglepetésként ennek ellenére is marad a fullasztó fülledtség.

Újabb elképesztő viharokra lehet számítani, jégeső is várható – ismét kiadták a figyelmeztetést
Fotó:Pixabay

Az éjjeli vihar után, az északkeleti országrész kivételével több helyen várható

zápor, zivatar, a felhők pedig nagy mennyiségű csapadékot hoznak.

Ha pedig ez nem lenne már éppen elég gyászos,

felhőszakadással, viharos széllel és jégesővel is számolnunk kell.

Főként nyugaton lesz erős az északi-északkeleti szél, de máshol is meglehet, hogy lefújja a hajunkat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is figyelmeztetést adott ki az országra szombat éjfélig. Eszerint főként északon és nyugaton, napközben másutt is több helyen valószínű zivatar, elsősorban felhőszakadás (rövid idő alatt 25-30, sőt akár 50 millimétert meghaladó csapadék), kis méretű jég és viharos (60-70 kilométer per órás) széllökés kíséretében. A Nyugat-Dunántúlon területi átlagban 24 óra alatt 25-45 milliméter eső hullhat. Amúgy hőség lesz, a Tiszántúlon a napi középhőmérséklet 25 fok fölött alakul.

Felhőszakadás miatt az OMSZ az egész országra figyelmeztetéseket adott ki. Ezek között Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a helyeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat. A nap folyamán várható sok eső veszélye miatt is adtak ki másodfokú figyelmeztetéseket Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére. Somogy és Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés. Emellett zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Forrás: Index.hu
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.