Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője szombaton közölte az MTI-vel, hogy sok helyen dolgoznak a tűzoltók a vihar okozta károk felszámolásán.

Nagy károkat okozott a vihar az országban – csaknem 90 esethez riasztották a tűzoltókatFotó (illusztráció): MTVA/Turbéky Eszter

Többfelé az erős szél faágakat tört le, fák dőltek ki, máshol a felgyülemlett esővíz okozott gondot.

Mukics Dániel elmondta:

országszerte csaknem 90 esethez riasztották a tűzoltókat a vihar miatt. Sokan csak reggel észlelték az éjjeli vihar okozta károkat, így jelenleg is csaknem 100 helyszínen dolgoznak a tűzoltók.

A legtöbb riasztásuk Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád-Csanád és Hajdú-Bihar megyében volt. Bács-Kiskun megyében több épületből kellett kiszivattyúzniuk a vizet.

Mukics Dániel felhívta a figyelmet a "villámárvíz" veszélyére is.

Kiemelte:

ha az úton összegyűlik, hömpölyög az esővíz, gyalogosan, kerékpárral és autóval se keljenek át rajta. Néhány centiméteres víz is képes ledönteni az embert a lábáról. A térdig érő vízfolyás pedig autókat is el tud sodorni. Autóval azért sem tanácsos áthajtani a hömpölygő vízen, mert ha az autó légszűrőjébe víz került, az tönkremegy és az autó leáll

- mondta.

Az OKF szóvivője ismét azt kérte, mindenki figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, riasztásait.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki a zivatar és a felhőszakadás veszélye miatt is. Az ország nagyobb részén a felhőszakadás veszélye miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a helyeken akár 50 milliméternyinél is több eső hullhat.

Forrás:MTI
Címlapkép:MTVA/Turbéky Eszter

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

istván irén
kara fasz szopó kata ez is a te istened bosszúja hogy rohadnátok meg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.