Előzetes kényszergyógykezelésnek vetik alá azt a 37 éves kínai férfit, aki őrjöngve halálra szurkált egy 54 éves tanárnőt – írja a Blikk.hu

Döntött a bíróság a kórházban gyilkoló kínai férfi ügyében – ez az ítélet
Kép:Pixabay

A kínai állampolgárságú férfi azért támadt a lélegeztetőgépen lévő 54 éves betegtársára, mert a bekerülése előtt drogfüggő volt, így a kórházban komoly elvonási tünetekkel küzdött. Az még továbbra is rejtély, miként szerezte meg a sebészeti ollót, amellyel végrehajtotta a vérengzést.

A Budai Központi Kerületi Bíróság legfeljebb hat hónap időtartamra – 2022. január 14-ig – elrendelte az előzetes kényszergyógykezelését annak a férfinak, akit többek között védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítanak. A bíróság egyidejűleg megszüntette a terhelt letartóztatását és elrendelte elmeállapotának megfigyelését. Ez utóbbi a foganatba vételtől számított egy hónapig tart

– áll a Fővárosi Törvényszék közleményében.

A férfi áldozata egy Covid-ban szenvedő, mélyaltatásban lévő asszony volt. Súlyosan megsebesítette áldozata mindkét szemét, a testén is ejtett szúrásokat, a nő fején lévő szúrások pedig az agyat is érintették. Az asszony nem élhette túla brutális támadást.

Az elkövető a vérengzés után el akart rohanni az osztályról, egy biztonsági őr próbálta feltartóztatni, de őt is megsebesítette.

Végül a terézvárosi rendőrök kapták el a kórház udvarán. Nem ez volt a kínai férfi első dühkitörése, korábban is rátámadt egy másik betegre, fojtogatással próbálkozott, de akkor még a biztonsági szolgálat közbe tudott lépni.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított előzetes kényszergyógykezelését, valamint elmeállapotának megfigyelését.

Forrás: Blikk.hu
Címlapkép: Pixabay

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.