Egy összegben hathavi fizetésüket kapnák meg a rendvédelmi dolgozók 2022 elején fegyverpénz gyanánt – szemlézte a Napi.hu a Belügyi Érdekegyeztető Tanács (BÉT) és a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) üléseinek jegyzőkönyvét.

Félnek Orbánék a rendőrök leszerelésétől? Pénzt osztogatna nekik a kormány, de nagyon sokakat így is kihagy
Kép:Pixabay

Ám ez is csak azzal a feltétellel jár, mint amelyhez a kormány kötötte a gyermekes családok által idén befizetett személyi jövedelemadó visszatérítését:

a 2021-es GDP-nek legalább 5,5 százalékkal kell növekednie.

A kormány 2019-ben döntött arról, hogy a rendvédelmi hivatásos állománynak 3 évenként 6 havi illetménynek megfelelő összegű szolgálati juttatás jár majd, ám ennek eredetileg 2023-ra tervezett kifizetését most a 2022-es parlamenti választás elé hozzák.

Az intézkedés költsége mintegy 178 milliárd forint, melyből körülbelül 110 milliárd forint már be van tervezve az idei és a jövő évi költségvetésbe, a maradék fedezet biztosításáról egyelőre nincs hír.

A mostani döntésnek köze lehet ahhoz, hogy egy korábbi felmérés szerint az állomány 70 százaléka fontolgatja a leszerelést, egy esetleg felmondási hullámot akarhatnak beelőzni a választások elé hozott fegyverpénz-kifizetéssel.

Ugyanakkor a pénzosztásból sokan így is kimaradnak. A BM számításai szerint a 2022 elejei első kifizetés a 36 ezer hivatásos mintegy 90 százalékát érintené, a nem hivatásosok közül viszont senkit, pedig ők is 15 ezren vannak (riaszos és munkavállalói állományban).

Eközben a Belügyminisztérium képviselői legutóbb arról tájékoztatták az érdekképviseleteket, hogy a rendvédelmi illetményalap 2008 óta változatlan összegű, 38 650 forintos összege nem fog emelkedni, mint ahogy az éves cafeteria-keretösszeg, illetve a bankszámla hozzájárulás éves bruttó 4 ezer forintos összege sem.

Forrás: napi.hu/Privatbankar.hu 
Címlapkép: Pixabay

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Magyarul: minden marad a régiben és mindenkinek ezt kell tudomásul venni. Oszt' Jónapot !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
"2019-ben döntött arról a kormány, hogy a rendvédelmi hivatásos állománynak 3 évenként 6 havi illetménynek megfelelő összegű szolgálati juttatás jár majd, ám ennek eredetileg 2023-ra tervezett kifizetését most a 2022-es parlamenti választás elé, februárra hozzák."

telex.hu/gazdasag/2021/07/17/rendvedelmi-dolgozok-fegyverpenz-2022
csipetke
Egy tisztességes béremelés helyett odalöknek egy kis alamizsnát, és azt gondolják,hogy ezzel minden el van boronálva. Ugyanezt csinálták az egészségügyi dolgozókkal is. Minden sz@rra van pénz, százmilliárdokat szórnak ki az ablakon,de azokat,akik a bőrüket viszik a vásárra,azok valahogy mindig lemaradnak.Nem tudom ki orbán tanácsadója,de nem sok esze van. Ha az emberek az utcára mennek,kiket küld majd oda orbán?Vagy ha jön a negyedik hullám,honnan lesznek orvosok?
Bár kásler azt mondta,hogy ezrével jönnek vissza az eü-s dolgozók.Valaki felébreszthetné,hogy a bilibe lóg a keze,mindkettő. Ilyen elmeroggyant kormánya még nem volt ennek a nyomorult tönkretett országnak..
csak úgy....
@csipetke: rafináltak,-az egyszeri juttatást csak egyszer kell adni...,remélem a mai lószarrugdosóknak több eszük van,mint a régi verescsillagos gárdának..
gina
MOcskos cigány csak a katonaság rendörség TEK esek csoportjával valaki, mert ugy fél mint egy nyúl a beszari cigányfajzat...remélhetóen van köztük valaki aki ellátja a baját
nezelodo
Mi lenne akkor, ha amit az elmúlt tíz évben ígértek nekik, most egy összegben az összeset megkapnák? Úgyis tudják nem fog előfordulni, és elfelejtik mint a gyerek a szülinapján eregetett lufit. Nem is érdemel az ígéretük több figyelmet, ugyanúgy ahogy a többi halandónak egy választás előtt ígért 14. havi nyugdíj.
ómió
Félnének? Az meg, ugye, "bátor" volt, aki szemkilövetett velük!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.