Az ATV szombaton megkérdezte a Miniszterelnökséget, miért vonták vissza a névtelen adományozás tilalmáról szóló rendeletet.

Megszólalt a Miniszterelnökség – ezért vonták vissza a rendeletet ahol több százmilliónyi NER-támogatás eredetére derülhetett volna fény

Két hete adott ki a kormány egy rendeletet, amelyben kötelezte a civil szervezeteket, hogy évente tegyék közzé az adományozóik nevét, ahogy kiderült, azonban ez rájuk nézve is érdekes kimenetekkel járhatott volna.

A pénteki Magyar Közlönyből azonban kiderült, hogy eltörölték ezt a rendeletet. A Miniszterelnökség a következőkkel indokolta a döntést:

Ahogy azt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón egyértelművé tette, a jelenleg hatályos civil törvény az Európai Unió Bíróságának ítéletével összhangban áll. A rendelet azonban nem ezért vontuk vissza. A kormány célja olyan adományozási környezet megteremtése, amely mindenki számára megismerhetővé, átláthatóvá teszi a civil szervezetek gazdálkodását.

- írták.

2017-ben már elfogadtak egy törvényt, amelyben a „külföldről támogatott szervezet” címkét kellett megadniuk azoknak a civil szervezeteknek, amelyek egy év alatt 7,2 millió forintnál több pénzt kaptak külföldről, és név szerint be kellett számolniuk a külföldi támogatóikról.

Az Európai Bíróság döntése szerint a civiltörvény összeférhetetlen volt az uniós joggal, így a kormány visszavonta azt idén májusban.

Forrás: atv.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

laszlobihari
a cöf valahogy nem akart virítani! elkapkodták ezt a törvényt, nem gondolták végig, hogy a saját bandájuk kapja a számolatlan pénzeket!
laszlobihari
a cöf valahogy nem akart virítani! elkapkodták ezt a törvényt, nem gondolták végig, hogy a saját bandájuk kapja a számolatlan pénzeket!
justhpeter
Azért kellett visszavonni, mert nem csak gazemberek, hanem ostobák is. Minek akarnak jogszabályokat hozni, ha két értelmes gondolatuk sincsen.
magyar1
Amióta vadkapitalizmus van az adócsalás legnagyobb legalizálása ez a törvény, illetve a világon mindenhol. Hiszen egy alapítványba csak átteszi a pénzt ismeretlenül és úgy gazdálkodik ahogy a többi pénzével egy-két jótétemény mellett.
A gazdagok nem engedték ezt a törvényt megjelenni, hiszen a legnagyobb pénzmosás.
ómió
Miért-miért? Mert a "liberális transzparencia" tiltja! Pont, mint Kirikiadis efftársnő csuszikapénzének eredetét!
namihami
Naaaa, ez a fideszes rendelkezés is a szokott ideig élt. Jogász a miniszterelnök, tehát a törvényeink minősége az ő és kormánya képességeit tükrözik.
Ezáltal, ez is a szokásos fényes sikerek fiókot gazdagítja...Maholnap aktuális egy új irodaház építése az eddigi, hasonlóan visszavont törvényeik tárolásához.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.