Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy nincs még egy szektor, amelyet annyira megviselt volna a pandémia, mint a vendéglátást, egyik pillanatról a másikra állt le, és felmerült a kérdés miért nem jönnek a magyarok Budapestre nyaralni? 

"Cserben hagyott a kormány de Karácsony is, itt a vége" – romokban Budapest idegenforgalma, kitálalt egy szállodatulajdonos

A tavalyi évhez hasonlóan idén is rekordokat döntöget a belföldi turizmus, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójának elmondása szerint a 2020-as 22 millió után idén 30 millió vendégéjszakára számítanak.

Vidéken. A főváros külföldi turisták híján ugyanis szinte kong az ürességtől.

Budapesten békeidőben az európai turisták adták az szállodák vendégeinek 80-85 százalékát, 8-10 százalék volt vidéki magyar és az ideérkezők 5-10 százaléka jött Európán kívüli országból

– mondta el Fleisch Tamás Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

A cikk után megkerestünk egy budapesti szállodatulajdonost, aki megpróbálta összefoglalni mi is a legfőbb probléma. 

A kormány cserben hagyott minket, nem csak az éttermeket, hanem a szállodákat is. Azt gondoltuk a nyitás mindent meg fog oldani a fővárosban, de nem ez történt. Szinte minden kong az ürességtől, nem csak a turisták tűntek el, hanem a magyarok is.

- kezdte lapunknak. 

Ahogy a tegnapi cikkben is kiemeltük, 2019-ben a magyarországi turizmus felét a belföldi forgalom adta, ennek viszont a 75-80 százalékát a vidékre utazó budapestiek generálták. Ők alapvetően többet keresnek általában és többet is szeretnek utazni, mint a vidékiek.

Ez a megkérdezett tulajdonos szerint is így van, de azt gondolja, hogy a főváros elvesztette a lényegét, és már nem kíváncsiak rá a magyarok. 

Az árakat ennél lejjebb nem lehet már passzírozni, úgy hogy ne a minőség rovására kelljen elvenni valamit. A bérek itt magasabbak mint vidéken, ezért nem tehetjük meg azt, hogy kevesebbet fizetünk mint a járvány előtt. Az persze egyértelmű hogy akkora a verseny, hogy aki pár ezerrel lejjebb megy, ott 5%-al növekszik a forgalom.

- jelentette ki. De kitért Karácsony Gergelyre is.

A vidékiek, azt látják, hogy egész egyszerűen hitvány az amit Karácsony csinál, akkor is, ha ez nem így van egészen. Persze vannak problémák, de Tarlós idején is voltak. Minek kellett addig húzni, ameddig szétrohad a város? Miért kellett elérni azt, hogy az összes pénzcsap zárva legyen? 

- tette hozzá.

AZONNALI BEAVATKOZÁSRA VAN SZÜKSÉG! Ha és amennyiben ez nem történik meg akkor itt a vége, a szállodák jelentős része be fog zárni, a magyar és külföldi tulajdonban lévők egyaránt. Ki fognak vonulni, és akkor majd lehet mutogatni mindenkire. Csak ők nem fogják érteni, miért nem folyik be az adó?! Persze, az állami kitömi a saját emberei szállodáit. 

- írta, majd arról is beszélt, hogy egységes turisztikai arculatra lenne szükség. 

Ausztria, Szlovénia, Horvátország? Rendes turisztikai arculat van, akár régiónként. Itt semmi, és ebben kéne segítenie a fővárosnak, hiszen nem megy úgy, hogy mindenki a másikra mutogat. Ha ez az év így folytatódik, jövőre kirúgok mindenkit, kijelentem magunkat, visszamondom a bérleti szerződést, és visszamegyek a szülővárosomba, és mezőgazdasággal fogok foglalkozni mint ezelőtt 20-22 évvel. 

- zárta sorait.

Szektor mostani nagy feladata, hogy a vidéki utazókat megszólítsuk eseményturizmus és élménykommunikáció kell a tévében és online is, hogy tudjanak róla az emberek

- emelte ezt ki Flesch Tamás is a Pénzcentrum-nak adott interjúban a héten.

Pedig az mindenki számára egyértelmű, hogy a csak úgy lehetne megmenteni a fővárost, ha az előttünk álló nyári, kora őszi hónapokban idehozzuk a magyar turistákat. Egyelőre ez még nem sikerült.

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr Beviz Elek
Ott kezdőött a baj, amikor az RB&B 15e / éj, a szállodák meg 40e/ éj áron adták a szobákat! Még jóval a pandémia előtt!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Fleisch Tamás :"Az árakat ennél lejjebb nem lehet már passzírozni, úgy hogy ne a minőség rovására kelljen elvenni valamit." De a magyar béreket (vásárlóerőt) sem lehet már lejjebb passzírozni, feltéve ha nem a bangladesi életszínvonal elérése a cél, de az EU-ban, ezt a szintet már elértük! Szólítsd meg a NER oligarchákat/ fidesz csókosokat, de ők elsősorban nem idehaza költenek, azaz úgy szar, ahogy van!
ómió
@karma1: Az összes lehetséges támogatási formát "meszilolora" kell hazudnotok? És még én meséljek? Megtetted te azt már helyettem!
FL4K
@ómió: 1335

"A menedzsment szeretné aktiválni a vonzáskörzeten belüli beruházási megtérülést."
istván irén
@Csizmás Kond: A kérdés a következő honnan a pénz a gázszerelésből? folyamatosan röhögnöm kell ..nagyon humoros itt valaki
Csizmás Kond
@Horizont: ..lombos vagy ?...és csak azért kérdeztem mert ahhoz hogy témába légy nem elég tájékozódni, oda benne kell legyél...és igen nekem volt vállalkozásom de sajnos mivel nagyon kevés pénzügyi meg banki ismeretem volt majdnem bekrepáltam...szerencsémre na és a sok családi noszogatásra sikerült idejében túltenni az egészen...ezért tudom hogy kb miben áll az egész.
Csizmás Kond
@Horizont: Nem azt mondtam hogy tudom fent hogy mennek a dolgok, hanem azt hogy belekóstóltam és tapasztaltam milyen pályázni, vállalkozni stb...hogy ott mindenki azt használ ki amt csak kitud, függetlenül attól hogy kik a barátai...persze ha vannak az mégjobb de a reszkír akkor is az övé.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.