Több magyar újságíró, egy laptulajdonos és több ismert személy telefonját is meghekkelték az elmúlt években egy izraeli kémprogrammal, amelyet csak kormányzati szerveknek adnak el. A lehallgatások megrendelése mögött a titkosszolgálatok és így a magyar kormány sejlik fel. Az ellenzék emiatt kezdeményezi a nemzetbiztonsági bizottsági ülést, és szerintük a beismeréssel lesz egyenértékű, ha a fideszes képviselők bojkottálják az ülést.

A hvg.hu cikke szerint rendkívüli nemzetbiztonsági bizottsági ülés összehívását kezdeményezi a testület több ellenzéki tagja (Stummer János elnök, Molnár Zsolt, Ungár Péter), amiatt a megfigyelési botrány miatt, melyről a Direkt36 oknyomozó portál Telexen megjelent cikkéből értesült az olvasóközönség vasárnap.

Rendkívüli nemzetbiztonsági bizottsági ülés összehívását kezdeményezi az ellenzék a lehallgatási botrány miatt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A cikk szerint az Orbán-kormány kritikusait és magyar újságírókat is célba vettek az izraeli kémprogrammal a Pegazussal, több mint 300 magyar kerülhetett a kormány célkeresztjébe, az újságírók kutatásai szerint a titkos megfigyelések mögött közvetett bizonyítékok szerint magyar állami szervek állnak. A Direkt36 kérdéseiben megfogalmazott állításokat a magyar kormány nem tagadta, illetve érdemben nem válaszoltak a kérdésekre.

A hvg.hu idézi az ellenzéki politikusok által kiadott közleményt, amely szerint ha bebizonyosodik, hogy a magyar kormány újságírók, politikusok és más közszereplők okostelefonjainak feltörésére használta a világ egyik legfejlettebb kémszoftverét, az olyan szintlépés az elmúlt 10 évhez képest is, hogy nem maradhat következmények nélkül.

Az ellenzéki képviselők a rendkívüli nemzetbiztonsági bizottsági ülésen meg akarja hallgatni a kormány adott ügyben felelős politikusait és az illetékes szolgálatok vezetőit is, és tételes válaszokat akarnak kapni a cikkben írt felvetésekre.

Közleményük szerint ha a kormány érdemben nem lesz képes cáfolni az állításokat, akkor azokat tényként lehet kezelni. Azt is beismerésként fogják tekinteni, ha a kormánytagok, vagy a bitzottság fideszes tagjai bojkottálják az ülés megtartását (a bizottságban a Fidesz-KDNP van többségben, így távolmaradásukkal megakadályozhatják az ülés megtartását) – olvasható a hvg.hu összefoglalójában.

A hvg.hu egy másik cikkében arra is felhívta a figyelmet, hogy sem a Magyar Távirati Iroda (MTI), sem az Origo, sem pedig más kormánypárti lapok nem írtak vasárnap késő estig egy sort sem az ügyről. Az MTI Országos Sajtószolgálaton (MTI OS) végül 23:40-kor megjelent Az LMP parlamenti frakciójának közleménye címmel az ügyről egy közlemény, de azt nem vették át a szerkesztők az MTI hírfolyamába, nem szemlézték a közleményt.

A cikk szerint mindeközben a tényfeltáró munkában közreműködő brit Guardian és a német Süddeutsche Zeitung, és nyomukban több más külföldi sajtótermék – mint a francia Le Monde, vagy a német Die Zeit -  is címlapján hozta a sztorit a magyar lehallgatási botrányról, általában Orbán Viktor képével illusztrálva az ügyet.

Forrás: hvg.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Gauntlet
Nocsak ! Az aljasság újabb lépcsőfoka !!
Pipás
@Gauntlet: Tudod a szólásszabadság. Na az nincs Magyarországon. Mondj valami kellemetlent a fideSS számára és nem kapsz munkát az állami szektorban. Ha "szerencsés" vagy, akkor még le is hallgatnak, mint a kádári/rákosi rendszeben.
Néro
Minek. Vagy nagy bátran oda se mennek vagy hazudozni fognak. Majd rákenik a nyuszira pedig az egész arcuk kakaós.
tudode
Ki tudja milyen módon működik a nemzetbiztonság, akkor amikor pl.
.
... Orbán az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen
168ora.live.netrix.hu/itthon/orban-az-egyetlen-miniszterelnok-aki-nem-esett-at-nemzetbiztonsagi-ellenorzesen-3722
-------------------------
.
Ezzel szemben az államigazgatás frekventelt helyeink kötelező a mezei dolgozóknak is, különösen azoknak, akik szolgálati-, állam-, és szigorúan titkos különössen fontos munkakört töltenek be.
.
Na nem ügy, mert már az egészségügyisek is megfigyelésre kerül(het)nek:
.
---- Az egészségügyisek titkosszolgálati megfigyelését lehetővé tévő jogviszonyból látszik, miért toporog az ország
hirklikk.hu/kozelet/az-egeszsegugyisek-titkosszolgalati-megfigyeleset-lehetove-tevo-jogviszonybol-latszik-miert-toporog-az-orszag/383618
----------------------
.
Ezzel szemben még a parlamenti képviselőknek is ki kell perelniük a több tízévre titkosított cuccokat, az olajügyektől a Fudamig:
.
---- Fudan: kisatírozott dokumentumokat kapott Karácsony Gergely
24.hu/kozelet/2021/07/12/fudan-egyetem-karacsony-gergely-kozerdeku-adat/
--------------------------
.
Fekvetpdhet a kérdés, milyen módon lehet titokgazda az aki nem rendelkezik nemzetbiztonsági átvilágítással, de mindenki gyanús aki él és mozog!
.
Ez orbanisztán!
kereső
Még mindig "demokráciát" játszotok?
verőce21
"Nem telefontéma!" - nem ismerős ez a kifejezés még lipsi képviselők és más naivák előtt?

Már 20+ évvel ezelőtt is magánforgalomban voltak a mobil lehallgató készülékek! Máskülönben nem is lehetett volna eredményesen folytatni a szőkeolaj bizniszt, vagy a határcsempészetet... :)
sokanvagyunk
Borítékolom, hogy kap vagy harminc évet... - na nem börtönt, hanem titkosítást.
csak úgy....
orbánék proletárdiktatúrásdit játszanak!
kereső
Diktatúrák hallgatják le titokban ellenfeleiket. Meg Orbán Viktor kormánya. És akkor, hogy körbe érjen a gondolat, nyugodtan kimondhatjuk az ítéletet: Orbán Viktor kormánya egy diktatúra.
Lehallgatni az ellenfeleket a demokratikus államrend elleni bűncselekmény. Minden részletre kiterjedő vizsgálatot, politikai és jogi eljárást kell lefolytatni. Varga Judit és Orbán Viktor nem kerülheti el a kínos kérdéseket. Miért adott engedélyt Varga, mit tudott az egészről Orbán?
Ha a hírek igazak, akkor ez ennek a kormánynak a bukását jelentik.
Mert akkor előre megfontolt aljas szándékkal rátámadtak még saját Alaptörvényükre is. Megölték a demokratikus államrend megmaradt illúzióját is.
Vége minden mellébeszélésnek.
Ez nem illiberalis demokrácia. Ez nem sajátos magyar jogállam.
Ez politikai önkény, diktatórikus hatalomgyakorlás. És így is kell hozzájuk viszonyulni. Nem a kiegyezést keresni, együttműködő Fidesz vezetőkről álmodozni. Tégláról téglára szétrombolni a NER rendszerét!
kereső
@kereső: A fenti "közlemény" Dobrev Klárától ...

Bocsi, hogy nem tettem ki az idézőjelet, és a forrást. Most pótolom.
kereső
Az már az én kérdésem, hogy magát ellenzéki képviselőnek vallónak mi tárgyalni valója van még ezek után, és még mindig ezzel a hatalommal, és képviselőivel??
Aki Én
@verőce IQ 21: ...akkor minden rendben, megnyugtattad az országot. Szerintem te még 21-re is lapot húzol.
Hogy miért nem te vagy a belbiztonsági atyaúristen?
Te maradsz csak simán...
atttyaúúúúristen...
Lehet, ezt szoktad félreérteni.
ómió
Túltengő efftársi "mondanivaló" a semmiről, avagy ráhazódódélelőtt jönne?
ómió
@kulabombaafityiszre:Most meg már a takonygerincedet hazudnád másra? De, hisz' még a tetves bolsiságodat se sikerült!
Gauntlet
@Eladott Ország: A "poloskára, poloskára" jobb lenne
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 16:16
Kurvaanyád takonygerincü.
ómió
@kulabombaafityiszre: Szarkupac bolsi latrinabúvárként még mindig nem merültél alá? Ne bűzölögj már itt nekünk!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:38
Te kis takonygerincü fasszopó.
ómió
@kulabombaafityiszre: Takonygerincű fasszopót láttál a tükörben, bolsiék szarkupaca!? És már magadat se ismered meg? Agydonorod nincs még láthatáron? A kutyádé pedig neked már nagy előrelépés lehetne!
kulabombaafityiszre
@ómió: Kurvaanyád,picsanyaló,takonygerincü,fasszopó,idióta,fideszes patkány.
ómió
@kulabombaafityiszre: Most meg már patkányt láttál a tükörben, szarkupac efftárs!? Méghozzá takonygerüncű fasszopó idiótát, akinek még az anyja is kurva? És nem ismersz magadra? Ilyen súlyos az elmebajod?
kulabombaafityiszre
@ómió: ómió egy fasszopó fidernyák kurva.Mindez az ómió nevezetü,ómió patkányra vonatkozik akit ómiónak hívnak,hogy rohadna le ómiónak a farka.Tehát ómió így talán az agyad helyett lévő sötétség is megérti,mindez rád ómióra vinatkozik.Ómió a kommunistá pöcs szopója.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.