A vád szerint egy 60 éves férfi tavaly májusban, a kötelező járványügyi előírások ellenére nem viselt maszkot egy zuglói piacon, majd az emiatt vele szemben intézkedő közterület-felügyelőkre támadt.

Harapott és rugdosott a maszkviselést elutasító 30 éves férfi, megsérültek a közteresek a zuglói piacon

Fotó: ugyeszseg.hu

A vádirat szerint a vádlott- egy 60 éves férfi -2020. május 2-án reggel vásárolni ment egy XIV. kerületi piacra, amelynek területén a járványügyi intézkedéseknek megfelelően, a szájmaszk viselése kötelező volt – írják az ügyészség honlapján.

A vádlott ellenére nem viselt maszkot, ezért vele szemben intézkedést kezdeményezett két közterület-felügyelő – az ügy sértettjei –, akik felhívták a vádlott figyelmét a maszkviselési kötelezettségre, illetve felszólították, hogy ellenkező esetben hagyja el a piac területét.

A vádlott a közterület-felügyelők kíséretében először elindult a piac kijárata felé, időközben azonban meggondolta magát, és oda akart lépni egy árushoz, amit az egyik közterület-felügyelő azzal akadályozott meg, hogy – a maszkot továbbra sem viselő – vádlott és az árus közé lépett.

A vádlott ekkor meglökte az előtte álló közterület-felügyelőt, majd mindkét sértettet lábszáron rúgta.

Ezután a sértettek a rendőrök kiérkezéséig leültették a vádlottat, aki azonban a támadással ekkor sem hagyott fel, az egyik közterület-felügyelő arcán lévő maszkot leszakította, majd a felé nyúló, maguktól távoltartani próbáló sértettek kezét többször megharapta.

A bántalmazás során mindkét sértett a kezén harapott sérülést, továbbá az egyikük a lábán zúzódást, a másik rándulást szenvedett.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a 60 éves férfival szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A kerületi ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben büntetővégzéssel börtönbüntetést szabjon ki, amelynek végrehajtását próbaidőre függessze fel.

Forrás: ugyeszseg.hu

Címlapkép: ugyeszseg.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ezt szeretem a magyar igazságszolgáltatásban. Ezt az alaposságot, megfontoltságot. Ahogy megrágják, kiköpik, majd újra rágják az ügyet. Több mint egy év telt el, de még nincs ítélet.
namihami
""Harapott és rúgdosott...a 30 éves férfi...""
""...vádirat szerint a vádlott- egy 60 éves férfi ...""
Akkor ez most két férfi-egy testben vagy egy biológiai csoda, aki hamar öregszik?
Vagy csupán a szokásos...?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.