Olyan rafináltan síbolhatták a közpénzt a Híd a munka világába programban, hogy a nyomozóhatóságnak öt év sem volt elegendő, hogy elvégezze a szükséges vizsgálatokat a különösen nagy kárt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt indult bűnügyben.

Az ügyészségnek valamiért nem fűllik a foga ahhoz, Farkas Flóriánt gyanúsítottként kihallgassák

Fotó: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Polt Péter egy ellenzéki parlamenti képviselőnek adott válasza szerint már öt embert hallgattak ki gyanúsítottként. Az elsőt 2019. december 10-én hallgatták ki, így a büntetőeljárási törvény alapján a nyomozást idén december 10-ig be kell fejezni – írja az Index.

Polt Péter június 8-i válaszlevelében arra is felhívta a képviselő figyelmét, hogy az ügyészség folyamatosan gyakorolja a Be. 26. paragrafusának (1) és (2) bekezdésében meghatározott hatáskörét és ennek során megteszi a szükségessé váló intézkedéseket.

Ennek a legfőbb ügyész által tett megjegyzésnek azért van különös jelentősége, mert a 2018-as választást követően módosították a büntetőeljárási törvényt, mégpedig 2018. július 1-jei hatállyal oly módon, hogy az ügyészségnek mindössze törvényességi felügyeleti jogosítványt ad a törvény a büntetőeljárások felderítési szakaszára, a nyomozás feletti irányítási joga csak az első gyanúsítás megtörténte után nyílik meg az ügyészség számára.

Ez azt jelenti, hogy az ügyészség „csak” 2019. december 10. óta irányítja a nyomozást, amelynek eddigi eredményei alapján az ügyészség mind ez ideig nem tartotta indokoltnak Farkas Flórián gyanúsítotti kihallgatását,  és ennek érdekében a mentelmi jogának a felfüggesztését kérni az Országgyűléstől.

Forrás: index.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Csak kellene már egy ügyészség, ezt a polt meg dugják a helyére, a börtönbe, valahová ! Majmolja a törvényességet, visszaél a pozíciójával. Nehogy már ez legyen a példa az ifjú ügyészek számára !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
Az MTI Fotó: Szigetváry Zsolt mindent megmagyaráz! =))
justhpeter
Kérdés: Mi van, ha Flóri tesó eccer kinyitja a száját ?
Lepényleső
Mi a baj azzal,ha az ügyészség családtagbarát?
ómió
Pedig az efftársak mindent meghazudnak nekünk!
FL4K
@ómió: 0927

"Próbáljátok meg ritkítani az elosztott tudásközpontot."
ómió
@FL4K: Még mindig nem lettél jobban?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.