A külgazdasági és külügyminiszter minden lehallgatással kapcsolatos felvetést hárított. Szerinte a nemzetbiztonsági bizottságnak kéne meghallgatnia a hírszerzés főnökét. A Fidesz korábban közölte, hogy nem indokolt a vizsgálat a nemzetbiztonsági bizottságban.

A magyar hírszerzés tagadja, hogy együttműködött volna az izraeliekkel

Fotó: MTI/Komka Péter

"Erről a vélelmezett vagy állítólagos adatgyűjtésről én semmilyen tudomással nem rendelkeztem és nem rendelkezem"

- jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter egy V4-es sajtótájékoztatón.

A lehallgatási botrány kapcsán feltett újságírói kérdésre elmondta, hétfő reggel megkérdezte az ügyben az általa felügyelt egyetlen titkosszolgálat vezetőjét, az Információs Hivatal (IH) főigazgatóját, aki azt a választ adta, hogy semmifajta együttműködést nem folytattak sem az izraeli, sem más titkosszolgálatokkal, a szóban forgó technikai eszközt – vagyis a kémprogramot – pedig nem használja az IH és arra vonatkozóan semmiféle megállapodást nem kötött.

Ezt követően Szijjártó arról beszélt, hogy Magyarországon megvan annak a módja, hogyan lehet a titkosszolgálatokat ellenőrizni, ez pedig a nemzetbiztonsági bizottság ülése, ahová az IH vezetője elmegy majd, és elmondja ugyanazt a választ, amit most ő ismertetett.

Szijjártó Péter egyúttal jelezte, megkérte az IH főigazgatóját, hogy tekintse át, milyen titkosszolgálati érdekek állhatnak ezen információk mögött és ha valóban megtörtént a megfigyelés, akkor derítse ki, kinek az utasítására történt.

A Fidesz ugyanezen a napon jelentette be, hogy nem indokolt az ügyben a nemzetbiztonsági bizottság összehívása.

A kör bezárult.

Forrás: nepszava.hu

Címlapkép: MTI/Komka Péter

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Mindent elhisz nagypapának néz minket ez a bugris barom...
namihami
Az eddigi hitelességük alapján ez is a gránitszilárdságúak közé tartozik.
justhpeter
Szerintem a szoftvert Soros Gyuri bácsi pénzén Gyurcsány vette és a kizárt régi mszp vezetők ellen használta a DK és Dobrev Klára. Ez sem nagyobb hülyeség mint amit a külügyminiszternek álcázott segédökör mond.
Mert ha belegondolunk, teljesen indokolt volt például Chikán Attila lehajjgatása, hiszen az ő fejében kb 4 milliószor több értelem van, mint a teljes fideSS-kdnp tagság fejében.
kereső
Toporzék! Na ki a hunyó?? És, hogy Te nem tudsz semmiről, amikor ki sem látszol az illető alfeléből- ezt mond a sanghaji táncos nénikédnek.
"Az NSO egyik volt munkatársa megerősítette, hogy Magyarország a cég ügyfelei között van. Magyarország a jelek szerint az akkori izraeli miniszterelnök, Benjamin Netanjahu 2017-es országlátogatása után szerezte meg a Pegasust. "
kereső
Ez is tetszik- :"Szijjártó Péter egyúttal jelezte, megkérte az IH főigazgatóját, hogy tekintse át, milyen titkosszolgálati érdekek állhatnak ezen információk mögött ..."
ómió
Bizony! Olyat, még 2010. előtt, csak efftársilag volt szabad! Az oroszokkal!
kereső
Miért nem tudom elhinni egy szavát sem? mondjuk nem csak toporzéknak, hanem a kormány és az állampárt egyik nyilatkozójának sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.