Naponta ötször adott engedélyt az igazságügyi miniszter az év első 3,5 hónapjában nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtésre a titkosszolgálatoknak. Április közepéig ez 500 eset, miközben tavaly 1285 volt egész évben – írja a 168.hu.

168.hu: Varga Judit naponta 5 ember megfigyelését engedélyezte – pár hónap alatt 499 esetben kaptak engedélyt a titkosszolgálatok
Kép:Pixabay

Csaknem 500 nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtést engedélyezett Varga Judit igazságügyi miniszter idén bő negyed év alatt:

április 14-ig 499 esetben kaptak engedélyt a titkosszolgálatok, hogy valakit az illető tudta nélkül megfigyeljenek, lehallgassanak, a lakását titokban átkutassák, leveleit elolvassák. Ez azt jelzi, hogy idén jóval aktívabbak voltak a titkosszolgálatok, mint tavaly, összességében pedig az a tendencia, hogy évről-évre nő az ilyen miniszteri engedéllyel végzett titkos műveletek száma

– derül ki a lap közérdekű adatigénylésére a tárca által megküldött számokból.

Magyarországon a Terrorelhárítási Központ (TEK) és a katonai, illetve polgári titkosszolgálatok – a Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) kivételével – jogosultak az olyan, nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtésre, amelyhez igazságügyi miniszteri jóváhagyás kell. (A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, mint titkosszolgálat az információgyűjtés technikai végrehajtójaként szerepel.)

Ilyen, nemzetbiztonsági célú titkos információgyűjtésből az Igazságügyi Minisztérium közlése szerint 2021-ben április közepéig 499-et engedélyeztek, ami naponta csaknem 5 titkos művelet jóváhagyását jelenti.

Tavaly 1285 engedélyt hagyott jóvá Varga Judit, ami átlagosan kevesebb, mint napi hármat jelent. Ha hosszabb távon vizsgáljuk az adatokat, akkor kiderül, hogy a koronavírus-járvánnyal sújtott 2020-as évet leszámítva a titkosszolgálatok évről-évre egyre több ilyen titkos műveletet végeznek kormányzati jóváhagyással.

De mit is takar az évente ezerszám végzett nemzetbiztonsági célú titkos művelet a gyakorlatban? A miniszteri engedély birtokában a titkosszolgálatok ezekre jogosultak az érintett(ek) tudta nélkül:

lakás, jármű valamint használati tárgyak átkutatása és ennek rögzítése,

lakás és jármű lehallgatása, rejtett kamerás megfigyelése,

levelek, csomagok felbontása és ennek rögzítése,

a telefon lehallgatása és online adatforgalom/kommunikáció megfigyelése,

az „információs rendszerben” kezelt adatok megismerése és rögzítése.

Ezen kívül a titkosszolgálatok végezhetnek olyan titkos információgyűjtést is, amelyhez sem bírói, sem pedig miniszteri jóváhagyás nem szükséges, hanem elegendő az adott szakszolgálat főigazgatójának engedélye.

Forrás: 168.hu
Címlapkép: Pixabay

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
Lám, lám, csak kibújik a szög a zsákból.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A maffia belső ügyosztály vezetője.
Aki nem tetszik a Capo di tutti Capi - avagy a "Főnökök főnöke"-nek, arra lecsap a maffia ökle.
Aljas mocskok!
percsi
Lám, lám, csak kibújik a szög a zsákból.
namihami
Biztos csak névrokona. És ellenzéki.
Visszaél a névvel és csak az Orbán kormány rosszhírének keltése a célja.
FL4K
Egy hazudós primitív paraszt kurva Magyarország igazságügyi minisztere.
SZÉGYEN ÉS GYALÁZAT !!!
human
Nem tudom hogy oldják meg az a problematikát, hogy ha nem ők hallgatták le az érintetteket, akkor a nemzetbiztonsági szolgálatnak kötelessége lenne kinyomozni, hogy kik voltak a lehallgatók és mi volt a céljuk. Ugyanis egy idegen kémtevékenység igen csak nagy nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Ha nem kezdenek el nyomozni, akkor egyértelmű, hogy a kormány volt a megrendelő.
human
Egyébként gyanítom nem arra kíváncsiak, hogy egy oknyomozó újságíró csalja-e a párját. Szerintem a forrásaikra kíváncsiak. A hatalom retteg attól, hogy bentről valakik terhelő információkat adnak ki.
Hadházy Ákos, Márki-Zay Péter, Juhász Péter többször felszólították azokat akik a kormány bűnös gépezetébe belátnak és bizonyítéknak minősíthető adatokkal dolgoznak, hogy másolják le őket és juttassák el hozzájuk vagy őrizzék meg a kormányváltás utáni időre mikor valódi ügyészsége és alkotmánybírósága lesz az országnak.
FL4K
agyon baszlak, te undorító féreg!

Polgárháborút akarsz? Megkapod, mit üveggolyót. Darabokra szedlek - nem erőből, hanem mert egy geci vagyok.
Simán darabokra szedlek - mert egy geci vagyok.

Ha eljön a polgárháború ideje, egy emberként végig szántok köztetek, mint egy állat, azt sem fogod tudni, hogy eszik vagy isszák, amit az arcodba kapsz!
FL4K
Nácik, fasiszták, kommunisták...
Bántani foglak titeket.
FL4K
Elközelített a bántás kora...

Úgy meg verlek, hogy azt sem fogod tudni hogy fiú vagy, vagy lány.
Toller Béla
Erre van pofája azt mondani pintérnek hogy minden törvényes volt ! A némber meg előre gyártja az engedélyeket, nem ér rá egész nap ezzel foglalkozni ! Ennyi technikailag magas színvonalú, élénk kommunikációval rendelkező gonosztevő, elvetemült ellenség nincs másutt, csak a nagyságrendekkel hatalmasabb országokban !
ómió
Nem kéne esetleg többet ráhazudnotok, efftársak!?
namihami
@ómió: Udvariasan kérdezném, hogy eddig mi volt ebben a hazugság? Hiszen erről éppen az általa (is) működtetett kabinet adta a hivatalos adatokat. Ha volt benne hazugság, azt éppen az Orbán kormány embereitől kell eredeztetni.
Ha itt felmerülne hazugság ellenzéki (""efftársi"") oldalról, akkor az még csak eztán jöhetne. De minek? Ebben az esetben (is) bőven és éppen elég az orbáni malőr bevallása. Szinte hallani, ahogy bugyborélva merülnek a fiúk a sz@rba.
ómió
@namihami: Az, hogy most ezt az egészet egybemosnátok a nemlétező "kémszoftver üggyel"! Az, hogy nemlétező "orbáni malőrt" hazudtok ezzel összemosva! Az NBH a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága felügyelete mellett továbbra is ugyanúgy végzi a munkáját, ahogy eddig. Pintér már 2 napja bejelentette: 2010. óta egyének megfigyelése nincs! De azért ti csak hazudozzatok tovább, úgy az efftársi!
namihami
@ómió: Tehát, már nemcsak a hazai ellenzék hülye, de a teljes világ? Mindenki csak ezt a szegény Viktort bántja? Személyek, beosztások, idegen államok emberei, sőt--volt fidesz potentátok az igazoltan lehallgatott személyek az érintettek, de ti még mindig azt mondjátok, hogy :: ""Soros, Soros, Soros:""
Ez a kormány már annyi ""Nem igaz--Soros, Brüsszel, Gyurcsány!""-ba bukott bele, hogy a szavahihetősége, köztük éppen az Olajsanyinak, roppantul tendál a zéró felé.
""Aki egyszer hazudik...""
ómió
@namihami: Számodra a neobolsik, a proli internacionalizmus "gyermekei" már a "teljes világ"? De leszükítetted! Ráhazudni persze bárkire rá lehet bármit és a bolsi alfajod ebben mindig is "nagymester" volt! Ez neked ekkora meglepi? Gyuri gazditok meg, ugye, nem is létezik, bár van egy "ujságíró szervezete" is, amelyik hipermodern és szupertitkos, nyomot nem hagyó kémszoftverek secperc felgöngyölítésére "szakosodott" , megszégyenítve a világ összes kémszervezetét. Aztán itt vannak a zombiképzés gyümölcsét képező "tömegek" - köztük te is -, akik mindezt cumizzák is! Hát, akkor, húzzatok bele...!
namihami
@ómió: Hát ez se jött be. Kerestem volna egy olyan jobboldalit, aki ÉRVEL és nem libsi/bolsizik. Ahogy, szerencsére zombik is csak itt.
Ennyi volt... pedig a többiek szóltak.
namihami
@ómió: Ja, és még úgy mellékesen. Menjél fel az oldal tetejére és olvasd el, hogy mi van oda leírva. Ezeket biztos még a Kádár rendszer berendezéseivel figyelték meg. És a Pobjedával követék, illetve a marokrádióval tartották a kapcsolatot, ha a szükség úgy hozta. Pedig ez a házi igazságügyészetek. Persze, lehet, hogy a III/II-es vér néha még ki-kiserken...
human
@ómió: Gondolom, ha hazugság, akkor Varga Judit perelni fog. Ha pedig igaz nem perel, hanem elsunnyogja a dolgot.
gina
Ócska ribanc, téged kellene megfigyelni miközben nyalod Viktor zsiros fenekét te sarki
ómió
@namihami: A "hazugságérveitekkel", bizony, tele van a kiber-tér! Azt kérdezed, mi van odahazudva? Hát, olvasd el! Varga Judit a nemzetbiztonsági bizottságnak szokott elszámolni - ott vannak "haladó" moslékkoalíciótok delegáltjai is - ti meg a bolsi hazugságkódexnek!
ómió
@human: Lásd a namihami efftársadnak írottakat!
human
@ómió: Elolvastam, de nullát ér a kommented.
1. Arra nem volt benne válasz, hogy Varga Judit miért nem perel?
2. Ha esetleg figyeled a híreket a nemzetbiztonsági bizottsági ülésre a gyáva, hazaáruló fideszesek nem mentek el

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.