2010. május 29. óta a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok illegális megfigyelést nem folytattak és nem folytatnak – jelentette ki a belügyminiszter Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek írt, hétfőn az MTI-hez is eljuttatott válaszában.

Megszólalt Pintér Sándor a lehallgatási botránnyal kapcsolatban
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Pintér Sándor hozzátette: ezt a lefolytatott ellenőrzések eredményei is alátámasztják.

A belügyminiszter azt írta: a független képviselő konkrét kérdéseit kész megválaszolni az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának zárt ülésén.

Szél Bernadett "Ki vásárolta meg az izraeli kémszoftvert, és mely belügyi, vagy nemzetbiztonsági szervek vettek részt az illegális megfigyelésekben?" címmel nyújtotta be írásbeli kérdését a belügyminiszternek.

Erre válaszul Pintér Sándor kiemelte: "Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el". Magyarországon a leplezett eszközök alkalmazására feljogosított állami szerveket kormányzati és kormányzattól független intézmények rendszeresen ellenőrzik – szögezte le a belügyminiszter.

Forrás: MTI

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bástya Béla Elvtárs
@Eladott Ország: Tudod az az "OLAJ HERCEG" akkor már nyugdíjban volt! S ráadásul ti voltatok hatalmon: 1998. február 11-én!!! Akkor...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Mirabilis: ...na ugyanannyiszor...aki pletykál annak jár a szája, aki nem cáfol az hallgat, és aki hallgat annak nem jár a szája...tehát Gulyás nem pletykál...elégedett vagy ?...ha nem csak kérdezz bátran...
Emmersson71
Pedig mondhatta volna, hogy "boldog karácsonyt!".
Mirabilis
@Csizmás Kond: tegnap 21:21
Na 4-dszer:Gulyás Gergely nem cáfolta, hogy a kormány megvette a kémprogramot gulyás pletykál? Gulyás Gergely nem cáfolt
index.hu/belfold/2021/07/20/gulyas-gergely-kamprogram/
Mi kell még?
Pegasus-ügy: A kormány egy hét alatt eljutott az óvatos beismerésig, miközben semmire sem válaszolnak érdemben
telex.hu/belfold/2021/07/24/pegasus-kemszoftver-lehallgatas-kommunikacio
Ha ebből, illetve az elmúlt napok nyilatkozataiból indulunk ki, akkor kijelenthetjük, hogy a kezdeti tagadást követő lebegtetés után a kormány lényegében óvatosan beismerte, hogy állami szolgálatok lehallgathatták az Orbán-rendszerrel kritikus személyeket, így újságírókat, politikusokat, üzletembereket, nagypályás ügyvédet és civil szereplőt is.
Csizmás Kond
@Mirabilis: Van egy idős de jó gramofon javító ismerősöm...ha akarod megadom a számát...
Mirabilis
@Csizmás Kond: ma 09:07 Magadhoz hívd ki
Virág Árpád
@Eladott Ország: "URL signature expired"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.