Szerinte az AstraZeneca és a Szputnyik esetében feltétlen másnak kell lennie a harmadik oltásnak, de a Pfizernél vagy Modernánál lehet ugyanabból a vakcinából a harmadik oltás.

Mint ismert, pénteken beszélt arról szokásos pénteki rádióbeszédében Orbán Viktor kormányfő, hogy engedélyezik Magyarországon a koronavírus elleni vakcinákból a harmadik oltást. Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter szombaton úgy vélekedett, hogy a szakirodalom a vegyes oltást ajánlja, majd arról beszélt, hogy két Pfizer után harmadiknak akár egy kínai oltást is be lehet adatni.

Karikó Katalin is megszólalt a vakcinák keverhetőségéről

A Széchenyi-díjjal idén kitüntetett Karikó Katalin Semmelweis Ignác-díjas kutatóbiológus, biokémikus, az mRNS alapú vakcinák technológiájának szabadalmaztatója, a mainzi BioNTech alelnöke, a Pennsylvaniai Egyetem egyetemi docense Budapesten 2021. május 27-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Cseke Csilla

Hétfőn a Népszavának a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Vereckei Péter viszont már arról beszélt, hogy mivel klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, jelenleg ezért nem támogatják az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált használatát – összegezte a hvg.hu az elmúlt napok vakcinával kapcsolatos híreit.

Karikó Katalin az RTL Klub Híradójának írt a felmerült kérdésekkel kapcsolatban. 

Szerinte az AstraZeneca és a Szputnyik vakcinák esetében a harmadik oltásnak feltétlen másnak kell lennie, de az mRNS-t tartalmazó Pfizernél és Modernánál lehet ugyanabból a típusú vakcinából adni a harmadik oltást.

Az RTL-nek Rusvai Miklós állatorvos arról beszélt, hogy a vektorvakcináknál (mint az AstraZeneca és a Szputnyik) kifejezetten előnyös lehet, ha más típusú oltóanyagból jön a harmadik oltás. A kínai Sinopharm vakcinával oltottaknak is ugyanezt javasolta Rusvai, hogy más típusból kérjék a harmadik oltást.

Forrás: hvg.hu, rtl.hu/rtlklub/hirek

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Végre,egy szakember nyilatkozik a vakcinákról,és nem orbán,vagy valamelyik önjelölt virológus a kormányból, Ezekszerint kásler, (akiről nem tudni,hogy mit keres még a közéletben) is csak hülyeséget tud nyilatkozni,hát inkább hallgatna.Azt mondja kásler,hogy két pfizer után ő a kínait javasolja. Nagyon el akarják oltogatni a kínai esővizet,nehogy rájuk rohadjon,mint a lélegeztető kütyük,amiknek a tárolása is havi 90 millióba fáj az adófizetőknek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Pali, te ismét félrebeszélsz. A virusokról minden szakon ugyanazt tanítják, csak a kezelési módok másfélék a különböző egyedeknél. ..oéya ez mint a szorzótábla...ugyanaz az elemiben is mint az egyetemen.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: na ja...csak éppen a vírus teljesem másképp hat az emberre,mint az állatra...épp úgy mint a gyilkos galóca...tehát akkor ki is beszél félre?...és még valami...Angliában majdnem mindenki be van oltva..de a fertőzések növekednek...fel kéne fognotok, az immunrendszer számít, nem a varázslöttyök...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Az nem számír Pali hogy hogy hat, ugyanazt tanítják a hatásáról mindenhol...tehát ugyanúgy tudhatja. Én nem jártam egyetemre csak egy tchnikusi diplomám van de ugyanazt az anyagismeretet tanították , ugyanazt a rajzot, ugyanazt a géptant tanították mint amint az egyetemen mérnöknek...mert azok mindenhol ugyanazok és ugyanúgy kell tudni.
Gazella
Menjen vissza ISA-ba azt keverje ott a szart.
Pálinkás Pál
@Csizmás Kond: akkor ha ugyanaz..remélem ezek után lódoktorhoz mész ,ha valami bajod van...
Csizmás Kond
@Pálinkás Pál: Dehogy Pali, ezután is rendesen a háziorvosomhoz fogok járni de ha egy állatorvos bármilyen véleményt ad egy orvosságról azt elhiszem mert ő azt tanulta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.