A diákot 2018-ban egy kormányellenes tüntetés után őrizetbe vették a rendőrök, de később elengedték, ám azt észlelte, hogy néha követték őt más tüntetésekre.

"Nem lenne jó, ha ezt is úgy megúsznák, mint mindent" – A volt CEU-s diákot nem lepte meg, hogy megfigyelik, mert az Orbán-rendszer szerinte nem sokat törődik a jogszerűséggel

Fotó: Pixabay cco

Mint ismert, egy nemzetközi, több újság újságíróiból összeállt csoport a napokban hozta nyilvánosságra, hogy az izraeli NSO techcég egyik programját (Pegazus) több országban is használták ellenzékiek, jogvédők és zsurnaliszták megfigyelésére, holott a cég a szoftvert bűnüldüzési és terrorelhárítási célokra adja el különböző kormányoknak (az eladásba az izraeli kormánynak is van beleszólása). 

Itthon vasárnap derült ki, hogy több mint 300 telefont lehallgathattak egyelőre ismeretlen személyek, a meghekkelt telefonok tulajdonosai között újságírók, ellenzéki szereplők, médiatulajdonos is ügyvédek is feltűntek. Az eset miatt az ellenzék a Nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli összehívását kezdeméynezte, a testületben többséget adó kormánypártiak szerint azonban erre nem volt szükség, így az ülést nem tartották meg. Az igazságügyi miniszter, a belügyminiszter is megszólalt a sajtónak, ám érdemi válaszokat nem adtak a kérdésekre, Orbán Viktor pedig meg sem állt, mikor kérdezni akarták. Az ellenzék egy része jelenleg tüntetésre készül, az amerikai Amazon Web Services pedig lekapcsolta az izraeli cég fiókjait, az NSO egy volt alkalmazottja pedig arról beszélt a Washington Postnak, hogy a magyar kormány vehette meg a szoftvert.

A 444-nek megszólalt az egyik beazonosított megfigyelt, Adrien Beauduin volt CEU-s diák is, akit egy 2018-as kormányellenes tüntetés után vett őrizetbe a magyar rendőrség.

Beauduin a lapnak elmondta, 2017-18-ban gender studies mesterképzésen volt hallgató a CEU-n, majd 2018 októberétől kezdett tüntetésekre járni, miután a CEU magyarországi helyzete elbizonytalanodott. A 2018. december 12-ei tüntetésen többekkel együtt őrizetbe vették, két évvel később pedig ejtették vele szemben a vádak többségét, de egy eljárás még folyamatban van vele szemben, a transzparensek készítéséhez használt papírvágó ollót a rendőrség veszélyes tárgynak minősítette.

Mint mondta, nem lepte meg, hogy megfigyelik.

Nem voltam meglepve, mivel az Orbán-rendszer nem sokat törődik a jogszerűséggel. Ráadásul miután a letartóztatásból elengedtek, később civil ruhás rendőrök követtek egy másik tüntetésre. A szakértői vizsgálat szerint biztosan megpróbáltak hozzáférni a mobilos adataimhoz. Képesek voltak rá, ha nem tették, annak csak az lehetett az oka, hogy rájöttek, egyáltalán nem vagyok érdekes a számukra. Nem is szeretném összehasonlítani a saját helyzetemet a lehallgatott újságírókéval és másokkal, akiknek tényleg fontos szerepük van Magyarországon

- magyarázta a 444-nek Beauduin.

A férfi még hozzátette, hogy gondolkozik azon, tegyen-e jogi lépéseket, és bízik abban, hogy a magyar érintettek harcolni fognak az igazságért.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: Pixabay cco

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Ebbe a világra szóló botrányba sem fognak belebukni. Már most kezdik a szart másokra kenni,a híveik meg mindent beszopnak. 60 IQ val rendelkező,agymosott nèpsèg..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Magyarországon semmi sem független a politikától Orbán óta. Miért pont a titkosszolgálat lenne az. Már ha csak azt vesszük, hogy a titkosszolgálat is csak úgy figyelhet és hallgathat le valakit, ha a hegedűművész és dekázó banya aláírja az engedélyt. Izrael annyit elárult, hogy csak kormányoknak és kormányszerveknek adtak el ilyen kémprogramot. Az nem úgy működik, hogy Gipsz Jakab odamegy és vásárol egyet. És egyáltalán nem érdekes módon csak ellenzékiek vannak a megfigyeltek listáján. Egyes telefonokon meg is találták a Pegazus nyomait, tehát le sem lehet tagadni. Minden normális országban ebbe belebukik a kormány, de országunk már 12. éve nem tartozik a normális, demokratikus országok közé. Az ország azóta Orbán birodalom. Most igenis nagyon erősen fel kell lépnie az ellenzéknek, mert könnyen lehet, hogy a választások előtt bevetik ezt a programot és utána jön a pogrom.
csak úgy....
lassan kisül az orbáni bukta,nyugaton már nem kívánatos és ezért a keleti "efftársainak" egyre fölöslegesebbé válik! @Aki Én: valóban, orbán már csak a töled említettek között tud pontot szerezni, nagyon halvány pontot,-talán az a pont lesz a karrier vége!
Emmersson71
Al Capone is adócsalással bukott meg...
tudode
Mi várható el attól SS győzelmekkel megragadta a HATALMÁT az, aki 1991-ben az Antall-kormány megbuktatására szövetkezett az SZDSZ-el?
.
----- A Fidesz átmenetele – 1991
nol.hu/belfold/20110212-a_fidesz_atmenetele-977361
.
1991 FEBRUÁRJÁBAN vita tört ki az SZDSZ és a Fidesz között arról, hogy helyes-e a kormány megbuktatására törekedni. Abban a két párt egyetértett, hogy rossz irányba mennek a dolgok, de abban nem, hogy melyik a kisebbik rossz; az, ha az első szabadon választott kormány nem egészen egy év alatt megbukik, vagy az, ha tovább kormányoz. Az SZDSZ az első, a Fidesz a második álláspontot képviselte. A kormánybuktatás alternatívájaként a Fidesz hatpárti tárgyalásokat kezdeményezett, melyek eredményeként a kormányzó és az ellenzéki pártoknak a Franco-diktatúra felszámolása során megkötött 1977-es Moncloapaktum mintájára meg kellett volna állapodniuk. A megszorításokat lehetővé tevő, antipopulista paktumról lett volna szó. Orbán Viktor a javaslat legfontosabb okát abban jelölte meg, hogy „Magyarországon megjelenhet ez a nemzeti jelszavakat hangoztató populizmus”, s „a romló életszínvonal által sújtott rétegek növekvő száma” miatt megnövekedhet „a szélsőségekre támaszkodó politikai erők bázisa”, s ha a különböző szélsőséges, populista törekvések összeadódnak, az „eltérítheti az országot a normális nyugat-európaipiacgazdaságú demokrácia felé vezető útról.”
----------------------
.
Aztán addig sertpeltélt, míg a fúj kisgazdákkal koalícióra lépet, és ez lett vesztük. Majd, a mai napig kukukkolták az öszödi beszédet, felhergelte, egy belső beszédből a "hazudtunk reggel, meg este" szöveget, és még ma is a ZORBÁN-GATE-val játszik a cinKOSAIVAL bujücsKÁT.
.
Megspórolhatta volna az ország ezt a balhés pasit, ha nem veszi be az ÖTlegelését, amiből csak a hatalom, és a lóvé a főszerepLŐ, mert
.
elmentek a kommunisták, és jöttek helyettük a sunyi félművelt, hataloméhes kaparjkúrta parasztok!
.
Hánytál már ma!
ómió
Aha! Őt "nagyon meg kellett"! Biztos a hülyeségre kerestek élő példát!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.