A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, Parragh László a Portfolio-nak elmondta, hogy nemcsak a lehetőséget teremtenék meg a munkaadók számára, de bizonyos munkakörökben kötelezővé is tennék a védőoltást az alkalmazottaknak.

Kötelezővé tehetik a munkahelyek a koronavírus elleni oltást – itt vannak az új javaslat részletei

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Parragh László szerint ma is elterjedt gyakorlat, hogy a vállalatok elvárják a dolgozóiktól az oltást, a jogszabályi módosítás viszont megkönnyítené ezt a lehetőséget. Az elnök szerint a vállalatvezetők részéről erős igény van erre a szabályozásra, csak így lehet ugyanis elkerülni, hogy a gazdaságot le kelljen újra zárni.

A kamara olyan jogszabály-módosítást javasol, amellyel bizonyos munkakörökben lehetővé tennék a cégek számára, hogy kötelezővé tegyék az oltást. 

A módosítás jogilag minden akadályt elháríthatna az elől, hogy a vállalatok bizonyos munkakörök betöltéséhez elvárják a koronavírus elleni védőoltás meglétét. A javaslat tartalmazná, hogy amennyiben a munkavállaló nem él az oltás lehetőségével, akkor adott esetben áthelyezhető lenne egy olyan pozícióba, ahol nem veszélyezteti a kollégákat és az ügyfeleket. Az MKIK elnöke szerint ez a szabályozás nemcsak egészségügyi szempontból indokolt, hanem a gazdasági logika is ezt diktálja: a vállalatvezetők tartanak ugyanis attól, hogy a járvány terjedése és helyi fertőzések miatt leáll a tevékenységük, ezt pedig nem engedhetik meg maguknak újra.

A Portfolio teljes cikkét itt lehet elolvasni!

Forrás: Portfolio.hu

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
ezt a parraghot is fel kéne kötni...remélem valaki kitöri a nyakát...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Rockxy
lassan szorítják a hurkot, hogy a birka akkor vegye észre, mikor már elfogyott a levegő
Emmersson71
@Rockxy: Na, ez pont egy nagyon szar hasonlat :(
A levegő bizony durván fogy a covidosnál!
creativehun
Először szite kegy volt ha valaki oltakozhatott ..aztán már ajánlották..aztán kényszerítették tiltásokkal..most meg kötlezővé akarnák tenni. Mindeközben semmilyen konkrrét bizonyíték nincs arra,hogy az un. védettség..az valóban konkrét védettséget jelent. A legújabb angol adatok arról árulkodnak,hogy pont a kétszer oltottak kerültek többségükben kórházba ezzel az új delta variánssal.
Eladott Ország
Átkozottul szerencsés ország az, ahol olyan végtelenül okos emberek élnek, mint Parragh László bukott csempekirályból lett iparkamarai elnök. Mi akár már hátra is dőlhetünk - azért mindenki nézze meg, van-e támlája a székének -, van aki gondolkodik helyettünk. Parragh számolatlanul szórja tudása kincseit elénk, méltatlan disznók elé, de igen kártékony nagypofa, vagy csak őt tolták ki a napra, ki tudja.Úgy látszik, a P-vel kezdődő nevek tulajdonosaival n(s)incs szerencsénk... Polt (ő duplán P), Palkovics, Parragh... szívesen látnám, ha elmennének a kis p-be...sikerült, Parragh: elértük a célt, megvédtük, megőriztük, helyreállítottuk, erősítettük, racionalizáltuk, minden pozitív és kurvajó.
cdn.shortpixel.ai/client/to_webp,q_lossy,ret_img,w_1200/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/parraghorban.jpg
namihami
Ennek a Parraghnak és kormányzatának kevés értelmes ötletébe futhat bele az ember, de ez most (biztos véletlen), de logikusnak tűnik. Sajnos, még a két oltás mellett is megfertőződhet az ember és adhatja tovább. De legalább a tünetei és lefolyása enyhébb lehet a vírusnak. Ha abból kapott, ami véd is.
Csecsemő és kisgyerekkorban is sok olyan oltás kapunk, aminek híján se bölcsi, ovi vagy iskola nem látogatható. Egyébként, nagyon helyesen. Te se, mi se tudhatjuk, hogy ki és milyen egészségi állapotú áll melletted. Legalább ez legyen egy kihúzott tényező.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.