A megfigyelések időszakában ő volt az igazságügyi miniszter.

Vasárnap este robbant a Pegasus-botrány: a Direkt 36 írta meg, hogy 2018-ban és 2019-ben több hazai újságíró, üzletember, ügyvéd és civil telefonját feltörték és megfigyelték Magyarországon egy izraeli cég, az NSO Pegasus nevű kémprogramjával.

Trócsányi László egykori igazságügyi miniszter: "Nem ismerem a Pegasust"

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A megfigyeltek között volt Varga Zoltán, a 24.hu-t is kiadó Centrál Médiacsoport tulajdonosa, illetve Panyi Szabolcs és Szabó András, a Direkt36 két újságírója is. 

A 24.hu hívta fel arra a figyelmet, hogy a Varga Zoltánnál megfigyelt összejövetel 2018 júniusában volt, a Direkt36 újságíróit pedig 2019 tavasza után kezdték megfigyelni, a művelet hónapokon át tartott. Simicska Lajos fiát és ügyvédjét még a 2018-as parlamenti választás előtt figyelhették, míg Gémesi Györgyöt 2018 végén vehették célba. Ennek azért van jelentősége, mert Varga Judit csak 2019 júliusában lett igazságügyi miniszter, és akkorra ezek a megfigyelések vagy befejeződtek, vagy a vége felé tartottak.

Az igazságügyi miniszter 2014 és 2019 júliusa között Trócsányi László volt. Az alkotmányjogász jelenleg fideszes EP-képviselő, ő vezette 2019-ben a Fidesz-KDNP EP-választási listáját is. A 24.hu megkérdezte a képviselőt, hogy tudott-e a kémprogramról. 

A politikustól az alábbi választ kapta a lap:

Korábbi igazságügyi miniszteri munkám során a hatályos jogszabályokat mindenkor betartottam. Pegasus nevű kémprogramról nem volt és jelenleg sincs tudomásom.

Azaz bár a programról nem hallott, a megfigyelések megtörténtét sem cáfolta kategorikusan a volt miniszter, pusztán annyit közölt, hogy mindig betartotta a törvényeket.

Forrás: 24.hu

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
134.bátor
Ez kevès lesz az Európai Bîróság előtt. Mert itt tuti nem lesz következménye
FL4K
Trócsányi László egykori igazságügyi miniszter: "Nem ismerem a Pegasust"
Orbán Viktor egykori miniszterelnök a csillag börtönből: "Soha nem hazudtam."
Nessy
Ahogy őseink mondták egykor: "Szarnak, bajnak, nincs gazdája!"
justhpeter
Vicces fiú ez a Trócsányi. Ezek szerint az Orbán kormányokban félkegyelműek is kaphattak miniszteri tárcát. Mart hogy a hazudozás már alapkövetelmény volt a NER-ben.
namihami
@justhpeter: Nem. Kizárólag csak azok kaphattak . És ez így volt és így is lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.