Az M0-ás déli hídjának és a csepeli HÉV-nek a rekonstrukciója mellett a Nyugati pályaudvar kormányzati felújításának csúszása is tovább nehezíti a fővárosi közlekedést – írta Budapest főpolgármestere kedden a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely: a kormányzati felújítások csúszása is nehezíti a budapesti közlekedést

Fotó: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: "most, hogy kiderült, hogy két elfuserált kormányzati beruházás, az M0-ás déli Duna-híd és a H7-es csepeli HÉV soha véget nem érő felújításához hasonlóan a Nyugati pályaudvar felújítása is tovább csúszik, ezzel tovább nehezítve a Budapesten közlekedők életét, jó lenne egy kis szerénység a Fidesz politikusaitól".

Az M0-ás déli Duna-hídjának javítása 2020-ra egyszer már elkészült, azóta mégis többször újra le kellett zárni, korlátozások vannak érvényben most is, ami hatalmas terhet jelent a városnak. A csepeli HÉV átadása is már több mint fél éve csúszik az atlétikai stadion építése miatt – írta a főpolgármester. Hozzátette: a HÉV átadását tavaly karácsonyig ígérték, mégis azóta is kényszerű átszállásra és pótlóbuszozásra kényszerülnek a csepeliek, "nem csoda, hogy sokan inkább az autót választják helyette".

Karácsony Gergely kiemelte: miközben a Fidesz azért támadja őket, amiért a kormánypárt által csaknem egy évtizeden át halogatott beruházásokat megcsinálják, "ők nem képesek akár csak egy beruházást is időben, a tervek szerint befejezni és átadni".

Forrás: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.