Nagykanizsára, Szombathelyre, vagy akár a kaposvári kórházba is szállíthatják a betegeket a mentők, miután a zalaegerszegi kórházban nemrég hét traumatológus mondott fel.

Csak az egyszerűbb baleseti ellátást igénylőket tudják ellátni a zalaegereszegi Szent Rafael Kórházban, minden más esetet messzebbre kell szállítaniuk - derült ki az Országos Mentőszolgálat Telexnek küldött válaszából. A kórházban ugyanis nemrég hét traumatológus mondott fel, mert nem fogadták el a nekik felkínált ügyeleti díjat.

Akár egy órán keresztül is tarthat a kritikus betegek útja a kórházba, miután Zalaegerszegen hét traumatológus is felmondott

Fotó: Illusztráció/Facebook/Országos Mentőszolgálat

A mentőszolgálat válasza szerint a súlyos sérülteket, kritikus állapotú betegeket vagy az 50-60 kilométerre lévő nagykanizsa, illetve szombathelyi kórházba, vagy pedig a 130 kilométerre lévő kaposvári kórházba szállítják. Utóbbi esetben akár egy órán át is tarthat az út (az előbbi két esetnél 30-35 perc a menetidő). A mentőszolgálat hozzátette ehhez, hogy a szállítás előtt stabilizálják a beteg állapotát és szállítás közben biztosítják az ellátását.

A mentőszolgálat szerint folyamatos és zavartalan Zalaegerszegen és környékén a mentőellátás, de ha szükséges, több mentőegységet tudnak még szolgálatba állítani.

Forrás: telex.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
De SOS-ben akár helikopter is viheti!
justhpeter
@ómió: Bővítették a helikopterparkot ?
vacsi
@justhpeter: Dehogy! Menjen a saját helikopterével...
sokanvagyunk
@vacsi: (10:09) "És nekem ez számít a legtöbbet" - meg gondolom az is, hogy a nyugdíjatok összege bebetonozottan értékálló legyen. :) (Egyébként tiszteletem neked beosztó és az általad megelégedett jövedelmed miatt.)
vacsi
@sokanvagyunk: A tisztelet nem engem illet, hanem a nagymamámat, aki megtanított a takarékosságra.
ómió
@justhpeter: Hogy bővítették-e, nem tudom, de a mentőhelikopterek napjában repkednek itt kórházhoz menet-jövet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.