Nagykanizsára, Szombathelyre, vagy akár a kaposvári kórházba is szállíthatják a betegeket a mentők, miután a zalaegerszegi kórházban nemrég hét traumatológus mondott fel.

Csak az egyszerűbb baleseti ellátást igénylőket tudják ellátni a zalaegereszegi Szent Rafael Kórházban, minden más esetet messzebbre kell szállítaniuk - derült ki az Országos Mentőszolgálat Telexnek küldött válaszából. A kórházban ugyanis nemrég hét traumatológus mondott fel, mert nem fogadták el a nekik felkínált ügyeleti díjat.

Akár egy órán keresztül is tarthat a kritikus betegek útja a kórházba, miután Zalaegerszegen hét traumatológus is felmondott

Fotó: Illusztráció/Facebook/Országos Mentőszolgálat

A mentőszolgálat válasza szerint a súlyos sérülteket, kritikus állapotú betegeket vagy az 50-60 kilométerre lévő nagykanizsa, illetve szombathelyi kórházba, vagy pedig a 130 kilométerre lévő kaposvári kórházba szállítják. Utóbbi esetben akár egy órán át is tarthat az út (az előbbi két esetnél 30-35 perc a menetidő). A mentőszolgálat hozzátette ehhez, hogy a szállítás előtt stabilizálják a beteg állapotát és szállítás közben biztosítják az ellátását.

A mentőszolgálat szerint folyamatos és zavartalan Zalaegerszegen és környékén a mentőellátás, de ha szükséges, több mentőegységet tudnak még szolgálatba állítani.

Forrás: telex.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tothjani
" Elég volt, hogy a beteg embereket, a súlyos sérülteket ellátás helyett ide-oda küldözgessék az országban. Elég volt az elszegényedésből, hogy az emberek milliószám nem tudják hó végén kifizetni a számláikat. Elég volt abból, hogy a kormány nem veszi ember számba az időseket, a betegeket, a diákokat, a rászorulókat. Elég volt a kíméletlenségből, az érzéketlenségből, elég volt abból, hogy egyre nehezebb megélni, miközben egyre többet dolgoznak az emberek. "
2007. szeptember 18. Orbán Viktor
vacsi
@tothjani: Már megbocsáss, de a számlákat nem "hó végén" kell kifizetni, hanem hó elején, mikor megkapja az ember az ellátást (fizetés, nyugdíj, gyes. csp, szoc. segély, munkanélküli ellátás, stb), félre kell tenni a számla kifizetésére a pénzt. És mindenki ki tudja számolni, hogy mekkora számlát bír el, azaz mennyit fogyaszthat.
És mielőtt meggyanusítanál milliós jövedelemmel: kettőnk nyugdíja 180 ezer...
Pálinkás Pál
@vacsi: szimplán hazudsz...ha kettőtök nyugdíja 180 ezer lenne, nem dicsőítenéd ezt a patkány kormányt..tehát vagy troll vagy , vagy gyengeelméjű...
vacsi
@Pálinkás Pál: Miért hazudnék? Én 82 ezret kapok, a férjem 99 ezret - ez összesen 181 ezer.
A kormányt nem dicsőítem, de azt látom, hogy az un. "ellenzék" csak ugrásra készen áll, hogy a pénzeket ezentúl ők nyúlják le - a népnek semmi haszna nem lenne a kormányváltásból. És, hogy mire képesek? Láttuk Gyurcsányt - és sajnos, a felesége sem lenne jobb; láttuk Karácsonyt - szánalmas; látjuk a Jobbikot - a nagy náci szimpatizáns; Tudsz még valakit?
Ráadásul, a betolakodó, honfoglaló migránsok ellen csak a Fidesz lép fel! És nekem ez számít a legtöbbet.
ómió
De SOS-ben akár helikopter is viheti!
justhpeter
@ómió: Bővítették a helikopterparkot ?
vacsi
@justhpeter: Dehogy! Menjen a saját helikopterével...
sokanvagyunk
@vacsi: (10:09) "És nekem ez számít a legtöbbet" - meg gondolom az is, hogy a nyugdíjatok összege bebetonozottan értékálló legyen. :) (Egyébként tiszteletem neked beosztó és az általad megelégedett jövedelmed miatt.)
vacsi
@sokanvagyunk: A tisztelet nem engem illet, hanem a nagymamámat, aki megtanított a takarékosságra.
ómió
@justhpeter: Hogy bővítették-e, nem tudom, de a mentőhelikopterek napjában repkednek itt kórházhoz menet-jövet.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.